香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我叫女兒放棄參加明天的學界越野跑賽 (19/11/2008)

關閉 [複製鏈接]

升級   29.33%

該用戶從未簽到

女兒上星期三練越野跑, 被一男隊員撞到, 跌在地上,弄傷了双膝流血!

登錄/註冊後可看大圖

星期四, 右膝傷口 發炎, 出現紅腫及濃液, 所以去看醫生, 吃了消炎藥, 塗藥后,
現在紅腫散了, 濃液亦減少了,
但傷口還沒有 完全埋口
我叫她放棄參加明天的學界越野跑賽,
她說不可, 因為若她退出, 其隊
就不能達到賽人數而要退出!

我擔心, 若她, ( 這活動關節) 傷口上新的結痂, 肯定會因越野跑的大动作而被弄裂流血

+1 0
上一篇︰大家好..我係新黎ge減肥人士~@@下一篇︰請問香港有冇brooks的鞋賣?

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

話明係FAMILY DAY, 梗係自已同小朋友一齊跑啦, 難得七日抽一日出黎嘛...(可能其餘六日俾晒你地....)
    你知道啦, 佢地周不時唔係將軍澳...跔馬地...元朗...馬鞍山, 再唔就係山上出現...而家仲要下海...我都要寫"服"字呀

升級   53.68%

該用戶從未簽到

自己又要練,又要帶個仔去練,邊有時間發帖!自己又要參加比賽,有時又要帶佢去比賽,仲有考試測驗同佢溫習,都唔知點分配時間。仲有興趣班呀、乜乜班呀,時間真係唔多夠。

升級   31.58%

該用戶從未簽到

我差唔多每次練跑都係同呀媽跑!

黎緊2011年既渣打馬拉松,我大舅父、二舅父、呀媽、我都報左全馬;二舅母報左半馬;大舅母報左10公里...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   31.58%

該用戶從未簽到

回復 5# 的帖子

我呀媽果邊係跑步、行山家族...

我都係因為咁而會跑步行山...