香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

5月11日:必達夏日長跑 馬鞍山8公里賽

升級   81%

該用戶從未簽到

濕地當然對做好時間無關,尤其係由運動場出街o個段磚地好滑,搞到個個都唔敢快,不過因為當日氣溫急降,之前幾日仲要o向近30度o既地方練跑,氣溫低左自然輕鬆好多。

如果你因為咁反甲,可能係你對鞋太窄,因為鞋濕左水會發漲,比平時乾o既時候更加逼住d腳趾。小心小心…

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-5-11 22:20 發表

米拿ching,你仲勁過客麥隆既球星米拿. 你既下一目標係? sub27, sub26 or sub25???
長跑網有你同gills師兄攞獎, 實在光彩!

有獎攞其實係額外獎勵,最開心o既係比賽可以發揮到自己平時練習o既實力,有時攞唔到獎但係做到pb比起你跑個好差o既時間企上頒獎台黎得開心…

今年反而對呢d短距離賽事唔會有咩期望,因為重點o向半馬,不過我成日都講,當你長距離有進步o既時候你o既短程都唔會差得去邊…

升級   76.32%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-5-13 11:13 發表

濕地當然對做好時間無關,尤其係由運動場出街o個段磚地好滑,搞到個個都唔敢快,不過因為當日氣溫急降,之前幾日仲要o向近30度o既地方練跑,氣溫低左自然輕鬆好多。

如果你因為咁反甲,可能係你對鞋太窄,因為 ...

原來如此,多謝師兄提醒。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 13-5-2008 11:27 發表

有獎攞其實係額外獎勵,最開心o既係比賽可以發揮到自己平時練習o既實力,有時攞唔到獎但係做到pb比起你跑個好差o既時間企上頒獎台黎得開心…

同意呀miller兄, 能夠係比賽中體驗操練既成果, 比攞任何一個獎開心, 之前比賽Target果班C兄, 自己於賽事中距離愈走愈近, 即係話overall都係度進步中, 有朝一日何以拍住/超越佢地.現在正處於不上不落既位置, 不上係步速追唔上帶頭班人, 不落係又唔會落後於眾多人群中, 跑到咁上下只得自己跑, 前後都冇人.

升級   81%

該用戶從未簽到

恭喜晒gills兄一場快過一場,其實o向唔同比賽途中鬥緊o既跑手都係o個幾個,個個都熟口熟面,最開心就係跑前傾下呢排練成點,跑後又傾下邊個開波快左,之後爆左jog番黎…
比賽o既時候都會主動搵番佢地黎跟﹙唔會亂步速嘛﹚,我都希望大家一齊有進步,下場跟住佢會不自覺咁樣快左嘛…哈哈