香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

7仔新產品

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

幾錢一杯?有幫助嗎?好唔好飲?

升級   0%

該用戶從未簽到

係邊間公司嘅產品嚟架?可X定百X?

升級   36.32%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 Alfred 於 4/6/2008 19:08 發表

係邊間公司嘅產品嚟架?可X定百X?

梗係可口可樂啦!我已經試過幾款啦!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

好似樽裝有幾種味啊!

甜嗎?有藥水味嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

Thank you CHing, wil try

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   73.7%

該用戶從未簽到

等我搵日都試下先!

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-6-4 12:27 發表
    小弟星期日跑完步,經過七仔,出了一隻藍草梅味,不錯的健康飲品,飲晒成杯,都幾頂肚吓,各位不防一試。

我係澳洲都吹唔少~
    而呢隻飲料係for比賽途中飲的。
    這邊仲出埋兩種分別for賽前和賽後的飲料,賽後的注入protein,所以飲落去怪怪的。

升級   92.85%

該用戶從未簽到

最近出咗新口味! 冇卡路里嘅 Powerade! 飲多多都唔怕會肥!! 唔知香港和澳洲有冇得賣?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 11# 的帖子

Ivrunner兄, 個包裝幾靚, 味道如何? 似唔似一般鹼性健康飲品. Kenneth兄提供個隻搵日試吓先.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-6-6 21:23 發表
    Ivrunner兄, 個包裝幾靚, 味道如何? 似唔似一般鹼性健康飲品. Kenneth兄提供個隻搵日試吓先.

Gills兄,

唔錯! 我諗會好好賣, 0 calorie is a good selling point especailly in hot weather like Las Vegas.  啲人會買嚟當水飲的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 7/6/2008 13:46 發表

Gills兄,

唔錯! 我諗會好好賣, 0 calorie is a good selling point especailly in hot weather like Las Vegas.  啲人會買嚟當水飲的.

常當水飲對身體會否有壞影響?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Alfred hing,

I would think that it is okay if you are working outdoor or exercising.  But if you are staying inside watching TV or surfing the internet, I would say you will get electrolytes overload by drinking too much of it.  I think this sports drink will be popular among the "keep fit 一族". Don't you think?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 8/6/2008 06:21 發表
    Alfred hing,

I would think that it is okay if you are working outdoor or exercising.  But if you are staying inside watching TV or surfing the internet, I would say you will get electrolytes overl ...

I agree with what you say, however, it says 'zero' may confuse those ppl who may think that it OK for fat reducing.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

小弟昨晚在一超市花了一蚊雞買咗支zero calories嘅一公升Powerade. Mixed berry味都唔錯. 睇吓招紙嘅Nutritional facts. Sodium有成55mg, Potassium亦有35mg, 而carbohydrate則0mg, 又沒有糖份, 都可以算是一健康飲品. 等我下次跑LSD用佢嚟做電解質supplement睇吓會唔會肚痛先.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Ken兄,

正是一樣, 都係可口X樂汽水廠嘅出品. 但點解個嘜頭好似同香港七仔嘅唔同ge? 但大家同樣叫做Powerade por! 我都不明白?

升級   100%

該用戶從未簽到