香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   49.45%

該用戶從未簽到

打電話去check左, 原來一早已sent左confirmation比我. 由於近日報得太多比賽, 眼大睇過龍miss左!!!

好野, 有得玩!!!!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

請多多支持
    26.9.10 三項鐵人賽及嘉年華會 2公臀募集
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12107

升級   100%

開心

人工智能
    報了名但無填屬會: 香港長跑網
    一次過通知sportsoho
    **請各人PM全名給花dee**

1. Kin (已通知及處理)
    2. wong.siufu (已通知及處理)
    3. swtcheng (已通知及處理)
    4. 馬神 (已通知及處理)
    5. kopo (已通知及處理)
    6. RowerBee (已通知及處理)
    7. 三水 (已通知及處理)
    8. kito (已通知及處理)
    9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
    10. Rico (已通知及處理)
    11. norman (已通知及處理)
    12. 阿基 (已通知及處理)
    13. key (已通知及處理)
    14. 孱鐵 (已通知及處理)
    15. franklcf (已通知及處理)
    16. 711MF (已通知及處理)
    17. cb34 (已通知及處理)
    18. frankie28 (已通知及處理)

升級   100%

該用戶從未簽到

大陆跑友咨询

各位好,我係大陆广东江门既跑友,想参加今次926铁三,有问题想咨询,
    1:我想租单车,但打电话去火炭果间单车店,话一定要亲自去俾钱先可以租车,我173高,请问可否有边位大虾可以帮我租车,最好可以租到铁三车,如果无既话,公路车都无问题,比赛当日我直接俾翻现金呢位好人~
    2:存包问题,我周六先到香港,听闻比赛无得存包,点解决?
    3:住宿问题,去比赛场地最近既价钱最合理酒店係边间?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 easonzhangjm 於 2010-8-7 07:28 發表
    大陆跑友咨询各位好,我係大陆广东江门既跑友,想参加今次926铁三,有问题想咨询,
    1:我想租单车,但打电话去火炭果间单车店,话一定要亲自去俾钱先可以租车,我173高,请问可否有边位大虾可以帮我租车,最好可以租到铁三车,如果无既话,公路车都无问题,比赛当日我直接俾翻现金呢位好人~
    2:存包问题,我周六先到香港,听闻比赛无得存包,点解决?
    3:住宿问题,去比赛场地最近既价钱最合理酒店係边间?

Eason 兄你好,香港歡迎你~~

小弟嘗試回答你的問題:

1. 如果Eason 兄有需要,代支租錢小弟或者其他師兄可以代勞,不過租車服務一般只係比新手用,一定無鐵三車,只有少量鋁/鐵架公路車,依上年經驗,而家去租都未必租到,所有好大機會只租到平價山地車,小弟建議,如果Eason 兄係鐵三老手,不如運車落黎~~

2. 存包問題,Eason 兄自己一個人黎? 大會不設存包,但係長跑網有個灘位可以俾師兄放野,但本網不會負責存放者任何財物損失,建議師兄唔好帶證件同貴重野去~~

3. 住宿問題,價錢提供唔到,walk in 客會貴好多,建議師兄搵番你當地既旅遊代理,而地理上,以下三間酒店最近,其中凱逸酒店-沙田甚至步行可至,俾妳參考下啦~~

http://www.hotelhk.com/?hotelname=&district=008&grade=&price=0&sort=az&promo=0&eng=

升級   31.67%

該用戶從未簽到

請問名位知唔知Group A 係唔係滿左呀? 我在網上登記Group A但入晒資料都話我未select group category而未能報名.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Frankie7 於 2010-8-7 13:55 發表
    請問名位知唔知Group A 係唔係滿左呀? 我在網上登記Group A但入晒資料都話我未select group category而未能報名.

屎火.....我仲未報

升級   100%

該用戶從未簽到

回復 165# 的帖子

花子阿DEE:
           你好,我係铁三新手,只要可以代租到车就得啦,最好係公路车,请问可以稳边位联系啊?如果无存包我就唯有放係酒店度先咯,无办法啦~请问酒店有无地铁可以去到?
            今年5-23,江门半程马拉松,香港跑友占据晒前面既名次,广州跑族既高手都无出现係江门半程,下次希望再有机会同香港跑友同场竞技~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 easonzhangjm 於 2010-8-7 16:54 發表
    花子阿DEE:
           你好,我係铁三新手,只要可以代租到车就得啦,最好係公路车,请问可以稳边位联系啊?如果无存包我就唯有放係酒店度先咯,无 ...

Eason 兄有QQ 嗎? PM 給我~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-8-7 14:03 發表

屎火.....我仲未報

快D 報喇, 一陣無得玩又要做攝記

升級   14.33%

該用戶從未簽到

sorry. 我唔知無價錢都唔得。我已DELETE 了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-26 19:06 發表

咁好? 可以拍片天? 多謝先

唔記得多謝Jason 兄添,今日綁左,未跑過,好似幾好喎,好易著,比賽轉項可以慳番時間~~

馬神我買左一卷呀,星期日攞俾你試丫~~

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-8-13 23:00 發表

唔記得多謝Jason 兄添,今日綁左,未跑過,好似幾好喎,好易著,比賽轉項可以慳番時間~~

馬神我買左一卷呀,星期日攞俾你試丫~~

少意思

升級   100%

開心

人工智能
    報了名但無填屬會: 香港長跑網
    一次過通知sportsoho
    **請各人PM全名給我及花dee**

1. Kin (已通知及處理)
    2. wong.siufu (已通知及處理)
    3. swtcheng (已通知及處理)
    4. 馬神 (已通知及處理)
    5. kopo (已通知及處理)
    6. RowerBee (已通知及處理)
    7. 三水 (已通知及處理)
    8. kito (已通知及處理)
    9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
    10. Rico (已通知及處理)
    11. norman (已通知及處理)
    12. 阿基 (已通知及處理)
    13. key (已通知及處理)
    14. 孱鐵 (已通知及處理)
    15. franklcf (已通知及處理)
    16. 711MF (已通知及處理)
    17. cb34 (已通知及處理)
    18. frankie28 (已通知及處理)
    19. stjqaw (已收到PM全名)

請多多支持
    26.9.10 三項鐵人賽及嘉年華會 2公臀募集
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12107

升級   30%

該用戶從未簽到

回復 174# 的帖子

唔該晒:

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

easonzhangjm

原帖由 easonzhangjm 於 2010-8-7 16:54 發表
    花子阿DEE:
           你好,我係铁三新手,只要可以代租到车就得啦,最好係公路车,请问可以稳边位联系啊?如果无存包我就唯有放係酒店度先咯,无 ...

easonzhangjm兄 歡迎你,
    取號碼手包及寄存行李都可以由我們付代勞,
    你給資料我們就可以啦,
    比賽場地可以容易找到"香港長跑網"的攤位及我們,
    "花子阿DEE"會給你幫助的。

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 1# 的帖子

我都好想報呀....我以前游水都唔錯家...因為我係赤航仔-.-
    跑步都算係咁上下啦-.-
    但係單車就--唔係太識用比賽個種...
    一直都想玩下三鐵可惜無人教..就連練習都經常自己練..但最小都練到耐力同完成比賽既意志-.-
    本身又做廚師-.-放工累到死都要跑10幾公里返屋企-.-
    真係好想有d好既成績....希望可以幫下我啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

最新消息2010年8月14日更新
    1) 新增組別: 賽程B 及 C 之部份組別由每兩年一組, 改為每年一組
    2) 接力組別: 全部設有男女混合接力, 全男接力及全女接力
    3) 因應組別之變更, 截止日期由8月16日延至8月31日
    4) 已報名之參賽者如因上述之改動而需作任何更改,請於8月31日前電郵:[email protected],要求更改。(所有更改,大會將於兩個工作天電郵回覆確認,如未收到確認電郵,可於辦公時間致電2117 1011查詢)
    http://www.hktria.hk/

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-15 00:52 發表
    我都好想報呀....我以前游水都唔錯家...因為我係赤航仔-.-
    跑步都算係咁上下啦-.-
    但係單車就--唔係太識用比賽個種...
    一直都想玩下三鐵可惜無人教..就連練習都經常自己練..但最小都練到耐力同完成比賽既意志-.-
    ...

以前游水都唔錯+跑步都算係咁上下
    已經好好啦! 於報左先, 體驗下比賽, 有時間再同我地一齊操啦!
    711MF 該用戶已被刪除