香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807

1 Aug 沙田創新路 2010 Age Group Sprint Triathlon Championships

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

游自由式換氣o個時, 膊頭條邊括到頸則邊 d 皮損左, 所以好痛,
可能括多幾次, 等生返 d 厚皮會無乜事, 我好鍾意件 tri suit 呀,
夠曬搶鏡, 幾里外都認到係我, 陳日我o個 fd 去影相, 佢話响水度, 都望到我
件 6 衫, 好跨張。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-2 13:53 發表
[size=11.6667px]陳日我o個 fd 去影相, 佢話响水度, 都望到我
[size=11.6667px]件 6 衫, 好跨張。 ...

X2, 多數鐵人都係著黑色/深色, 所以好易認!

試下游蛙式, 睇下括唔括, 就知件係咪細/緊!

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-2 10:02 發表
1:28:44
a) 游水已经感覺 到 d 水好暖又唔清, 今次排好前但就係最外線, 20'26, 中间被 3 個蛙式夾擊,
   中左 5-6 脚, 有 2 腳好應, goggles 都甩埋, 件 trisuit 又括到好痛, 但一于死頂埋上岸 ...

我都比左右兩個蛙式夾過,我係佢未踏到之前就用手打拍佢隻腳,咁佢就唔會咁大腳,然後游過D。自由式都有,佢係咁迫我去右面,半個人游咗落我到,我同佢鬥咗一輪之後都係游慢D比佢去啦。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

尋日我游蛙式都踢左幾腳人, 希望唔好踢得咁應啦~

件衫我游蛙式完全無事wo

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-2 13:46 發表

loud 兄, 件衫望落無乜起皺, 真係好啱身...

我上身都覺扯住, 所以將後面啲布拉番去前面,
覺得好少少!

我放棄咗一件頭之後,只著下身,其實有利無害。D水根本唔凍,仲覺得好熱。上車前著衫都係用咗2秒。同埋我今日將比賽帶捲起放入褲內游水,上水攞返出呢,又贏咗D時間來著衫。跑步再無呼吸問題,其實仲有SO. 不過半身衫係無一件頭咁型。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-2 14:22 發表

我都比左右兩個蛙式夾過,我係佢未踏到之前就用手打拍佢隻腳,咁佢就唔會咁大腳,然後游過D。自由式都有,佢係咁迫我去右面,半個人游咗落我到,我同佢鬥咗一輪之後都係游慢D比佢去啦。

cb hing, 對比上年多左 40% 既人, 而且 TriA 又縮左要游 2 laps, 變相响每個浮波位都迫得好緊要,
而且去到呢 d 位好多人都改蛙式轉灣, 分分鐘殺錯良民。唯有小心 d
下次 9.26 ching, 報左名未 ? 應該可以黎個大合照

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-8-2 08:35 發表
呢個比賽算幾好玩, 而且游踩都能打破悶局

全程1:15:XX

游水有少少進步
單車踩得好順, 唔知係咪Toby同改晒架車既setting既關係, 8成TT
跑步唔係咁好, 因為單車大部份都無得休息
組別名次第6, 參與人數多, 都 ...

嘩!連Jason ching都只係得第六名,你個組別好強喎!

升級   14.33%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-2 14:35 發表

cb hing, 對比上年多左 40% 既人, 而且 TriA 又縮左要游 2 laps, 變相响每個浮波位都迫得好緊要,
而且去到呢 d 位好多人都改蛙式轉灣, 分分鐘殺錯良民。唯有小心 d
下次 9.26 ching, 報左名未 ? 應該 ...

其實比賽就係咁啦。我諗游蛙式的都唔想踏到人。不過那位游自由式的朋友,係大直路都拍過黎就唔係咁好啦。我估佢係想CUT 過我右面線。不過唔知有乜好CUT. 哈哈哈。

LOUD CHING,我一早報咗926 啦。好呀,影相呀。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-8-2 16:13 發表

嘩!連Jason ching都只係得第六名,你個組別好強喎!

而家d人好利害, 我玩得唔算耐
幾年前真係比心機去操就得, 而家重要講求方法, 又要有時間, 最好理有老本
分齡組既水準正慢慢提高中
況且我呢d二打六, 係咁上下啦

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-8-2 22:24 發表

幾年前真係比心機去操就得, 而家重要講求方法, 又要有時間, 最好理有老本

Jason ching 都選係 two hit six?!  唔係掛!!!

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-2 19:37 發表

其實比賽就係咁啦。我諗游蛙式的都唔想踏到人。不過那位游自由式的朋友,係大直路都拍過黎就唔係咁好啦。我估佢係想CUT 過我右面線。不過唔知有乜好CUT. 哈哈哈。

LOUD CHING,我一早報咗926 啦。好呀, ...

其實我都試過, 游自由時不知不覺間就游偏左, 自己都唔知, 直至撞倒人至知衰左

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-8-2 22:24 發表

冇錯, 時間同方法都好緊要, 缺一不可; 我又冇時間, 又冇跟教練, 所以玩極都無咁屎

升級   79.33%

該用戶從未簽到

我有三個教練 - 三鐵聖經,youtube,各位師兄

但都咁屎

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-8-2 23:27 發表

冇錯, 時間同方法都好緊要, 缺一不可; 我又冇時間, 又冇跟教練, 所以玩極都無咁屎

真係冇時間
游得順左d, 單車時間又操少左, 跑步都未操過...重要時間去操吓山. 又要倍屋企女友, 我都係玩到今季就要減時間, 所以今年要放棄一d搵錢機會.
人係吾可以咁八, 樣樣都想玩

升級   100%

該用戶從未簽到

出咗分項成績啦, 不過只係得 swim, bike+run, total 三個時間,
無咗轉項時間, 仲要將bike+run 擺埋一齊, 咁有乜用??

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-3 09:15 發表

真係冇時間
游得順左d, 單車時間又操少左, 跑步都未操過...重要時間去操吓山. 又要倍屋企女友, 我都係玩到今季就要減時間, 所以今年要放棄一d搵錢機會.
人係吾可以咁八, 樣樣都想玩

操山同喺屋企陪女友都可以練倒體能架

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-3 22:53 發表
出咗分項成績啦, 不過只係得 swim, bike+run, total 三個時間,
無咗轉項時間, 仲要將bike+run 擺埋一齊, 咁有乜用??

希望遲D出埋bike&run嘅成績啦

升級   100%

該用戶從未簽到

問下係個Result入面,Point同%係計d乜?
Point=Pos既相反?又代表d咩?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-8-4 01:44 發表

操山同喺屋企陪女友都可以練倒體能架

我次次操完山都即去搵女友行街. 有時都幾...
大家就吓啦, 都okay.
星期一至五去操, 星期六日又去操山或踩車, 正常都發老皮啦.
做人真係一定要 "包"容, 好似香港政府咁"包"容

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我從影既相時間睇, 07:41開始
我19:3x 游水(係黃布上水位)
result report我係19:02, 19:02 我估我係最尾橙柱度.