香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

沙田復活長跑賽後感

升級   0%

該用戶從未簽到

今日玩完沙田復活長跑, 天氣唔錯16/17度,冇雨及有微風, 但極好既天氣蓋唔過主辨單位混亂既場面, 唔係大控訴,只係希望佢地再攪比賽改善下.
第一亂: 存放行李區, 行李冇依次序排, 攪到跑完成15分鐘先攞到行李,攞人龍仲長到排出運動場.
第二亂: 賽果公佈同獲獎跑手不同, 有C兄話佢地張D組別攪亂哂, 所以個別組別名次與公佈不同, 之後又冇同跑手交代.
第三亂: 攞紀念T 時更亂, 冇人維持秩序, D 呎碼混亂, 大碼嚴如細碼一樣,  唉...
+1 0
上一篇︰跑步聖經簡體中文版香港有得貫下一篇︰Julie Moss 於1982年夏威夷鐵人賽

升級   10.53%

該用戶從未簽到

版主其實你已經講得好客氣了,我真係未見過有比賽係搞得咁差勁

開跑前根本唔知個司儀講乜;寄存行李時已經見到D工作人員亂咁擺D行李,結果

升級   10.53%

該用戶從未簽到

............

升級   10.53%

該用戶從未簽到

....................

升級   10.53%

該用戶從未簽到

就出事啦,真係亂到好似走難咁呀

升級   10.53%

該用戶從未簽到

都唔知邊個白癡負責的!呢個比賽係我見過搞得最低水準的一個,唔單止搞手,連D工作人員都係一班冇人train過的學生!真係完全不知所謂!

升級   13.67%

該用戶從未簽到

我第一次排隊耐過跑步=..= 等左九個字有多!!

gills 兄跑成點...
我遲到,比人塞到嘔血...條路又窄 唉
成績麻麻... 得46分

e個比賽,下年咪搞=..=

升級   94.8%

該用戶從未簽到

啲路真係好窄,我見有人撞柱仆低,希望佢無事啦。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

我都有跑

今日佢地好亂 十足生手一樣.................

升級   50.2%

開心
  • 簽到天數: 12 天

有好大改善空間。
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

dexpakado兄, 我起步霸左個好位, 應該係第三疊, 起步尚算順利, 不過前面都有一位C兄起步時仲"pk" 左, 差點讓成意外, 好彩有幾位C兄"符"他一把, 否則可能會人搓人, 因為起步較前, 左右都冇咩跑手, 雖然跑道較窄, 都可以應付, 完成時間39'3X".

原帖由 dexpakado 於 23-3-2008 14:32 發表
    我第一次排隊耐過跑步=..= 等左九個字有多!!

gills 兄跑成點...
    我遲到,比人塞到嘔血...條路又窄 唉
    成績麻麻... 得46分

e個比賽,下年咪搞=..=

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Gills,

Congratulations to ur good completion time.  39 mins+ is impossible to me lah.

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

blurmax兄, 真係天外有天, 人外有人, 前面成10幾位C兄都係跑38'-37', 個個都比我Senior, 今年年尾已經要同佢地同組出戰, 想跑得快過佢地, 唯有加緊練功. blurmax兄成日玩比賽, 遲早都係咁既成績, 到時我要追你, 談何容易呀.  

升級   0%

奮鬥

到時我要追你, 談何容易呀.

Gills,

U really know how to make joke.
    I could have chance to run faster than U if I start 15 mins earlier.

升級   10.53%

該用戶從未簽到

達田徑今次真係不知所謂!

升級   0%

奮鬥

Upstairs,

The race was organized by Pacer and Shatin Sports Association (飛達田徑會及沙田體育會) instead of RRAC wor!

升級   13.67%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

對... 雖然gills 兄時間已經好靚,但39分好似都入唔到前十名
    不過e個時間已經好讚!!

升級   13.67%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

我就係尾三疊
    頭一公里玩左我五分半鐘...

希望有一日可以追貼師兄既速度!嘿嘿...

升級   73.7%

該用戶從未簽到

飛達攪比賽有問題我諗都唔係第一次,記得我舊年跑第一屆飛達新春公路錦標賽,比賽日期係2007年2月4日,係安景街公園起步,科學園折返,跑完之後個個都話條路唔夠10K,之後佢地先係自己個Website到話,因為科學園整路,所以減少左,條賽道幾長我已經唔係好記得。

其實我都好怕參加D安排得唔好既比賽,所以參加比賽前,都會留意一下由邊個單位攪才決定參唔參加。