香港長跑網  - 長跑長友

激勵的跑步故事

升級   67.67%

該用戶從未簽到

各位跑友,

想請教一下,你們身邊有沒有朋友,有些激勵人心的跑步故事?(eg: 劫後餘生、肉體或精神創傷、為跑步的巨大犧牲等)

目的:認識更多新朋友,搜集一些好素材,待日後寫作用。

謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

激勵人心的跑步故事, 不如寫捷克嘅沙早柏!

升級   93.67%

該用戶從未簽到

每一位跑友的故事, 其實都一樣咁精彩; 就算幾平凡的跑步生涯, 都是充滿汗水同努力, 當你落到球場見到跑友們衝完一個, 氣都未回, 神都未定, 又要衝第二個的時候, 那股跑步的精神, 真是激勵人心!

升級   30%

該用戶從未簽到

最索氣的,跑步故仔

升級   30.2%

該用戶從未簽到

關於沙祖柏, 早前蔡東豪已介紹過了.
這裡有不少激動人心的長跑故事, 去年尾的長跑網年刊已有記載.
不過而家唔見左, 可能已移入了會員區.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-5-31 19:00 發表

關於沙祖柏, 早前蔡東豪已介紹過了.
這裡有不少激動人心的長跑故事, 去年尾的長跑網年刊已有記載.
不過而家唔見左, 可能已移入了會員區.

閣下是否指第二屆年刊?
並非移入了會員區,只因數月前本網受黑客入侵,很多貼子都給刪除掉,無法還原。
如果想睇這年刊,小弟可請管理員重貼出來給大家睇的。

升級   61.85%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-5-31 20:01 發表

閣下是否指第二屆年刊?
並非移入了會員區,只因數月前本網受黑客入侵,很多貼子都給刪除掉,無法還原。
亮哥, 我對於le位前輩好有興趣想知到吓佢咁故事, 可否再post出嚟呢?

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 dicksonyk 於 2010-5-31 22:13 發表
亮哥, 我對於le位前輩好有興趣想知到吓佢咁故事, 可否再post出嚟呢?

完全支持

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-5-31 20:01 發表

閣下是否指第二屆年刊?

其實我一早DL左慢慢睇了.
年刊內的長跑故事, 想必很對應樓主的要求.

若能再POST出來我當然支持了.

升級   72.33%

該用戶從未簽到

支持再POST出來, 我想聽聽前輩故事

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 sunrise 於 2010-5-31 15:38 發表
    每一位跑友的故事, 其實都一樣咁精彩; 就算幾平凡的跑步生涯, 都是充滿汗水同努力, 當你落到球場見到跑友們衝完一個, 氣都未回, 神都未定, 又要衝第二個的時候, 那股跑步的精神, 真是激勵人心!

每次當我衝到想休息一會
    但見跑得比我慢的跑友每次依然準時起步
    就使我有點羞愧....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 16 天

支持再POST出來, 我想聽聽前輩故事

Cheers,
    Viola

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2010-5-30 15:55 發表
    激勵人心的跑步故事, 不如寫捷克嘅沙早柏!

今期的Sportsoho, 正正是以樓主作封面,
    樓主亦正正去了Emil Zatopek的故鄉, 捷克首都布拉格參加當馬拉松, 還訪問了Emil 的遺孀Dana.

(btw, 恭喜樓主求婚成功.)