香港長跑網  - 長跑長友

攜帶身份証

升級   46.67%

該用戶從未簽到

跑街的朋友,會否攜帶身份証或電話跑?

升級   1.35%

該用戶從未簽到

我只帶lD CARD

升級   29%

該用戶從未簽到

只帶鎖匙

升級   76.67%

該用戶從未簽到

我是跑山的,我只帶100元紙幣一張(怕山上有賊,起碼都唔會叫個賊食白果)、紙巾两張(怕意外要大解)及一瓶600ml水。ID Card就唔會帶,我覺得我嗰样唔似賊,每次山上撞到差人,一般都會互相打聲招呼,都唔會查我身份証嘅。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I carry ID card, Octopus card several ten dollars and keys in my arm pockets

升級   0%

該用戶從未簽到

D亞sir/madam好少查跑步人士証件, 堂堂正正咁跑, 你唔理佢,佢唔理你,掂行掂過,通常我只攜帶鎖匙及小八達通.

升級   0%

該用戶從未簽到

在屋企附近跑都不帶啦!

升級   49.6%

該用戶從未簽到

平日練跑,就算在屋企附近跑,以下物品都必定會隨身攜帶:
    身份證 + 八達通 + 20元、50元、100元紙幣各一。

在此忠告各位 Ching 為免麻煩,出街練跑最好帶同身份證。唔係一個唔好彩被罰款就唔抵。
    因為自已以前做過 Aux,所以知道,唔一定係樣衰,先會俾人查身份證。 至於何解,不便在此討論,請見諒!

升級   49.6%

該用戶從未簽到

唔好意思,各位Ching,漏o左一樣,如果從好處想,有帶身份證的話,就算大吉利是講句,有乜意外,警方或醫院都可以盡快通知到屋企人,因為世事難料呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

但係跑完身水身汗,袋内身份証嘅金屬晶片會oxidize,容易壞。

升級   54.9%

該用戶從未簽到

係屋企附近跑,只帶張廿蚊買野飲/食~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

I only carry 1) octopus 2) one hundred dollar note 3) MP3 4) key to run