香港長跑網  - 長跑長友

樓主: timmywwc

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

\"\"向長跑網提出募捐申請

升級   4.4%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

感謝mill姐既鼎力讚助.....天鬼係度代表咁多位致12k分既感謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-1 13:04 發表
    今次秘密行動都算係完成左
    行動途中....在大埔道介左一隊操毅行的3人組
    再在大霧山介左一隊在亂石陣練波的足球隊4人組
    落到荃錦士多,我&小強都食左個杯麵,再落荃灣飲完茶先回家

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 天鬼 於 2010-8-4 18:54 發表
    感謝mill姐既鼎力讚助.....天鬼係度代表咁多位致12k分既感謝

小小意思咋! 唔好咁客氣啦鬼鬼! 你咁客氣我會忍唔住手嫁~
    你們加油啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

8/8麥徑1-3
    出席隊員:小強&天鬼
    當日天氣:炎熱+少量微風(天文台又話有雨....再次被騙了)
    頭兩段都係用平均&舒服既速度完成
    之後上第3段就係真正既考驗喇....
    一上牛耳就要正面面對炎熱既太陽...好彩仲有氣有力上....
    上完牛耳之後都係繼續用平均既速度行
    去到雞仔山腳時...又見到唔熟路既3個小朋友係度等&問路(一個睇地圖,一個打電話問路,一個問我地)
    之後繼續我地既行情....一上雞仔山,我就知瀨野喇....
    係完全無風&行左30k之後上既雞仔山....如同地獄一樣.....不過都要行架啦
    係好辛苦&就爆既狀態下...終於都上到頂喇....左腳好似有少許想抽....
    好彩之後都係落既路.....加快小小速度落去水浪買罐樂飲
    當我地飲緊樂時....有一個男前輩&2個女前輩係度休息中....
    有個女前輩面色唔係咁好,應該係體內過熱...男前輩就話飲凍樂降溫最好....
    另外個女前輩就話飲熱水降溫係最快喇......當時我地都唔知比d咩反應佢好......

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-10 00:58 發表
    8/8麥徑1-3
    出席隊員:小強&天鬼
    當日天氣:炎熱+少量微風(天文台又話有雨....再次被騙了)
    頭兩段都係用平均&舒服既速度完成
    之後上第3段就係真正既考驗喇....
    一上牛耳就要正面面對炎熱既太陽... ...

恭喜18 22又成功完成一課, 烈日下走1-3真係好堅, 加油!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-8-10 09:04 發表

恭喜18 22又成功完成一課, 烈日下走1-3真係好堅, 加油!!!

X2

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 10/8/2010 00:58 發表 之後繼續我地既行情....一上雞仔山,我就知瀨野喇....

下次唔到沙田坳唔准走~

又話第二段有沙灘少女,老點我!得d Osim!!!

(下次我用呢招幫你上雞公!!!)

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

奮鬥

原帖由 siukeung 於 2010-8-10 09:34 發表
    又話第二段有沙灘少女,老點我!得d Osim!!!

咁真係曾經少女麻

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 10/8/2010 09:36 發表 咁真係曾經少女麻

M31西灣
    小強:「1822比堅利少女呢???」
    天鬼:「鹹田有架啦~」
    小強:「好好好,咁行快d~」

M35鹹田
    小強:「1822比堅利少女呢!??」
    天鬼:「依家時間尚早,去到赤徑有架啦~上次都係赤徑!!!
    小強:「咁又係...一陣記得播哥哥d歌~」

M44赤徑
    小強:「1822比堅利少女呢!!?」
    天鬼:「....應該去到...」
    小強:「!!!你唔係想話我聽雞公頂有比堅利少女呀!!!」

升級   100%

奮鬥

原帖由 siukeung 於 2010-8-10 09:55 發表

M31西灣
    小強:「1822比堅利少女呢???」
    天鬼:「鹹田有架啦~」
    小強:「好好好,咁行快d~」

M35鹹田
    小強:「1822比堅利少女呢!??」
    天鬼:「依家時間尚早,去到赤徑有架啦~上次都係赤徑!!!」
    ...

升級   100%

該用戶從未簽到

大家要聽聽
    http://greenwalkpodcast.mysinablog.com/index.php?op=Default&Date=&postCategoryId=0&page=2

KK毅行金句:
    • 上樓級,咪心急,記住做好深呼吸
    • 上山用腳尖,老抽肌肉酸
    • 唔想膝頭痛,四頭肌放鬆
    • 落山用腳邊,爛路唔怕跣
    • 識得用平掌,肌肉放鬆行得長
    • 唔想腳踭骨膜酸,見到碎石咪行面
    • 點解跑到黑腳甲,因用前掌兼鞋窄
    • 青跣白石水反光,日曬雨淋行天光
    • 密密食,密密飲,唔好坐低喺度等
    • 一路行,一路回,肌肉唔會咁快攰
    • 一路行,一路唞,個人越行越想走
    • 眼瞓腳痺發晒火,互相包容更加妥
    • 辛苦唔怕慢慢移,大會係有48小時
    • 四人八腿一條心,行到終點開香檳

升級   24%

該用戶從未簽到

14/8 Sat 行山報告!!!
    今個星期我Sunday要返工、小強去了馬交揾食、阿鬼Sat例牌唔得 所以只好一條友行!!!!!

7:30am由北潭凹起步
    第3段用了1hr54min(Hot)
    第4段用了2hr51min  Total 4hr45min (途中遇上猫哥及健行的前輩)(hot,rain and hot)
    去到m101士多用了36min Total 5hr21min(落勁大雨,大休16min 及食了歺蛋面)(多謝猫哥的西瓜)
    忽晴忽雨中去到畢架山check point用了1hr2min Total 6hr40min (開始發覺兩腿大脾內側乸乸地,沿途有monkey知擾)
    暴晒下去到成門燒烤場用了1hr27min Total 8hr 8min(兩腿大脾內側好痛,越行越慢,只好放棄繼續上針、草)

事後檢討:下次一定要著tight,而家兩腿大脾內側又紅又痛----大大獲!!!! 條$250 hardcore 內褲由上年毅行穿到現在可以退役!!!!!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 14/8/2010 20:52 發表
    14/8 Sat 行山報告!!!
    今個星期我Sunday要返工、小強去了馬交揾食、阿鬼Sat例牌唔得 所以只好一條友行!!!!!

7:30am由北潭凹起步
    第3段用了1hr54min(Hot)
    第4段用了2hr51min  Total 4hr45min (途中遇上& ...

~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

15/8行麥3-5
    天晴,有雨,多太陽,唔算曬

今朝起唔到身...係度碌黎碌去.....碌到8點幾,都係要起身
    之後再搞下呢樣搞下個樣,終於10點鐘開始出發
    去到西貢食d野,補補水就搭94入北潭凹,落車已經12:45
    仲開始落雨添...心諗都係行麥3算喇,試下d裝備算啦
    之後都係咁行啦...著住對5.10行到上雞仔頂...
    好似越行越有力喎,無乜點攰喎,飲左半支790ml水左右
    係就黎落到水浪既時候仆左一野.....好彩無人見到,算啦快d落到去清洗下先
    之後檢查下傷勢...ok喎,咁就繼續啦
    之後都算係幾輕鬆下完成麥4....用水量1支790ml水左右
    落到去沙田凹士多....食左碗麵,飲左罐可樂,補左支水...
    時間已經去到6點半左右....睇下去唔去到城門啦
    行下行下....開始入黑喇....試下隻頭燈先...用落發覺原來都係一般光
    過左獅子山之後見到有人行夜山喎....嘩~佢地d電筒咁光既...我個隻燈就.......
    越行越黑....光度唔多夠,只係睇到前面幾步位....算啦,都係大埔道走人
    分段時間
    北潭凹-->水浪仔 1:55 休息14'04(檢查傷勢)
    水浪仔-->基圍耳 2:39
    基圍耳-->沙田凹士多 36'16 休息15'09(食麵)
    沙田凹-->大埔道 1:27

升級   100%

該用戶從未簽到

今日見到兩條蛇....係麥3見到條蛇bb 6-7寸長左右
    係麥4開頭上馬路個度...見到條蛇尾入緊去草叢....
    睇條尾既粗度....應該有3-4尺長

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 14/8/2010 20:52 發表 事後檢討:下次一定要著tight,而家兩腿大脾內側又紅又痛----大大獲!!!! 條$250 hardcore 內褲由上年毅行穿到現在可以退役!!!!!

生癬!?馬騮!?... 搽腳癬靈 or 愛膚堅 果d得唔得?

咁熱著Tight好焗woo...

升級   24%

該用戶從未簽到

22/8 plan from 麥3 to 麥8 and we should try the pacing of 20 hrs,this mean we will or may  finish it within  12 hrs!!!!     8:00am at Sai Kung pier Taxi station!!!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 15/8/2010 22:16 發表 15/8行麥3-5天晴,有雨,多太陽,唔算曬今朝起唔到身...係度碌黎碌去.....碌到8點幾,都係要起身之後再搞下呢樣搞下個樣,終於10點鐘開始出發去到西貢食d野,補補水就搭94入北潭凹,落車已經12:45 ...

Ion得12 lumens,唔係好夠,買過支spot啦~

2位隊友都好勤力,呢個星期我偷懶 ,下星期我請食早餐~