香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

1/7 翔東路100km大遊行

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

啱啱番嚟, 好熱但好好玩
今日好多 ching/ctse 嚟踩, 不過認唔晒!

可惜有少少意外, Bee ctse 俾巴士嚇親, 炒咗車, 有少少損,
要車去醫院...

無耐又有個鬼佬又係巴士楷親, 又炒車, 成身損晒,
又要call 白車去醫院...

自己响迴旋處差啲俾架七人車撞埋嚟, 佢根本睇唔到我,
完全無煞車, 好彩無事, 但後面個 ching 睇到,
已經喝住佢, 但太遲, 事後係咁鬧個司機...

點解今日啲司機好似唔係好睇單車手, 完全當我地透明?
下次真係要打醒13分精神!

今日踩咗 99K, 跑咗 4K, 咁熱ge 天氣, 收貨啦!
第一圈跟住車龍踩, 回程勾住 Paul 兄, 30K+ 好舒服
第二圈無人勾, 踩自己, 30K+ 都好輕鬆
第三圈回程勾咗 jason 兄, 可以去到38K+, 好過癮!

4K 跑步的確辛苦過踩100K好多, 回程居然小掩痛, 可能飲水太多!
全程拍住 jason 兄跑, 所以唔洗20分番嚟!
真係多謝 jason 兄就住、睇住!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

今日既小意外, 大家都好幫手, 希望ar bee早日康復

每次有大車係身邊行過, 果陣風的確可以吹動架單車, 新手有時比佢嚇一嚇都幾驚
我覺得最緊要有心裡準備, 架車過左你後, 收慢少少, 將注意力放係操控上, hold實個把手, 等果陣風過左之後先再踩

講番今日大家既表現(sorry唔係個個都睇到)
Justin (Kuota)有明顯進步
黑牛仔就好似慢左, 無理由跟唔到第一group
魚旦明表現同之前唔同晒, 一路跟住Rockie
我最尊敬既Rockie風采依然, 睇住佢架Solar帶住d Cervelo, Pinerello都幾壯觀, 呢個前輩真係值我地得學習
BMC好似突破左100KM, 之後仲跑左2KM, 交足功課
Sophia帶埋架車返工真接過來, 誠意滿分
Sunny今日踩多左, 不過下次要再多d, Rockie踩下踩下又100KM啦
上水三兄弟要早走, 似乎咪數未夠, 下次再補番數
阿Paul第一次參加, 聽番都好似勾到車, 咁即係都唔差啦
Eddie都踩得快左, 下次希望有時間踩長d啦
我自己, 耐力好明顯進步左, 多次100km既操練開始見到少少成效, 都要繼續努力

大家明顯可以組織到多少少車群, 唔使個個都單打獨鬥, 希望下次可以再group得好d

之後跑步, ginny, BMC, 魚旦明, 黑牛仔, 用埋最後既力分別完成4km
我同Rockie大大, 用under 5分/km既pacing去跑4km, 都幾滿意
相信習慣左呢個訓練模式後可以再快d, 再遠d

升級   44.74%

該用戶從未簽到

祝師姐早日康復
快D復課繼續一齊操練

今日先發覺原來我入迪士尼係第一個迴旋處就調頭
原來你地係踩到咁入
難怪我三個圈先係得80公里,下次一定要踩夠佢

踩完象徵式跑左幾百米
累到連對腳都拎唔起,又顯醜喇

升級   0%

該用戶從未簽到

今天個老外給 愉景架巴士 high 到,首先希望 ah bee ctse, 和 他快的恢復好返。
架巴士過我個時都好近呀,大車我通常會收慢等它過左先加速,它好快切線,
我沒記底車牌,d 老外都話要寫去 愉景灣投訴他,可惜大家沒它車牌。
可能今天操車的人比較多,又熱,所以 d 司機比較火,希望d 司機可以體量下。
路上 0 意外, 香港人人愛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 魚蛋明 於 2010-7-1 18:52 發表
祝師姐早日康復
快D復課繼續一齊操練

今日先發覺原來我入迪士尼係第一個迴旋處就調頭
原來你地係踩到咁入
難怪我三個圈先係得80公里,下次一定要踩夠佢

踩完象徵式跑左幾百米
累到連對腳都拎唔起,又顯醜喇 ...

fish ball 明,今天有小小意外,不能和你, rockice, 鉤車(應該都跟 5 到 rockiec hing),
下一次,再來。

升級   98.8%

該用戶從未簽到

希望Bee ctse和鬼佬早日康復, 更希望各位司機大佬, 讓一讓我地依D單車仔, 唔好大蝦細

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-1 20:47 發表
fish ball 明,今天有小小意外,不能和你, rockice, 鉤車(應該都跟 5 到 rockiec hing),下一次,再來。

下一次應該會試用 lock 踏同埋 aerobar,

真係要睇下效果係咪咁神奇??

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-2 07:47 發表

下一次應該會試用 lock 踏同埋 aerobar,

真係要睇下效果係咪咁神奇??

到時就要睇下你同jason的翔東路大決戰啦!!!

升級   14.3%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-7-2 06:38 發表 希望Bee ctse和鬼佬早日康復, 更希望各位司機大佬, 讓一讓我地依D單車仔, 唔好大蝦細

x 2

Jason, 我都踩左94+ 不過AV得27+ 因為同個朋友六點已開始.
另外, 有位著Zoots既ctse好利害, 我最後—圈差不多全程要食佢風尾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-2 08:55 發表

到時就要睇下你同jason的翔東路大決戰啦!!!

聽講尋日Rockie 兄好勁,去到化境~~

裝埋 lock 踏同埋 aerobar 唔得了...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-7-2 09:38 發表

聽講尋日Rockie 兄好勁,去到化境~~

裝埋 lock 踏同埋 aerobar 唔得了...

rockiec hing, 已经玩到出神入化, 如果玩出好成績, 可以問下代理揾贊助,
做佢代言人。
陳日第 3 轉响對面見佢同 Jason, Justin 和另一位ching...勾住車, 真係好快,
輕輕松松又 100km...

升級   21.55%

該用戶從未簽到

你地好近亞, 禁熱都踩到100km
我都要用對r500折磨吓先已先

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-7-2 10:58 發表
你地好近亞, 禁熱都踩到100km
我都要用對r500折磨吓先已先

佢地真係好 "莖" 呀 ! 我得 73km 咋
熱到出汁, 今次無勾車, 體力 drop 得好快,
水起馬飲左 2 litre.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2010-7-2 11:23 發表

踩得好開心, 好累, 
第一圈差de由迪士尼第一個回旋處返轉頭,好在有rockiec ching 叫住
因車放係東涌,先由東涌踏入橋底,并認識各位 ching, ctse,後來個大合照,
本來稔住係兩圈,自己計錯,於是踏佐兩 ...

下次泊係橋底, 方便好多
第一次, 踩左兩個半圈已經唔錯!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Bee ctse 早日康復

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-1 20:45 發表
今天個老外給 愉景架巴士 high 到,首先希望 ah bee ctse, 和 他快的恢復好返。
架巴士過我個時都好近呀,大車我通常會收慢等它過左先加速,它好快切線,
我沒記底車牌,d 老外都話要寫去 愉景灣投訴他,可惜大家沒 ...

估唔到我地和平既遊行人士都受到咁暴力既對待 還路於民呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   44.74%

該用戶從未簽到

Paul哥,
原來令公子叫victor仔,個日見佢好似無乜笑容
希望係熱得滯變左樣而唔係玩得唔開心啦
不過最緊要都係大家踩得安全

我自己本身自己操,都係近排先開始跟咁多位師兄師姐操
其實想請教下勾車既技巧同埋應有既道德
唔知大家可唔可以分享下經驗呢?
費事唔知頭唔知理做左D破壞規矩既事