香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

如果我呢個星期報仲有無位呢?我問左我一D玩單車既朋友可以借車比我練下@@"
    如果仲可以有位報既唔該各位大大比個網我去報呀>"<我玩過2次3鐵接力都係游水>"<
    我好想試下自己既能力-.-

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-18 05:15 發表

如果我呢個星期報仲有無位呢?我問左我一D玩單車既朋友可以借車比我練下@@"
    如果仲可以有位報既唔該各位大大比個網我去報呀>""<
    我好想試下自己既能力-.-

CHING, 通常第一版(page 1) 開post 都會有報名方法

賽事地點:創新路 (科學園)
    主辦機構:運動版圖有限公司

惠機構:香港紅十字會
    參加人數:1,200人
    網址:
    http://www.hktria.hk/en/index.html

升級   86.6%

擦汗

原帖由 kito807 於 2010-8-18 09:45 發表

CHING, 通常第一版(page 1) 開post 都會有報名方法

賽事地點:創新路 (科學園)
    主辦機構:運動版圖有限公司
    受惠機構:香港紅十字會
    參加人數:1,200人
    網址:http://www.hktria.hk/en/index.html

唔該哂囉...我一陣去朋友屋企打印出黎再記去=.=
    因為小的無信用哈哈所以無信用卡上網搞=.="
    單車方面我想問下我19x cm高要買大車係咪呀-.-"我想問下有無地方近馬鞍山可以去租比賽車試下家?
    我班朋友個d係上落山玩個種佢地話比賽用既一來唔岩我身型.二來公路賽用佢地個d既話速道會唔夠人地個d黎-.-"

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-18 12:36 發表

唔該哂囉...我一陣去朋友屋企打印出黎再記去=.=
    因為小的無信用哈哈所以無信用卡上網搞=.="
    單車方面我想問下我19x cm高要買大車係咪呀-.-"我想問下有無地方近馬鞍山可以去租比賽車試下家?
    我班朋友個d係上落山 ...

打去呢間問問, 三鐵賽九成都係佢地包租車, 記得要租埋頭盔呀
    世紀單車專門店火炭火炭村62號地下(東鐵火炭站 B 出口過橋後右轉即達)26305381

升級   86.6%

擦汗

慘啦...衰到無朋友...個個都叫我去租車...要買二手車差唔多要3千蚊左右...
    租就40蚊一日...比賽個日租就要150蚊連頭盔...
    e家練緊游水....5百米用左我35分鍾左右-.-"死啦差左好多啦-.-
    仲要練第2轉可能急過頭抽根-.-明天星期6阿...有冇人可以帶我練下單車呀...佢話租車時間係早上10時至晚上7時....~.~"快要暈了....報名以經記左信去啦-.-有d怕tim-.-
    救命阿...有冇好心既師兄可以帶我練下....

升級   86.6%

擦汗

仲有呢我想問點先可以正識入長跑網既會友?
    小的一直都無入過會-.-但我知係要團體練習先會有再多既進步...
    希望直止能幫我轉介進會._.""""

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-20 15:02 發表
    仲有呢我想問點先可以正識入長跑網既會友?
    小的一直都無入過會-.-但我知係要團體練習先會有再多既進步...
    希望直止能幫我轉介進會._.""""

細路想入會?!  封返封利事拜過關二公, 大家圍埋滴血, 咁大家咪兄弟lo

又或者參考下面條link

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost

有咩唔明pm -- leefs

其實唔使一定要會員先可以參加我地約跑, 你見到有咩約跑想參加, 留個言話去, 到時出現打個招咪就得
    不過入會都係$20 一年, 諗諗佢

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-20 16:02 發表
    細路想入會?!  封返封利事拜過關二公, 大家圍埋滴血, 咁大家咪兄弟lo  

滴完唔飲得唔得?
    我怕腥

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-20 14:59 發表
    慘啦...衰到無朋友...個個都叫我去租車...要買二手車差唔多要3千蚊左右...
    租就40蚊一日...比賽個日租就要150蚊連頭盔...
    e家練緊游水....5百米用左我35分鍾左右-.-"死啦差左好多啦-.-
    仲要練第2轉可能急過頭抽根 ...

師兄, 你又唔洗咁擔心, 你有無聽過有一班Iron Ladies,佢地都係啱啱玩三鐵, e家每個星期六都會操一次車, 速度唔會太快, 而且佢地大部份都係租車, 你唔介意的可以一齊呢玩

聽日10:00-13:00
    佢地會9:45係我舖頭集合, 換衫同放行李, 然後一齊去租車舖

9,10月仲有訓練班, 今次仲歡迎男士加入, 你可以去呢度睇下
    http://zh-tw.facebook.com/pages/Dashing-Iron-Ladies/129068990464210?ref=mf

我pm我個電話比你, 你如果聽日想唻玩, 就打比我, 我叫Ginny

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2010-8-20 17:04 發表

師兄, 你又唔洗咁擔心, 你有無聽過有一班Iron Ladies,佢地都係啱啱玩三鐵, e家每個星期六都會操一次車, 速度唔會太快, 而且佢地大部份都係租車, 你唔介意的可以一齊呢玩

聽日10:00-13:00
    佢地會 ...

男士都報得!?!!

泳班有d 興趣!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-20 17:10 發表

男士都報得!?!!

泳班有d 興趣!

係呀, 今次男士都歡迎, 9,10月都有大賽, 唔可以太偏心既

升級   86.6%

擦汗

原帖由 kito807 於 2010-8-20 17:10 發表

男士都報得!?!!

泳班有d 興趣!

=.=原來10點鍾就出發- -我家陣先知- -下星期先再練囉-.-"我念住2:30左右先開始-.-"
    嘻._."我出門口囉

升級   86.6%

擦汗

原帖由 kito807 於 2010-8-20 16:02 發表

又或者參考下面條link

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpo ...

邊到有表=.="定係要親自去9龍彎=.=?

升級   86.6%

擦汗

嘩...今曰點開始係火碳去獅子山...再回頭去大埔-.-"
    累到想死對腳-.-之後去左我朋友到食野...佢話我租個家車唔岩我-.-
    租車個個人仲話如果我入門想買二手車就買今日租個d=.=想呃我=.=
    可惡阿= =
    之後還車個時唔知係咪老闆.見到我落車仲要車我落得好型....火都黎-.-
    一睇就知我第一次玩呢種野啦-.-
    係火碳個到租車...咁岩我老友係佢旁開剪髮既...仲話叫人地平d賣比我...-.-
    送都唔要啦明明係細車都話係大車...好彩我d朋友都算係識小小野唔係白白比人呃左我4千蚊-.-"哼!!!

升級   86.6%

擦汗

豆腐鐵人
    http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php
    ↑這個很感人阿.....當初我也是為了生活才把跑步放棄了2年多....
    可惜現在以經比不上以前...雖然我只有25歲...但感覺就好像一天比一天退步...
    加上煙...這個是很大既要害...但總也介不掉...04~05年介了一年多..最後也吃回吧...
    看到豆腐鐵人...真的感慨....當飲食行業就很難可以有星期天的假...
    近這3年...9月中我就會放棄工作....把一年找回來的錢都花在我的夢想吧...
    10月開始的小型10k比賽...到11月的12月的直到渣打....外國比賽....
    但是一年比一年差的成績...但我總是不甘心....不甘心阿......

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-21 18:42 發表
    豆腐鐵人
    http://ginnywong9111978.mysinablog.com/index.php
    ↑這個很感人阿.....當初我也是為了生活才把跑步放棄了2年多....
    可惜現在以經比不上以前...雖然我只有25歲...但感覺就好像一天比一天退步...
    加上 ...

識得唔甘心証明你仲有火, 唔甘心之餘用行動實踐証明你唔係只講唔做的人, 值得鼓勵!

不過完全放棄工作真係要好大勇氣, 搵d自已有興趣的工做或者比完全唔做會更好, 加油啦

我又pm左Iron Ladies 9.26賽前練習的時間表比你, 有興趣可以一齊唻, 多d人一齊練習, 效果會好好多

升級   86.6%

擦汗

我今日係單車既總時間為3小時多=.="
    結果.......屁股痛到坐又唔係行又唔係咁-.-好慘呀-.-"""""
    不過....好多朋友都話我係傻既....
    因為...我鍾意(響)受呢種痛苦...
    人既極限除左練習之外仲要識出黎既一_一"""""
    不過真係好痛-.-

升級   86.6%

擦汗

原帖由 ginnywong 於 2010-8-21 18:58 發表

識得唔甘心証明你仲有火, 唔甘心之餘用行動實踐証明你唔係只講唔做的人, 值得鼓勵!

不過完全放棄工作真係要好大勇氣, 搵d自已有興趣的工做或者比完全唔做會更好, 加油啦

我又pm左Iron Ladies 9.26賽前練習 ...

我見唔到練習時間表耶~.~?
    工作呢樣野呢...我好細就出黎返工學廚啦...係飲食行業打了10年的滾滾- -
    現在都會在9月至渣打馬拉松呢段時間呢就去做替工囉...雖然比正職人工小好多..但對我日常既支出都唔成問題=口=
    要是我愛上了當鐵人-.-那就慘囉=口=又會把錢花上單車上吧-口-
    我單單只係由短跑至現在跑到馬拉松都有7年時間...係跑步上都花了不小一_一"
    加上我妹又係港隊-.-跑步用的都是好東西=.="呢兩日仲要比佢笑-.-話我三項廢人-.-"""嬲死我啦
    不過想借機會一問...基本三鐵既衣裝同跑步唔同既...仲有跑鞋-.-"係咪要另一種呢- -定係游完水上水換鞋先上單車- -?
    定係完成單車先換鞋跑??....其實我對游水呢都係得一半信心...單車呢-.-唔洗問緊係包尾個種啦....但係跑5公里我念個到我可以追返好多時間
    因為個條路我經常練習都跑-.-"請各位係裝備上比d意見..我想拎到好成績之如都可以全力去參加每一次既比賽-口-""""感恩萬分

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

多謝大家支持

長跑網個攤位
    籌備委員會快將正式成立
    如果有興趣加入做籌委的話
    要快d來PM聯絡

Kin in Running