香港長跑網  - 長跑長友

樓主: LIKINWO
打印 上一主題 下一主題

2010北京國際馬拉松

升級   7.2%

該用戶從未簽到

One train ticket costs HKD9xx.00.  expensive wo...

How many hours it takes?

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 393 天

回復 141# 的帖子

利用火車來回的價錢大若是飛機來回的四五折. 火車運行需時24個鐘.

升級   0%

慵懶

回復 140# 的帖子

kfc Ching :

你提及的幾個景點, 如長城, 故宮, 頤和園, 每個景點都要行成日㗎. 我23號到北京, 25號走, 相信中間都無太多時間到以上景點. 我自己的具體行程現時都只係25號朝早睇升旗禮咋.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

今天去到金鐘買來回車飛8折, 他們說回程10月2x號只餘很少位, 大家如考慮坐車出發便這星期內好去買飛了. 決定玩耐d 22號去29號回程.
    http://www.chinesehotels.org/Bei ... _Qianmen_Hotel.html
    這間酒店好像仲平d, rmb138, 唔如同建和兄果間如何?

升級   90%

該用戶從未簽到

各位C-hing:
    我已成功報名全馬,今天買了火車票22號上第5車廂,27回程,仲未卜酒店,我會去金山嶺長城,
    kfc兄提的酒店係平,但係房只有天窗同看上去比安怡差些!

仲有唔識點加名上報名表!請提供,謝謝!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 老鬼 於 2010-9-1 20:01 發表
    各位C-hing:
    我已成功報名全馬,今天買了火車票22號上第5車廂,27回程,仲未卜酒店,我會去金山嶺長城,

仲有唔識點加名上報名表!請提供,謝謝!!

加名,只需highlight(選取),複制,及貼上,加上自己的名及全馬跑號,發表回復,就可以了!

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟昨日都買了飛機票,18號同家人由深圳乘飛機去上海,玩世博及上海幾天,之後去北京跑馬拉松,27號乘飛機回深圳,如有網友想知機票價錢及訂票旅行社資料,可PM小弟。

升級   0%

慵懶

[quote]原帖由 老鬼 於 2010-9-1 20:01 發表
    各位C-hing:

老鬼Ching,

(同另一位Ching 打聽) 你如果一個人, 有無興趣同人結伴share一間房呀 ? 我訂咗安怡之家, 一齊喇 !

升級   90%

該用戶從未簽到

回復 148# 的帖子

LIKINWO師兄:

無問題,麻煩你代卜房,最好內有衙生間的,謝謝!!

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-2 00:38 發表
    小弟昨日都買了飛機票,18號同家人由深圳乘飛機去上海,玩世博及上海幾天,之後去北京跑馬拉松,27號乘飛機回深圳,如有網友想知機票價錢及訂票旅行社資料,可PM小弟。

亮哥: Can you PM me 訂票旅行社資料

Thanks x 1000000000000

升級   0%

慵懶

[quote]原帖由 老鬼 於 2010-9-3 00:08 發表
    LIKINWO師兄:

無問題,麻煩你代卜房,最好內有衙生間的,謝謝!!

多謝 " 老鬼 " 師兄 !!

kfc Ching,

見字速回覆, 你倆都ok, 我會去訂房.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

內有衙生間, 是否即豪華型, RMB220, 如多20元有得沖涼無問題,
    和兄, 你自己之前訂的RMB200好像沒有得沖涼, 不如你取消再訂過有得沖涼好喎.
    我和" 老鬼 " 師兄23號入住, 27號走, 住4晚. 謝謝
    " 老鬼 " 師兄, 星期一至二一同去行景點吧, 我第1次上京,一切靠你了.

和兄, 我回程飛是29號, 考慮多1星期是否改27號走, 否則之後我自己訂間cheap野138住2晚, 後面果條街, 好像好近.

升級   0%

慵懶

原帖由 kfc 於 2010-9-3 13:46 發表
    內有衙生間, 是否即豪華型, RMB220, 如多20元有得沖涼無問題,
    和兄, 你自己之前訂的RMB200好像沒有得沖涼, 不如你取消再訂過有得沖涼好喎.
    我和" 老鬼 " 師兄23號入住, 27號走, 住4晚. 謝謝
    " 老鬼 " 師兄, 星期 ...

"老鬼" & kfc Chings,

先同你哋訂兩晚(23 & 24/10), 到時你們再決定換唔換酒店.
    係喎, 兩位請將姓名及回鄉証號碼透過"發短消息"告訴我.

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 LIKINWO 於 2010-9-3 21:04 發表

先同你哋訂兩晚(23 & 24/10), 到時你們再決定換唔換酒店.
    係喎, 兩位請將姓名及回鄉証號碼透過"發短消息"告訴我.

LIKINWO兄:
    OK 唔該晒!

升級   0%

慵懶

回復 154# 的帖子

安怡之家的訂房手續完成, 豪華雙人房1間 x 23, 24 ,25 & 26/10 四晚, @RMB220 x 4 共 RMB880.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

和兄, 謝謝, 收email

升級   77.6%

該用戶從未簽到

偶爾看到永安的 Quotation, 看看幫不幫到大家.

http://218.188.255.178/pdf/pdf/LCE0320100602.pdf

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 colemen 於 2010-9-8 12:16 發表
    偶爾看到永安的 Quotation, 看看幫不幫到大家.

http://218.188.255.178/pdf/pdf/LCE0320100602.pdf

好正喎! 謝謝colemen兄資料! 連兩晚五星級酒店及機票仲平過齋買機票,真係無野講!

升級   77.6%

該用戶從未簽到

亮哥,

希望資料幫到大家. 我而家仲努力減磅, 若果狀態可以的話, 到時北京見啦...

不過 926 都會與大家先見一見.

Colemen

升級   0%

該用戶從未簽到

加油啊 colemen兄!
    無論點都好,減磅對身體最好! 除左可以跑快d,仲會減少膝頭哥既磨損,100%支持你!
    926小弟會映相的,到時見!