香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

5月16日(SUN) 東涌操車

關閉 [複製鏈接]

升級   44.74%

該用戶從未簽到

想再問下上斜位大概斜度幾大呢?
我以前因為鍾意踩上坡路段,攪到操傷左兩個膝頭哥
成半年無踩單車,我估而家都只係可以踩到下平路
雖然好想join你地踩東涌,但係如果太多斜路都無能為力喇

師兄師姐們,我仲有一個禮拜左近就交晒功課喇
想問下5/6你地會有咩行程啊?
成日睇你地既留言攪到對腳好鬼痕啊,好想踩單車

升級   21.55%

該用戶從未簽到

http://www.hkci.net/forum/redire ... o=lastpost#lastpost
馬王兄同jason兄. 你地有時間可以同佢地玩兩轉. 我由1月再出車之後有時係沙倉撞arm 佢地操車, 都會同佢地死頂吓, 升呢升得好快. 佢地有幾部tt中有兩部係plasma 一紅一綠. 佢地又有好多zipp同碟. 你兩位得閒可以去同佢地交流一吓心得

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-5-17 19:53 發表

就算上行家生, 我估分別唔係好大,
上次响新娘潭租果部係賣緊4K ge GIANT 鋁架靚車,
但係睇番20k ge 時間, 同練習時候用鐵車分別唔係好大,
我諗要馬王/jason 果部就試到分別, 拎上手真係輕到不得了!!
...

空肚, 真係好傷, 我吃左條 bar + gel 都死了
5 个月, 我會操好副偈去台東應戰, 唔好俾自已有任何 excuse.
rockiec hing, 係就最好預埋你一齊去

升級   79.33%

該用戶從未簽到

7月前決定都沒遲,可以多留意下俚兩個月的操練情況

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-5-19 12:06 發表
7月前決定都沒遲,可以多留意下俚兩個月的操練情況hgj091" />" />hj

無錯呀 3 水兄, 我都開始要多今年備戰啦

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 12:59 發表

無錯呀 3 水兄, 我都開始要多今年備戰啦

踩多d自然無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 魚蛋明 於 2010-5-17 22:57 發表
想再問下上斜位大概斜度幾大呢?
我以前因為鍾意踩上坡路段,攪到操傷左兩個膝頭哥
成半年無踩單車,我估而家都只係可以踩到下平路
雖然好想join你地踩東涌,但係如果太多斜路都無能為力喇

師兄師姐們,我仲有 ...

東涌賽道最斜的路段就係晌橋底果段,好似新娘潭果d咁斜,但長度一百米都無,連師姐都可以應付得到…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-5-17 23:13 發表
http://www.hkci.net/forum/redirect.php?tid=25406&goto=lastpost#lastpost
馬王兄同jason兄. 你地有時間可以同佢地玩兩轉. 我由1月再出車之後有時係沙倉撞arm 佢地操車, 都會同佢地死頂吓, 升呢升得好快. 佢 ...

佢地好似多數晚上出車咁喎......我多數join唔到啦

同frankie操車都可以好快升呢姐

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-5-19 13:12 發表

踩多d自然無問題

多謝 J 神兄鼓勵, 唔付出那有好收成,
希望每次出車都可以 join 到你地一齊練

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-5-19 13:17 發表

佢地好似多數晚上出車咁喎......我多數join唔到啦

同frankie操車都可以好快升呢姐

夜晚出車好激好多

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 13:57 發表

夜晚出車好激好多

夜晚過黎創新路啦, 無乜車條路又寬又直

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-5-19 16:16 發表

夜晚過黎創新路啦, 無乜車條路又寬又直

係咪好多石仔 ?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 16:31 發表

係咪好多石仔 ?

上個月去整緊路, 依家未知整完未

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-5-19 11:18 發表
rockiec hing, 係就最好預埋你一齊去

都好想見識下超級鐵人賽ge 場面, 但唔會响今年啦!

暫時三項重唔係練得好好! 又未搵到架靚靚"老婆"...

依家操三項, 主要係 cross training,
keep 住個體能! 咁樣會襟跑啲!

遲下你升呢玩 226, 我就陪你玩 123!!