香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807

1 Aug 沙田創新路 2010 Age Group Sprint Triathlon Championships

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

各位師兄姐加油呀聽日!! 原本我會去做OFFICAL可以即場為大家打打氣,
不過病左3日都冇好過, 要去睇醫生了~~你O地比心機啦!!!

升級   56.95%

該用戶從未簽到

今日見到阿傑推住架單車經過,下次再加油!

升級   100%

該用戶從未簽到

啱啱番嚟, 唔洗1:30, 可以收貨!!

游水: 24:xx
T1: 3:xx
單車: 38:xx
T2: 1:xx
跑步: 19:xx
合計: 1:26:xx

因為第一場, 搭頭班火車, 時間都好炆,
首先見到 jason ching, 講唔夠一句去轉項區準備
啱啱夠時間做晒所有野, 去到碼頭,
又啱啱講完 briefing, 即刻問番 ching,
跟住即刻落水開波...

游水好差, 慢得好緊要, 我估去到單車, 起碼慢同組一個圈!!
上水就撞到 Daniel ching 影相, 咁早都嚟到影相,
真係捧場!!

由於之前東涌訓練充足, 已經追番少少, 但真係慢過同組一圈,
於是死勾上去, 平均37K+, 勾咗半個圈甩咗, 唯有勾另一組慢車,
平均只有32K+, 因為快車已經轉入T2, 剩番慢車仲要兜多一圈!

去到T2 轉項, 撞到 yungyung ctse 準備出發...
最後跑項, 人數疏落, 我諗精英組應該已經完成...

可惜之前無半奧時間, 只有超越鐵人賽時間, 無得比較,
睇番同組舊年成績, 單車同跑步差唔多, 但游水慢成10分鐘!!
真係要練番多啲! 下次希望做到1:20!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

各位師兄師姐好... 好勁 !

我今日差唔多九點去到, 見到少少單車,
    之後主要係睇吓啲小鐵人, 佢哋好令人感動 !   

影咗約五百張相 (快攝), 希望見得吓人, 整理好後放出嚟啦 !   

我哩半年要繼續努力準備好, 下年跟師兄師姐一齊玩 !   

升級   95.6%

該用戶從未簽到

踩左一個圈多D大約5K 左右聽到前轆 "架" "架" 聲, 心知不妙停車CHECK 下, 原來爆左前呔, 完喇
    仲有7K 如果梗硬黎踩埋佢的話條前 "LING"我諗都可以講BYEBYE, 所以都係決定退出比賽, 今次游水足之有計時, 375M 游左 13:47 時間無乜進步, 練習太少啦

好彩George 比賽後車我返大埔, 如果唔係都唔知點走好, 唔該晒!!

唔知係咪上次自己第一次換呔換得唔好手工差, 所以今次都係俾少少錢人地換, 係側邊睇偷下師,
    大埔呢間單車鋪叫 "過X 車" 老細好好人, 一路同我換呔一路教我好多野, CHECK 完一大輪原因都係內呔尺寸太大, 撞到野"UN"爆左, 見到個窿都幾大下

呢次都只怪自己經驗同知識唔夠, 下次要醒返D 先得!

升級   79.33%

該用戶從未簽到

記得兩條內膽都要換對size喔

原帖由 kito807 於 2010-8-1 12:53 發表 踩左一個圈多D大約5K 左右聽到前轆 "架" "架" 聲, 心知不妙停車CHECK 下, 原來爆左前呔, 完喇仲有7K 如果梗硬黎踩埋佢的話條前 "LING"我諗都可以講BYEBYE, 所以都係決定退出比賽, 今次游水足之 ...

升級   98.8%

該用戶從未簽到

今日成績勁差, 可能我游得慢, 上水後單車要勁追, 用左好多力, 加上酷熱警告生效, 到跑時完全冇哂力, 要行左一段至上番力, 結果跑步用左27min, overall不能達標, 破唔倒舊年1:28之餘, 更不能喺1:30內完成, 真令人咀喪     

升級   100%

該用戶從未簽到

都係啱啱沖完涼

最辛苦係~~比賽完仲要踩返粉嶺,想死咁

講返比賽,可以完成賽事,好開心
    游水跑步,自己知自己事,冇乜特別,估唔到單車係勁勁(比勁再勁d,所以兩個勁)慢 ,係咁比人過,要好好檢討先得.

最後跑步時自己臨尾三十米死沖,竟然比我追到前面個位CHing
    跑完幾驚自己即時休克

要準備9.26了

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-1 12:53 發表 踩左一個圈多D大約5K 左右聽到前轆 "架" "架" 聲, 心知不妙停車CHECK 下, 原來爆左前呔, 完喇
    仲有7K 如果梗硬黎踩埋佢的話條前 "LING"我諗都可以講BYEBYE, 所以都係決定退出比賽, 今次游水足之 ...

又學到野, 換呔差唔多係車手基本手作,
    同楂車換車轆一樣...

有時見到鐵人賽, 車手會準備埋車呔, 即場自己換,
    自己打氣, 唔使幾分鐘攪掂, 可以繼續比賽...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-8-1 13:10 發表 今日成績勁差, 可能我游得慢, 上水後單車要勁追, 用左好多力, 加上酷熱警告生效, 到跑時完全冇哂力, 要行左一段至上番力, 結果跑步用左27min, overall不能達標, 破唔倒舊年1:28之餘, 更不能喺1:30內完成, 真令 ...

key 兄無乜野呀, 係咪唔夠瞓??
    我地第一組出發好少少, 完晒至出太陽...

下次 9.26 再報仇!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-1 13:38 發表
    都係啱啱沖完涼

游水跑步,自己知自己事,冇乜特別,估唔到單車係勁勁(比勁再勁d,所以兩個勁)慢 ...

小虎兄好似係第一次玩鐵人賽,
    今次可以完成, 係咪好過癮呢?

中咗毒未?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-1 15:16 發表

key 兄無乜野呀, 係咪唔夠瞓??
    我地第一組出發好少少, 完晒至出太陽...

下次 9.26 再報仇!

可能比你講中, 尋晚12:45至瞓, 今朝游水時仲係半夢半醒, 加上游蛙式, 游游吓真係差D瞓得著

升級   79.33%

該用戶從未簽到

HKTRIA 出著成績表啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-8-1 16:25 發表 HKTRIA 出著成績表啦

好快喎, 但唔見我個組ge 成績! 又會漏咗ge !

唔知有無 ching/ctse 攞獎呢?

升級   50.45%

該用戶從未簽到

今日小弟影咗少量相於賽事相區, 影唔到既師兄/師姐,請見諒
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1

升級   79.33%

該用戶從未簽到

謝謝!daniel師兄的亮相。我想要幾張原圖。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-1 13:38 發表
    都係啱啱沖完涼

游水跑步,自己知自己事,冇乜特別,估唔到單車係勁勁(比勁再勁d,所以兩個勁)慢 ...

單車慢都無計啦, 你架係MTB, 差好遠

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今朝雖然有比賽, 但昨晚遊船河, 飲左差不多成枝白酒. 成晚WING WING地. 今朝仲有D宿醉, 成個人好累. 游水又游錯浮標, 跑步又慢. 下次比賽前一定唔可以再飲酒.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-1 15:20 發表
    小虎兄好似係第一次玩鐵人賽,
    今次可以完成, 係咪好過癮呢?
    中咗毒未?

rockiec兄:
    三鐵係第一次.
    上次玩兩項,一落水就肴晒
    今次游水哩項自己都花左時間去練習.
    可惜大家比賽時間唔同,冇得事後吹水

好enjoy!!!
    9月同10月既三鐵賽事都報左啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-1 18:04 發表
    單車慢都無計啦, 你架係MTB, 差好遠

搞到我都唔知係人慢定車慢.
    不過我知道答案
    就係:練習+練習