香港長跑網  - 長跑長友

挑戰半奧運 - 無心肌

升級   84.4%

該用戶從未簽到

由於我太有心機,才發現原來我是這樣無心肌,在間歇跑訓練後,我經歷了一個恐怖的晚上。

這次訓練的主菜,由30分鐘的間歇跑開始,在這30分鐘的尾段,我開始掌握到正確的跑姿,可能還是不夠好,但肯定是進步了,因為明顯地覺得自己少用了力但跑快了,非常興奮。在跟著的四個400M快跑中.....
[url=http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1123824]http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1123824[/url]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

....

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi Ginny 師姐, 妳好,

如果妳下次練習嘅時侯或完咗之後再有呼吸困難, 心肌痛同埋有啲想暈嘅感覺, 我建議妳最好去醫生喥驗一吓.  因可能係心絞痛(angina)呀!  請多多保重身体.

http://www.drchen.com.tw/healthy_medicine_center/010.htm

BTW, I really enjoy reading your blog.  

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-4-28 22:35 發表
Hi Ginny 師姐, 妳好,

如果妳下次練習嘅時侯或完咗之後再有呼吸困難, 心肌痛同埋有啲想暈嘅感覺, 我建議妳最好去醫生喥驗一吓.  因可能係心絞痛(angina)呀!  請多多保重身体.

h ...

Thx first!
我沒有心肌痛, 只是呼吸困難, 我會好好留意身體狀況,多謝資料提供
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 5# 的帖子

開始時慢慢哋,到順咗先加速會否好D?

升級   0%

該用戶從未簽到

Hi Ginny,
Could you post the photo of ur BIANCHI 928 for a look? How much is it? I'm now consider to buy a RB.

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-4-29 12:05 發表
Hi Ginny,
Could you post the photo of ur BIANCHI 928 for a look? How much is it? I'm now consider to buy a RB.

好呀, 今個星期去廣州玩完鐵人賽之後post 啦

你都想玩三鐵?

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩...玩到北上尋歡

原帖由 ginnywong 於 30-4-2008 14:31 發表

你都想玩三鐵?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-4-30 14:31 發表

你都想玩三鐵?

Trithlon is too tough for me   Just like a have something for x training other than running. I believe RB will be a good choice, still thinking about it

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2008-4-29 22:31 發表

你都想玩三鐵?

唔知亞GinnyC姐玩開邊種呢?  奥運, 半鐵或全鐵呀?  我有朋友今個星期日去St. Croix (US Virgin Islands)玩全鐵.  佢想入圍夏威夷(Kona)呀.  去完廣州後, 可否post 啲相上嚟分享一吓?

升級   0%

該用戶從未簽到

HI Ivrunner,
Is Kona same as Ironman?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我只試過幾年前吸一口氣要長d時間 而且好吵(扯哈)
    好似氣器收窄咗咁
    可能一唔小心就哮喘

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-5-1 05:05 發表
    HI Ivrunner,
    Is Kona same as Ironman?

Alex,

Yes, just like Boston for marathon and Kona for Ironman.  Kona is a place in Hawaii famous of its coffee.  Only way to get in this event is either by qualification or lottery draw.  I think it is the same Ironman that Julie Moss did (the gal that crawled to the finished line).

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironman_triathlon

http://www.ironmanlive.com/events/ironman/worldchampionship

升級   0%

該用戶從未簽到

I'd saw the clip of Julie Moss in Youtube. She is super, strong mind.

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-1 07:40 發表

唔知亞GinnyC姐玩開邊種呢?  奥運, 半鐵或全鐵呀?  我有朋友今個星期日去St. Croix (US Virgin Islands)玩全鐵.  佢想入圍夏威夷(Kona)呀.  去完廣州後, 可否post 啲相上嚟分享一吓?

我無你個朋友咁勁, 我只係新手,o岩o岩先第一次玩奧運

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Ginny C姐,

我朋友都係又Olympic玩起, 二年前才開始玩full. 佢今年又qualifer唔倒囉, 頭四名入圍, 佢排第二十.  Too bad!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-5-6 09:27 發表
    Ginny C姐,

我朋友都係又Olympic玩起, 二年前才開始玩full. 佢今年又qualifer唔倒囉, 頭四名入圍, 佢排第二十.  Too bad!

唔緊要啦, 再練多d, 出年再o來過