香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

3個多月減了9kg

升級   45.79%

該用戶從未簽到

178cm的我靠跑步+舉啞鈴+改變飲食習慣減了9kg. (82kg 減到 73kg) 真係好難imagine我以前成80幾kg去跑半馬.

想扮勁上網分享吓之時, 原來有好多師兄重成功, 哈哈. Anyway, 各位減肥朋友繼續努力 !!
+1 0
上一篇︰4-7-10 shing mun twac evening race下一篇︰祝MrMoonLight ching + 豆豆媽ctse, 7月7日生日快樂

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2010-7-7 07:23 發表
178cm的我靠跑步+舉啞鈴+改變飲食習慣減了9kg. (82kg 減到 73kg) 真係好難imagine我以前成80幾kg去跑半馬.

想扮勁上網分享吓之時, 原來有好多師兄重成功, 哈哈. Anyway, 各位減肥朋友繼續努力 !!

你都好勁 減磅得黎健康就最好了 唔洗成日計住計住

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2010-7-7 07:23 發表

恭喜晒ching
繼續努力

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟舊年跑畢拉山果時同wadee兄講再減多10磅,用左半年先減到,而家好開心,個人輕左,跑得快左輕鬆好多。大半年都無反彈過,BMI keep 住20.X,wadee兄果10磅又如何呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-7 12:55 發表
小弟舊年跑畢拉山果時同wadee兄講再減多10磅,用左半年先減到,而家好開心,個人輕左,跑得快左輕鬆好多。大半年都無反彈過,BMI keep 住20.X,wadee兄果10磅又如何呀?

亮哥
嗰10磅好難減呀
我舊年140,依家138
希望今年操蟻行可以減到la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-7-7 13:35 發表

亮哥
嗰10磅好難減呀
我舊年140,依家138
希望今年操蟻行可以減到la

一定得既!  小弟都係正常飲食,不過操山多左,而家朝早響 魚則 魚 涌海旁見唔到小弟了,改左跑去大浪灣來回,都有16.xK,練多d斜路同石級,減磅好好的。不過大食左,每餐食兩大碗飯,相信閣下毅行完也會成功減埋果10磅了。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我跑了一年半,減了24磅.
    但近半年為食,回升了7磅,希望快啲減番....
    除了每周跑二至三次,每次一個鐘 (在跑步機,因街太熱了),原來要食少好多...唉...
    鬼叫年紀大,新陳代謝慢咩...anyway, let's add oil bros and sisters~
    cheers!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 andreakhou 於 2010-7-7 19:22 發表
    除了每周跑二至三次,每次一個鐘 (在跑步機,因街太熱了),原來要食少好多...唉...
    鬼叫年紀大,新陳代謝慢咩...anyway, let's add oil bros  ...

哎也! 唔關新陳代謝慢事架,小弟都54歲,斷估妳都唔會老過小弟喎! 只要唔好懶,勤力d運動,就減到架啦! 為食....小弟都為食,極喜歡食雪糕甜筒,運動量夠就放寬d,無運動時就唔會食囉。

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-8 00:05 發表

哎也! 唔關新陳代謝慢事架,小弟都54歲,斷估妳都唔會老過小弟喎! 只要唔好懶,勤力d運動,就減到架啦! 為食....小弟都為食,極喜歡食雪糕甜筒,運動量夠就放寬d,無運動時就唔會食囉。

嘩, 你唔似54歲wor !
    你食防腐劑的嗎?!?!

升級   45.79%

該用戶從未簽到

原帖由 andreakhou 於 2010-7-7 19:22 發表
    鬼叫年紀大,新陳代謝慢咩...anyway, let's add oil bros  ...

年紀大,新陳代謝真係慢少少. 我依家三十幾, 食少少即重1-2kg.
    對比十幾歲時, 點食都唔會點重

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-7 13:44 發表

一定得既!  小弟都係正常飲食,不過操山多左,而家朝早響 魚則 魚 涌海旁見唔到小弟了,改左跑去大浪灣來回,都有16.xK,練多d斜路同石級,減磅好好的。不過大食左,每餐食兩大碗飯,相信閣下毅行完也會成功減埋果 ...

我朝早無時間跑咁長
    夜晚放工又覺得攰唔想跑
    好佩服亮哥咁有毅力
    我依家唯有星期六日加d長度、強度彌補下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wtfgary 於 2010-7-8 07:12 發表

年紀大,新陳代謝真係慢少少. 我依家三十幾, 食少少即重1-2kg.
    對比十幾歲時, 點食都唔會點重

唔怪之得我一年都係減得2磅咁大把la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-8 00:05 發表

亮哥真係越跑越年輕,越跑越fit
    羡慕屎人la

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

亮哥,

原來跑步仲可以保持青春! 睇你張相真以為30+,
    好野, 又多股動力繼續跑啦...
    果然羡慕屎人lor lor lor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 andreakhou 於 8/7/2010 05:40 PM 發表
    亮哥,

原來跑步仲可以保持青春! 睇你張相真以為30+,
    好野, 又多股動力繼續跑啦...
    果然羡慕屎人lor lor lor~

andrea  你得嘅 addoil~~~~ ^p^

升級   0%

該用戶從未簽到

巫婆

add oil ar

升級   0%

該用戶從未簽到

巫婆師姐同wtfgary師兄好識說笑! 哈哈!
    運動的確可以減肥同令身體健康,笑多d就會年輕架啦!
    大家都加油啊!

升級   61.58%

該用戶從未簽到

恭喜ching 減肥成功.
    想問下你食野有咩要注意?
    我要減20磅baby fat, 游左一個月水一D都減唔到.可能要改變下飲食習慣. 諗住遲D天氣涼D先至開始跑步

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 xue 於 2010-7-9 11:16 發表
    恭喜ching 減肥成功.
    想問下你食野有咩要注意?
    我要減20磅baby fat, 游左一個月水一D都減唔到.可能要改變下飲食習慣. 諗住遲D天氣涼D先至開始跑步

hi Xue~

我都諗住一個月減20磅baby fat 一齊加油

升級   61.58%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-7-9 11:30 發表

hi Xue~

我都諗住一個月減20磅baby fat 一齊加油

好呀, 大家努力啦. 一個月好似aggressive 左D, 妳諗住點減?
    妳個仔定女呀?
    我個女6個月啦^^