香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

水陸 問題

升級   21.15%

該用戶從未簽到

唔好意思
小弟係玩開跑的
第一次參加水陸兩項 之前都未去睇過有關的比賽
所以有幾個笨問題......
主要係關於裝備問題

想問下大家係著咩褲跑呢
小弟有條ARENA的長泳褲(好似單車褲咁的) 買時個LABEL 都寫住TRI CYCLING
1. 係咪著住依條就可以跑, 游做哂 唔使換呢?
2. 咁跑時咪會好濕@@?
3. 咁跑完頭4K之後 要除鞋 放係邊? 係咪賽前就會安排左個位係FOR 轉項放野?
4. 大家跑頭4K會著(物)嗎? 跑後4K 又會抹乾隻腳慢慢著返(物)同鞋嗎?

唔好意思~見識少~問題笨
勞煩CHING CTSE 解答
+1 0
上一篇︰如何在地圖上劃路線下一篇︰個人相簿

升級   66.67%

該用戶從未簽到

CHing

1YOu can wear yr arena .for running and swimming
however You need to wear vest or T shirt to cover yr nipples when running
2 yes you are wet
3 there is a transection area to keep ur shoes
4depends on u.  I wear socks

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 matthew~文 於 2010-5-11 17:15 發表
唔好意思
小弟係玩開跑的
第一次參加水陸兩項 之前都未去睇過有關的比賽
所以有幾個笨問題......
主要係關於裝備問題

想問下大家係著咩褲跑呢
小弟有條ARENA的長泳褲(好似單車褲咁的) 買時個LABEL 都寫住TRI ...

希望可以幫到你
1. 係咪著住依條就可以跑, 游做哂 唔使換呢?
無錯,你可以著住佢游同跑, 但跑時,上身一定記得要著衫

2. 咁跑時咪會好濕@@?
濕咪濕, 無咩問題, 個個都係咁, 唔會有地方比你換條乾的褲, 就算有都太哂時間

3. 咁跑完頭4K之後 要除鞋 放係邊? 係咪賽前就會安排左個位係FOR 轉項放野?
無錯, 開賽前, 放游水野係轉項區, 跑完後, 跑鞋除係轉項區, 跟住係轉項區拎泳鏡,同泳帽, 邊跑去海,邊帶泳鏡同泳帽,
http://www.sportsoho.com/pg/photos/view/#201629/aq3_20090816_0328

4. 大家跑頭4K會著(物)嗎? 跑後4K 又會抹乾隻腳慢慢著返(物)同鞋嗎?
有d人游完水會抺腳, 但為左快, 好多都唔抺

升級   79.33%

該用戶從未簽到

9日係中銀跑完10KM後,兩只腳都起著大水泡
我有著薄跑襪,但就溼透噻。
係唔係鞋帶綁得不緊?

升級   21.15%

該用戶從未簽到

明白哂~~CHING 們~~~
唔該^^