香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請指教

升級   80.53%

該用戶從未簽到

小妹日前在運動場的跑道上不幸被人從後一click,成個人倒地pk,即時覺得心口附件有d痛,繼而跑不到"衝圏"練習,只能慢跑,接著,打"hut chi"痛,咳又痛,"訓教"時轉便又痛,起床又痛,我已經接近一星期沒有跑步,因為不但不能跑得快,而且跑跑吓又開始有d痛,而家我開始有d驚,請問有沒有ching或ctse有相似的經驗,知不知通常會痛幾長時間至會復原?
+1 0
上一篇︰Lance Armstrong參加1987年的triathlon下一篇︰2010.07.04 荃灣10公里黃昏賽 by Daniel

升級   80.53%

該用戶從未簽到

不明白點解剛剛發表,會顯示為"舊標題"?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

新定舊標題唔好理咁多啦

你跌落地係邊個位置先落地? 側面, 正面, 有無用手撐住? 身體有無外掛物件 (IPOD) ?

升級   80.53%

該用戶從未簽到

側身洛地,左邊心口撞洛地下,沒有用手撐住? 身體亦無掛任何物件

升級   57.37%

該用戶從未簽到

我曾因踢球跌在地上,背部落地。睡時痛,咳時痛。後來去睇跌打,睇咗幾次都唔好,去睇西醫照x-ray,原來肋骨有少少裂,,醫生說不要再做運動,骨會慢慢縫合,大約二三星期左右。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.45%

該用戶從未簽到

meimei 師姐,速速睇醫生,這樣比較安心。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Should go see doctor right away especially if the chest pain/discomfort isn't going away for awhile.

升級   31.67%

該用戶從未簽到

我舊年試過,極可能肋骨裂左少少. X-Ray未必照到架. 裂左其實都冇得醫所以唔需要睇醫生. 兩星期左右就有好轉. 其間只可慢慢跑.

升級   80.53%

該用戶從未簽到

終於早兩天發覺轉便和起身唔痛了,不過上星期四已經照了X-RAY,但仲未得閒去見醫生睇報告,我估計應該無MUD事"掛", 多謝早前各前輩們回應.當務之急是追番時間,努力練跑...