香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

德國國家隊球迷揮區手

升級   5.05%

該用戶從未簽到

仲於德國贏左阿根庭入4強,真係好大機會冠軍,今曰德國打得唔錯,整體每個球員合作性高.

升級   5.3%

該用戶從未簽到

洗唔洗咁誇張呀?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   34.74%

該用戶從未簽到

我唔係德國fans, 不過德國呢5場波入左13粒, 火力大到有d離奇! 真係犀非利!

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

呢個比數完全估唔到, 德國班波合作性好高, 相反阿根庭太側重個人技術, 美斯被人睇到一洞都冇
    英格蘭都算叻啦, 入到德國兩球

升級   59.05%

該用戶從未簽到

睇完真係
    服左 德國
    好犀利

升級   95.6%

該用戶從未簽到

德國今場防守真係打得好好, 阿根廷火力咁強, 都守得住, FOUL 得都唔算多, 可以接受

佢地反擊力真係一流, 第一球係入得符碌左D, 不過阿根廷都無得怨啦, 條後防線真係好差,
    之後德國入幾球組織都好靚

德國今年真係有機會問鼎冠軍, 我等左好多年喇!!

德國加油呀!!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

one down,  two to go

升級   73.7%

該用戶從未簽到

大賽專家!勁、好野!

都唔知係有心保留實力,定還是遇強越強。

還記得分組賽既時候,試過輸波,好似打得唔係咁理想,但係一入到淘汰賽,好似變左第二隊波咁。

連續兩場波大炒,而當中的快攻,真的很有效率、好少浪費、好冷靜!

睇到呢度,四強席位,好似真係德國最有冠軍相。如果係下場冧低西班牙,又假設決賽對荷蘭,都贏埋,就真係成個淘汰賽都係硬仗而全勝,咁個世界盃就攞得有說服力。

德國,繼續努力!

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-7-5 06:50 發表
    大賽專家!勁、好野!

都唔知係有心保留實力,定還是遇強越強。

還記得分組賽既時候,試過輸波,好似打得唔係咁理想,但係一入到淘汰賽,好似變左第二隊波咁。

連續兩場波大炒,而當中的快攻,真的很有效率 ...

這正是德國的隱憂.

德國無疑反擊一流, 但穩守突擊的戰術, 在領先或平手時會比較有效.
    但在落後時, 對方若全軍退守, 不易反擊機會, 但若不進攻就只有等死, 不過焗攻或會令後防有不少漏洞.

今屆世界盃德國及西班牙未試過逆轉勝, 兩隊都輸過一場, 都是被對手先入一球後無力反先.
    難聽一點, 順境時真係順風順水, 但萬一逆境波就唔知得唔得.
    德國雖然心理質素極佳, 但球員始終係後生.

四強賽邊一隊先入波會有明顯優勢.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-7-5 13:44 發表

這正是德國的隱憂.

德國無疑反擊一流, 但穩守突擊的戰術, 在領先或平手時會比較有效.
    但在落後時, 對方若全軍退守, 不易反擊機會, 但若不進攻就只有等死, 不過焗攻或會令後防有不少漏洞.

今屆世界盃德 ...

如果咁講,佢對英格蘭同阿根廷都算係"好彩",如果唔係先入第一球,可能個賽果真係有機會唔同。

講到呢度,又諗起林伯嗰球問題球,又想囉番出黎問,如果真係2:2,下半場仲會唔會一係一面倒呢。

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-7-5 18:05 發表

如果咁講,佢對英格蘭同阿根廷都算係"好彩",如果唔係先入第一球,可能個賽果真係有機會唔同。

講到呢度,又諗起林伯嗰球問題球,又想囉番出黎問,如果真係2:2,下半場仲會唔會一係一面倒呢。

剛收到消息, 那隻八爪魚似乎看好西班牙出線.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 chisuet 於 2010-7-6 19:41 發表

剛收到消息, 那隻八爪魚似乎看好西班牙出線.

我又真係想睇下有幾準!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

[tr][td]
    德 國 八 爪 魚 預 測 西 班 牙 打 擊 德 國 晉 身 世 界 盃 決 賽
    [/td][/tr][tr][td]2010-07-06 HKT 21:41[/td] [/tr][tr][td]

登錄/註冊後可看大圖
    黃思蘅報道
    [/td][/tr][tr][td]
    [tr][/tr]
    八爪魚保羅選擇了西班牙令德國球迷心碎(路透社)
    德 國 一 條 被 稱 為 「 預 測 大 師 」 的 八 爪 魚 , 多 次 準 確 預 測 德 國 隊 出 線 , 一 鳴 驚 人 , 不 過 , 八 爪 魚 今 次 預 測 西 班 牙 會 打 敗 德 國 晉 身 決 賽 。 水 族 館 職 員 將 兩 個 分 別 貼 有 德 國 及 西 班 牙 國 旗 的 飼 料 盒 , 讓 保 羅 選 擇 , 這 隻 八 爪 魚 決 定 選 擇 西 班 牙 , 放 棄 德 國 , 意 味 西 班 牙 將 會 淘 汰 對 手 晉 級 。
    不 過 , 德 國 球 迷 也 不 用 灰 心 , 因 為 保 羅 在 08 年 預 測 歐 洲 國 家 盃 決 賽 戰 果 時 , 選 擇 了 德 國 , 但 最 終 西 班 牙 擊 敗 德 國 奪 得 錦 標 , 可 能 今 屆 世 界 盃 將 會 出 現 第 一 次 預 測 錯 誤 。

http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/20100706/news_20100706_55_681457.htm
    [/td][/tr]

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

揮手揮手~ 哈哈~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

八爪魚, 信你都傻     

升級   56%

該用戶從未簽到

比利貼西班牙奪世盃

http://hk.news.yahoo.com/article/100117/4/g5uv.html

比利 VS 八爪魚
    睇下邊個準

升級   30.2%

該用戶從未簽到

兩個都"準"的可能性是存在的.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Germany will defeat Uruguay in the next round (after being defeated by Espanda tonite) and ranked 3rd place in the World Cup 2010^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   95.6%

該用戶從未簽到

希望高路斯今晚有波入啦!!!