香港長跑網  - 長跑長友

樓主: LIKINWO
打印 上一主題 下一主題

2010北京國際馬拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

跑唔跑這個,閣下最好都係減好 D 個肚腩先,哈哈!
今日去跑吧網頁睇過,佢地話北馬係10月17日,之前仲以為係10月24日添。
本來想去上海玩完世博,才去跑這個馬拉松,而家諗下d期先得了。

升級   87.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-6-29 19:57 發表

跑唔跑這個,閣下最好都係減好 D 個肚腩先,哈哈!
今日去跑吧網頁睇過,佢地話北馬係10月17日,之前仲以為係10月24日添。
本來想去上海玩完世博,才去跑這個馬拉松,而家諗下d期先得了。

北馬應該是10月24日,中國國際旅行社現接受外國人報名,香港人也可報名

Link:
http://www.cits.com.cn/citsonlineWeb/switchdo.do?prefix=/marathon&page=/b2c/Welcome.jsp

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gchanch 於 2010-6-29 21:08 發表

北馬應該是10月24日,中國國際旅行社現接受外國人報名,香港人也可報名

Link:
http://www.cits.com.cn/citsonlineWeb/switchdo.do?prefix=/marathon&page=/b2c/Welcome.jsp

唔該晒Gilbert兄!  都係等官方網頁正式開放才報名。

*A non-refundable registration fee is USD 60 (450 Yuan)                   per person for full marathon or USD 55 (400 Yuan ) per                   person for half, 9km and 4.2km marathon.
*USD 16 (100 Yuan)will be charged for speedchip deposit for full races, please refer to "points of attention" for more information.

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥,請問長鴻會否有北馬跑遊團?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-6-30 16:21 發表

Sorry! 閣下轉數比我高,未問,過左假期才問,相信他們會有北馬團的。不過小弟無打算跟他,因為想去上海世博後,才去跑這個,佢個團一定唔會去兩個地方的。Anyway,假期後會問長鴻的,謝謝提醒!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-1 00:29 發表

Sorry! 閣下轉數比我高,未問,過左假期才問,相信他們會有北馬團的。不過小弟無打算跟他,因為想去上海世博後,才去跑這個,佢個團一定唔會去兩個地方的。Anyway,假期後會問長鴻的,謝謝提醒!

謝!亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-6-30 16:21 發表

問過長鴻了,佢主要係幫泰基搞團的,北馬佢地唔搞團,會搞11月跑韓國團,已經開始報名,七月尾或者額滿即止,詳情可以去泰基網頁睇睇。
至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜或4日3夜連機票,無行程齋跑團(跑完可以自己join本地遊去玩,但係機票日期無得改,因為係團體票,平d)。價錢未有。過幾日佢有價錢就會通知小弟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-6 11:13 發表

問過長鴻了,佢主要係幫泰基搞團的,北馬佢地唔搞團,會搞11月跑韓國團,已經開始報名,七月尾或者額滿即止,詳情可以去泰基網頁睇睇。
至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜 ...

亮哥,

小弟心急,請問有進一步消息嗎?

另外,其實起步地點附近有什麽酒店呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-13 10:40 發表

亮哥,

小弟心急,請問有進一步消息嗎?

另外,其實起步地點附近有什麽酒店呢?

odinmusashi 師兄,還未有進一步消息啊!

可以上
攜程網
Motel168
7DaysInn
找找合心的酒店,住起點附近也好,不用太早起床。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-13 13:43 發表

odinmusashi 師兄,還未有進一步消息啊!

可以上
攜程網
Motel168
7DaysInn
找找合心的酒店,住起點附近也好,不用太早起床。

謝亮哥。

小弟在網上做了點search,發現很多香港跑手對京馬的評價也不太好,例如安排亂、洗手間不足、空氣差等。

師兄又有何評價?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-13 14:28 發表

謝亮哥。

小弟在網上做了點search,發現很多香港跑手對京馬的評價也不太好,例如安排亂、洗手間不足、空氣差等。

師兄又有何評價?

他們全部講真話,全是事實! 50年不變,無得改善。
但係在全市最靚風景景點跑,吸引力依然好大,小弟今年好大機會再去跑(約90%)。

升級   7.2%

該用戶從未簽到

原帖由 odinmusashi 於 2010-7-13 02:28 PM 發表

謝亮哥。

師兄又有何評價?

這是有中國特色的群體活動, HK己回歸了13年, HK人的心態早應該與大陸接軌.

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 393 天

在距離賽事的100天, 北馬賽會網頁正式開通了 !!!!!
    http://www.beijing-marathon.com/cn/index.html

升級   77.6%

該用戶從未簽到

李生, 多謝晒... 要好好準備了..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   28.85%

該用戶從未簽到

亮哥:我會報北馬...

黎緊大家點安排??是否自已上網報左名先???

升級   0%

該用戶從未簽到

引用:
    原帖由 allanccl 於 2010-7-6 11:13 發表

至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜 ...

原帖由 cc 於 2010-7-15 17:18 發表

亮哥..........呢個你去唔去?" />" />" />" />" />jhk

小弟十一月要蟻痕,韓國....一定唔去跑了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-7-15 17:26 發表

睇左韓國馬拉松.........佢地只有FM同10K咋" />" />  去到咁遠..........我想試吓半馬嘛" />" />

不過,北馬既半馬係無晶片,証書係手寫時間,無乜記念價值喎! 考慮清楚先啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-7-15 17:34 發表
    亮哥:我會報北馬...

黎緊大家點安排??是否自已上網報左名先???

好的,網上只得個人及多人報名,無得團體報名(要好多人才可),大家各自報名先,如果報唔到再搵小弟吧!
    聽講好多人報,要快手d!