香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   94.3%

該用戶從未簽到

多謝大家支持

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜TKO-- T 隊 K 隊  祝毅行成功
加油

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   9.35%

該用戶從未簽到

訓練1報告:
出席:wty, Sammy, 大雄
日期:26/6/2010 (星期六)
行程及完成時間:
1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 02:57 (12.7K)
2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:33 (3K)
                                   全程03:30, 15.7k)
3. 特訓 (黃大仙地鐵站附近大排檔)

報告:
  今天wty讓賽, 搭巴士過咗一個站先落, 跑咗1k到麥4入口同我哋匯合. 集合時天氣轉好, 冇雨落, 冇行雷, 遠望d山頂幾清, 於是決定照原定計劃出發上山. 初時雖然冇雨, 但沿途全是爛路, 水氹同好跣既石頭, 而且上斜及上石級時不斷有山水湧下(天黑, 個feel 10足行軍錦), 各隊員d鞋好快變晒水鞋, 而且唔敢跑得快(尤其是落山). 後來仲落埋雨, 真係好似玩緊水陸兩項, 好彩頭燈冇入水. 因天氣涼爽, 全程都跑/行得好舒服, d水飲咗一半都冇, 大家完全冇爆, 最後比原定時間快咗半個鐘到達沙田凹.

P低次數統計:
  大雄(1次),  Sammy(幾乎1次),  wty(0次!)  

四大收穫:
1. 初段起大金鐘附近望到山下出現咗好壯觀既雲海(撼得到avator d 場景), 雲海上面既山峰好似d島咁, 好靚, 各隊
  員都睇到O晒嘴, 原來唔使去黃山都可以睇到咁靚既雲海!
2. 接近基維爾營地路段之河邊真係睇到好多螢火蟲, 佢哋真係好光好靚.
3. 沿途睇到西貢, 沙田及九龍美麗夜景, 真係好正.
4. Sammy ching 過咗好多操山既料比我, 真係獲益良多! 佢絕對係一隻好腳!
5. 仲有係大老山落斜望到雨後港九D超高清靓景
兩大醜事:
1. 尾段比狗吠, 大雄嚇到差d......最後要Sammy帶頭先敢行.
2. 三人於黃大仙中心厠所d洗手盤度洗頭, 洗身, 洗腳, 洗鞋, 最後wty仲想洗埋條
   und......, 好彩比我拑住, 但已幾乎嚇死晒d街坊. (我有洗腳, 洗鞋,洗臉.大雄兄1定洗得多我好多... 5知有無洗埋條und.....呢???
)

多謝sammy ching 慷概解囊

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-6-27 06:51 PM 發表

Terence, 搵次一齊玩, 真係幾好玩架! 包你一次上癮!" />" />" />" />" />jhkjh

小心啊....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

沙田凹行落竹園體育館/斧山運動場可以沖身

仲可以洗埋...

升級   15.79%

該用戶從未簽到

回復 94# 的帖子

WTY Ching,

不用客氣。
    Dai Hung Ching,
    你提醒我一件很重要事情,我需要減10磅,來增加我上山的速度及耐力。

Dai Hung & WTY,  
    其實你們可以於3.5小時內完成,因為我錯過了1個路牌而浪費了5分鐘及我拖慢了大家。

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-6-27 19:34 發表

Terence, 搵次一齊玩, 真係幾好玩架! 包你一次上癮!

小心啊...." />" />

係呀,我會小心避開!
    這毒非同小可,除時萬劫不復!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!! X4

升級   0%

該用戶從未簽到

TKO- T 隊 K隊 加油呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 SammyTO 於 2010-6-27 21:41 發表
    WTY Ching,

不用客氣。
    Dai Hung Ching,
    你提醒我一件很重要事情,我需要減10磅,來增加我上山的速度及耐力。

Dai Hung & WTY,  
    其實你們可以於3.5小時內完成,因為我錯過了1個路牌而浪費了5分鐘及我 ...

個路牌係我哋三個都睇唔到, 而全靠ching你全程壓尾我先至唔驚, 因為我好怕...... .

升級   100%

該用戶從未簽到

訓練1報告:
    出席:wty, Sammy, 大雄
    日期:26/6/2010 (星期六)
    行程及完成時間:
    1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 02:57 (12.7K)
    2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:33 (3K)
                                       全程03:30, 15.7k)
    3. 特訓 (黃大仙地鐵站附近大排檔)

報告:
      今天wty讓賽, 搭巴士過咗一個站先落, 跑咗1k到麥4入口同我哋匯合. 集合時天氣轉好, 冇雨落, 冇行雷, 遠望d山頂幾清, 於是決定照原定計劃出發上山. 初時雖然冇雨, 但沿途全是爛路, 水氹同好跣既石頭, 而且上斜及上石級時不斷有山水湧下, 各隊員d鞋好快變晒水鞋, 而且唔敢跑得快(尤其是落山). 後來仲落埋雨, 真係好似玩緊水陸兩項, 好彩頭燈冇入水. 因天氣涼爽, 全程都跑/行得好舒服, d水飲咗一半都冇, 大家完全冇爆, 最後比原定時間快咗半個鐘到達沙田凹.

P低次數統計:
      大雄(1次),  Sammy(幾乎1次),  wty(0次!)  

四大收穫:
    1. 初段起大金鐘附近望到山下出現咗好壯觀既雲海, 雲海上面既山峰好似d島咁, 好靚, 各隊
      員都睇到O晒嘴, 原來唔使去黃山都可以睇到咁靚既雲海!
    2. 接近基維爾營地路段之河邊真係睇到好多螢火蟲, 佢哋真係好光好靚.
    3. 沿途睇到西貢, 沙田及九龍美麗夜景, 真係好正.
    4. Sammy ching 過咗好多操山既料比我, 真係獲益良多! 佢絕對係一隻好腳!

兩大醜事:
    1. 尾段比狗吠, 大雄嚇到差d......最後要Sammy帶頭先敢行.
    2. 三人於黃大仙中心厠所d洗手盤度洗頭, 洗身, 洗腳, 洗鞋, 最後wty仲想洗埋條
       und......, 好彩比我拑住, 但已幾乎嚇死晒d街坊.

升級   5.3%

該用戶從未簽到

點解哂草冇隊出既?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員及準隊員, 大家本週想操星期幾? 上午定下午? 麥徑邊段? 請給意見.

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-6-28 21:54 發表
    點解哂草冇隊出既?  

晒苦個隊生死未卜, 其實係港九新界聯合變種部隊, 將會以晒苦為十卜基地

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 iceberg99 於 2010-6-27 16:00 發表
    恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!! x3 " />" /> " />" />
    我都要快D join 埋你哋一齊練, 不過唔好厭我慢腳 " />" />

ICE師兄, 你知否我在等你嗎? 請速浦頭!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-6-28 21:54 發表
    點解哂草冇隊出既?  

麥麥師兄我知到你係傳說中既14腳, 7個幾鐘就能完成雙凹, 想唔想接受挑戰做我哋喱班騎呢初哥初姐既教練, 為TKO創造傳奇, 不過可能會激死你!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!! x4
    好勁ar ~~~~點攪ar 真係開始怕拖累你地wor ~~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-6-29 13:56 發表
    恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!! x4" />" />
    好勁ar ~~~~點攪ar 真係開始怕累你地wor ~~" />" />

活活加油~~

唔好咁快爆大雄隊長