香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

619麥徑毅行試玩/試腳團

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-11 12:26 發表

你地一定玩到好癲...我驚玩完之後BBQ時冇力拮雞翼來燒喎~~

無問題, 用腳走完麥徑再用手拮雞雞翼!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 12:31 發表

平兄,大家年青人,豁出去啦,要快樂,爆左先算~~" />" />" />" />
原帖由 非比 於 2010-6-11 12:41 發表

無問題, 用腳走完麥徑再用手拮雞雞翼!

到時我被你地玩爆左...你地會唔會送我入營先?

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-11 14:08 發表

到時我被你地玩爆左...你地會唔會送我入營先?

玩完2係北譚涌個廁所條路碌落去岩岩好到夫人村門口
嫌唔夠喉可以玩埋3,4再返轉玩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-11 14:15 發表

玩完2係北譚涌個廁所條路碌落去岩岩好到夫人村門口
嫌唔夠喉可以玩埋3,4再返轉玩

請非比幫我一腳..可以快D碌落去搵夫人..

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-11 11:53 發表

一定有人幫你地數標距柱ge" />" />
原帖由 running-sue 於 2010-6-11 11:57 發表

唔通係今人聞風喪膽既彈珠人hgjD088" />" />" />" />hj  

好大機會係日本仔

升級   0%

該用戶從未簽到

原來果日我都入西貢. 想問問 西貢鄧肇堅運動場 有冇locker 儲存 背包, 離物 ? 如果有, 我又報

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-11 14:20 發表
原來果日我都入西貢. 想問問 西貢鄧肇堅運動場 有冇locker 儲存 背包, 離物 ? 如果有, 我又報

有locker借, 但係聽講有時唔俾帶匙出運動場.

我試過借locker用係得ge!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-11 14:18 發表

平兄黎啦,北潭凹落番去好快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-11 14:20 發表

有locker , 但鑰匙........

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-11 14:18 發表

只怕我到時腳仔軟, 一腳送唔到你到門口

升級   0%

該用戶從未簽到

>需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10, (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)

你地係吾係真係會用依個時間行的呢? (我驚個個厭慢走晒喎)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 14:22 發表

是的, 老平有冇興趣 ? 我想咩埋d 野去行下 , 重就可能重了些少. 不過會省返些時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 14:22 發表

花子既語氣令我想起一年前既往事...

引用:
原帖由 亞平 於 2009-6-27 23:27 發表

好想去,但過2日至CONFIRMED得嗎?因為唔知捱唔捱到 704.

628...歡樂跑
629...5k 測試
630...青公
701...跑山(虎峽谷)
702...鄧記沖圈
703...回氣
704...如果冇死到,你又肯受我玩既,希望來到

黎啦平兄,樂華日hae 下囉~~

就是這樣俾人拖了落水...

升級   0%

該用戶從未簽到

日期 : 6月19日 (星期六)
時間 : 09:00AM(逾時不候)
地點 : 西貢7仔(西貢碼頭專線小巴站旁) (乘巴士或的士往北潭涌,估計  09:30起步)
行程 : 麥徑1-2段 (如有快腳,覺得唔夠喉,可加長行埋麥3-5,但必需超過3人一組同行)
距離 : 麥一段16.1KM(起點-CP1)+麥二段 8.8KM(CP1-M048北潭坳)
需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10, (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)
難度 : 麥一段為1星是麥徑最易行的路段,麥二段為2星,要攀越數座高山,其中有不少崎嶇難行的碎石/黃沙/爛泥路/沙灘,較需體力。
裝備 : 以輕便為準。行山鞋或跑鞋,太陽鏡/帽,防曬油,輕便風衣或雨衣,小量食物(麵包或自古力),行山杖,小型背囊(附胸/腰帶),水2L(視當天氣溫增減)。
膳食:途中在經過CP1西灣的士多時可按各自需要進食麵類、荳花或快腳只補給食水及水特後繼續行程)
備注 : 全程以上山/上斜行,平路/下斜慢跑為主。歡迎有意體驗/想組隊參加毅行/找尋合適毅行隊友既網友參加。

同行者名單 (自行加名)
1. 花子阿Dee
2. 亮哥
3. 非比
4. kf
5. bebe
6. 壞人
7. kenneth (新手,暫定去)
8. Lex (老大係新手, 我係新腳)
9. clerkb (老手, 老到連條路都吾多記得了)
10.
11.
12.
13.
14.
15.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補
充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   1%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-6-11 11:13 發表
619麥徑毅行試玩/試腳團                                                                                                                                                                                   ...

新手報名參加:(1) simonl, & (2) Ken Wong. 謝謝!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

日期 : 6月19日 (星期六)
    時間 : 09:00AM(逾時不候)
    地點 : 西貢7仔(西貢碼頭專線小巴站旁) (乘巴士或的士往北潭涌,估計  09:30起步)
    行程 : 麥徑1-2段 (如有快腳,覺得唔夠喉,可加長行埋麥3-5,但必需超過3人一組同行)
    距離 : 麥一段16.1KM(起點-CP1)+麥二段 8.8KM(CP1-M048北潭坳)
    需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10, (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)
    難度 : 麥一段為1星是麥徑最易行的路段,麥二段為2星,要攀越數座高山,其中有不少崎嶇難行的碎石/黃沙/爛泥路/沙灘,較需體力。
    裝備 : 以輕便為準。行山鞋或跑鞋,太陽鏡/帽,防曬油,輕便風衣或雨衣,小量食物(麵包或自古力),行山杖,小型背囊(附胸/腰帶),水2L(視當天氣溫增減)。
    膳食:途中在經過CP1西灣的士多時可按各自需要進食麵類、荳花或快腳只補給食水及水特後繼續行程)
    備注 : 全程以上山/上斜行,平路/下斜慢跑為主。歡迎有意體驗/想組隊參加毅行/找尋合適毅行隊友既網友參加。

同行者名單 (自行加名)
    1. 花子阿Dee
    2. 亮哥
    3. 非比
    4. kf
    5. bebe
    6. 壞人
    7. kenneth (新手,暫定去)
    8. Lex (老大係新手, 我係新腳)
    9. clerkb (老手, 老到連條路都吾多記得了)
    10. simonl
    11. Ken Wong
    12.
    13.
    14.
    15.

警告及聲明:
    1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
    如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補
    充足夠水份。
    4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 非比 於 2010-6-11 14:19 發表

好大機會係日本仔
    十個o架仔九個咸濕,如果有d咁ge人都應該會跟住成班ctse行

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-11 14:24 發表

只怕我到時腳仔軟, 一腳送唔到你到門口

咁我就慘囉...死左係半路...半天吊~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-11 14:33 發表

是的, 老平有冇興趣 ? 我想咩埋d 野去行下 , 重就可能重了些少. 不過會省返些時間

至少帶2套衫去換..加埋沖涼野...林林嬸嬸計埋都好多野...揹住佢好咁喎...等我諗下先..