香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

6月13日(SUN) 東涌操車 (雷 暴 警 告 : 活動取消)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

kito 兄, 條路咁平直, keep 住30k/h 應該唔難,
但若果齊齊勾車, keep 住35k/h應該得噃!

上次我用架鐵車、無 lock 踏, 都勉強去到 32k/h,
你架戰車出馬, 應該無難度!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-6-8 10:48 發表 到~~ 上星期東涌 香港公路繞圈照片http://picasaweb.google.com/eddiethebuzz/cwmBaD#

想片好正, 唔知 eddie 兄有無參賽?

唔知係咪齋單車, 車手水準比較高,
會踩埋一堆! 唔似得三鐵分散晒!

呢類比賽, 俾唔俾勾車呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-6-8 13:11 發表

都好大機會
人地扒龍舟, 我地就拉龍

如果16號有團, 我唔使13號咁趕喇∼
星期日自己慢轆清水灣睇下風景好D

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-6-8 16:59 發表

我住粉嶺.
冇左馬王既便車,如果要去就只靠call車了
仲有冇人夾啊?

我會去! 我諗CALL車會方便D. LOUD兄去唔去?

升級   14.3%

該用戶從未簽到

回復 42# 的帖子

Rockie 兄, 我無參賽呀, 包尾都無資格. 見到有人話AV40都被人第6圈追過一圈出場, 快得好恐怖! 因為比較短途, d車都係一群一群, 好難唔勾車了

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-9 01:21 發表

kopo兄, 今次記住check車呀. 快車機件有事好危險ga. 小心小心.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-9 01:21 發表

覆唔實你住, 因為應承左個仔考完試去海灘, 如果佢可以 20/6 呢个星期去,
我 , 你 + siu fu, 可以 call van 去
尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨,
得厚料有貨 ($ 一生發), 諗住問下你,  facebook 又見你好似响印度, 所以無問到,
点知下午佢話返左薄料 ( $發實), 我都走左, 天日去開再買過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-8 22:00 發表

kito 兄, 條路咁平直, keep 住30k/h 應該唔難,

上次我用架鐵車、無 lock 踏, 都勉強去到 32k/h,

rockiec hing, 腳力果然不同凡响
如果呢次去, 我都就住踩 keep 28-29km/hr 度,
上次 80km 都完成唔列

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-6-8 22:00 發表

Rockie 兄,我跟你一個熱身圈啦,加速果個圈你走先~~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:55 發表
    尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨

師兄係咪講長沙灣 [麗新商場] 嗰間 [飛球單車行] 呀 ?
    我上週末去過, 好正, 好多嘢賣.
    廣告話, 佢係全港最大嘅單車行 ?!   (有七十年歷史)

擒日喺 [商務] 買咗本書, 八折 $101.
    資料好詳盡.   (我有興趣知多啲三鐵)   

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-6-9 10:12 發表

師兄係咪講長沙灣 [麗新商場] 嗰間 [飛球單車行] 呀 ?
    我上週末去過, 好正, 好多嘢賣.
    廣告話, 佢係全港最大嘅單車行 ?!   (有七十年歷史)

擒日喺 [商務] 買咗本書, 八折  ...

得得兄, 我去 golden 檔街邊檔買咋, 飛 ball 新鋪真係好正 ,
    好多野睇。 唔知元朗間 "暈棚" 大定佢大 d ?
    我多數係睇咋 , 負擔唔起

升級   14.3%

該用戶從未簽到

http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm

部 分 時 間 有 陽 光 , 局 部 地 區 有 驟 雨 ...

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:55 發表

覆唔實你住, 因為應承左個仔考完試去海灘, 如果佢可以 20/6 呢个星期去,
    我 , 你 + siu fu, 可以 call van 去hgjD092" />" />hj
    尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨,
    得厚料有貨 ($ 一生 ...

我都可能黎到!! 如果係我坐車過黎上水一齊去!!

睇天氣定啦, 星期六再電聯!!

升級   0%

該用戶從未簽到

愚題一問, 請甚麼是"勾車"呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-9 11:21 發表

我都可能黎到!! 如果係我坐車過黎上水一齊去!!

睇天氣定啦, 星期六再電聯!!

X婆~~
    黎啦,幫我擋風呀傑傑~~

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 54# 的帖子

好似 車 Formula 1 食氣流 揪車
    好似 電單車 motogp 食氣流揪車
    所以 單車一樣可以食氣流
    維一吾一樣就係 用電油係用黎左短時間加速(因為比油就得), 而用人力係用黎節省勞力, 勁既都可以用黎揪車.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-6-9 11:37 發表
    好似 車 Formula 1 食氣流 揪車
    好似 電單車 motogp 食氣流揪車
    所以 單車一樣可以食氣流
    維一吾一樣就係 用電油係用黎左短時間加速(因為比油就得), 而用人力係用黎節省勞力, 勁既都可以用黎揪車.

wiki 講, 仲可以勾水, 連 d 鵝飛行時都可以勾呀。
    好想知, 被人勾o個個, 會唔會因此慢左 ?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 11:51 發表

wiki 講, 仲可以勾水, 連 d 鵝飛行時都可以勾呀。
    好想知, 被人勾o個個, 會唔會因此慢左 ?

水係可以勾架, 真係慳到力
    被人勾聽聞唔會慢左, 不過條氣會唔順

升級   79.33%

該用戶從未簽到

今早係泳池勾住個壯男游著幾圈後打個招呼,又被人勾返幾圈,兩不相欠

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:58 發表
    rockiec hing, 腳力果然不同凡响
    如果呢次去, 我都就住踩 keep 28-29km/hr 度,
    上次 80km 都完成唔列

loud 兄真係謙虛, 以你實力, 隨時升上車神組,
    30-35k/h 對你嚟講濕濕碎!

講真無咁上下實力點可能玩半奧123!!

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-9 10:10 發表
    Rockie 兄,我跟你一個熱身圈啦,加速果個圈你走先~~

個個都咁謙虛, 但到落場踩又未必係咁!
    個個都飛到咁去...