香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pkscl

跑跑下卑狼狗追住黎咬點搞

升級   50%

該用戶從未簽到

噚日我去鴨寮街搵過,只得兩間舖有賣驅狗器,其他舖只有驅蚊/鼠器。有店員話唔係個個驅狗器有效,要撞手神。 所以想請問咁多位有買驅狗器 師兄師姐,有無試過個驅狗器,效果如何?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gundam 於 2010-8-2 11:27 發表
噚日我去鴨寮街搵過,只得兩間舖有賣驅狗器,其他舖只有驅蚊/鼠器。有店員話唔係個個驅狗器有效,要撞手神。 所以想請問咁多位有買驅狗器 師兄師姐,有無試過個驅狗器,效果如何?

小弟試過驅狗器,效果滿意!

升級   50%

該用戶從未簽到

請問亮哥係唔係用來驅趕大隻的狼狗?

升級   0%

該用戶從未簽到

大狼狗無試過,我們行山只係遇到野狗,有d係狼狗款,有約呎半高兩呎長吧,唔知係咪屬於大狼狗,通常大大細細有5-6隻一群,我地都覺得係有效的,佢地有反應,幾次都即走。
最有效應該算係馬騮,反應最大。

升級   50%

該用戶從未簽到

多謝亮哥指教,唔知其他師兄師姐個驅狗器又有無效?

升級   68.8%

該用戶從未簽到

我帶去行山就冇狗,冇帶就見狗,要搵順風車落山
所以依家日日袋出街
我搵個朋友睇過,佢話粒電子零件個堅號比人用沙紙省走左,所以難D DIY

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2010-8-2 20:35 發表
我帶去行山就冇狗,冇帶就見狗,要搵順風車落山
所以依家日日袋出街
我搵個朋友睇過,佢話粒電子零件個堅號比人用沙紙省走左,所以難D DIY

咁平都仲想老翻? 哈哈哈!!! 不如諗下點樣改到佢(落雨)防水仲好啦!
而家我地操山一定要帶這寶貝(驅狗器)同埋電筒。

升級   50%

該用戶從未簽到

個驅狗器當電筒用唔夠光咩?
定係亮哥你夜晚行山個電筒要長開?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gundam 於 2010-8-3 10:36 發表
個驅狗器當電筒用唔夠光咩?
定係亮哥你夜晚行山個電筒要長開?

兩樣都是,我地好多時慢跑,要照既範圍要大、遠及光些,以免PK。仲有,如果用左d電,驚個驅狗器唔夠力,我地夜晚行通宵,用電筒都要中途換電才行得晒。電筒當然係要長開啦! 還未練成夜視啊!