香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

琴晚影了幾張新同學的大合照.....大家可PM我, 俾個LINK你睇相....

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-7 09:00 發表
今次又同 Rebecca、dickson、econecon ching/ctse 相認啦!

為咗方便網友相認, 特登著住網衫, miss 好似唔係好高興,
下次都係唔著網衫啦, 各位 ching/ctse 請認住 cu 副班長,
就係帶住A班學員熱身果位筋肉 ...

Rokiec兄, 好彩有你帶主我跑個大圈, 如果唔係實跟其他人走shortcut
我都好開針識到其他師兄姐

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-7 10:03 發表 我跑旺角-九龍城-旺角
http://runkeeper.com/user/paullee1/activity/13349288
係唔係好慢???

呢條路似乎响鬧市度, 比較多路口、多灯、多車...
我諗幾難快得到... 唔知ching 乜野時間跑呢?

其實可以熱身2K去九龍仔公園, 果度比較好跑,
而且有唔少跑手响度練習!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

其實邊D係A班??? 邊個係cu 副班長??? Rokiec兄又係邊個? 上堂我一路都係帶跑個人後面, 帶跑的就是Rokiec兄嗎?

升級   15.26%

該用戶從未簽到

我通常晚上11:00跑, 冇咁多車, 就算紅燈都冇車可以照過架
九龍仔公園好都有唸過, 不過唔係會識路, 有冇指引???

升級   15.26%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-7 12:59 發表

呢條路似乎响鬧市度, 比較多路口、多灯、多車...
我諗幾難快得到... 唔知ching 乜野時間跑呢?

其實可以熱身2K去九龍仔公園, 果度比較好跑,
而且有唔少跑手响度練習!

我通常晚上11:00跑, 冇咁多車, 就算紅燈都冇車可以照過架

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-8-7 12:56 發表 Rokiec兄, 好彩有你帶主我跑個大圈, 如果唔係實跟其他人走shortcut

要所有學員熱身3K 都幾係野, 跑少一圈唔出奇!
ctse 剛剛傷癒, 未必適應, 好在 ctse 根基好,
以前跟開北區 ching/ctse 練開, 只係3K,
難唔到 ctse ge! 最緊要唔好再受傷,
繼續玩埋果30堂!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-7 13:01 發表 其實邊D係A班??? 邊個係cu 副班長??? Rokiec兄又係邊個? 上堂我一路都係帶跑個人後面, 帶跑的就是Rokiec兄嗎?

我地上咗兩堂, 係B 班, A班已經上咗兩月,
通常會响7點左右開始熱身, 帶跑ge 型男就CU副班長同埋班長!

B 班擒日大約响7:30先至熱身, 係跟住陳教練(帶跑)跑大圈2次!

小弟呢兩堂都有著住網衫(即圖像果件), 同你一樣,
都係學員!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-7 13:09 發表 我通常晚上11:00跑, 冇咁多車, 就算紅燈都冇車可以照過架

九龍仔公園响你幅圖右上方, 延文禮士道有三個入口都上到!
最近你個方向應該係運動場果條樓梯!

若果你係沿住太子道向東跑, 可以左轉入嘉林邊道,
再左轉上衙前圍道, 再右轉入延文禮士道,
就會見右邊有條長樓梯上去!

多數跑手會"8"字形圍繞運動場及足球, 一次大約1.5K!
為方便計數, 我會跑兩次運動場, 一次足球場,
咁就2K 啦!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-7 13:28 發表

九龍仔公園响你幅圖右上方, 延文禮士道有三個入口都上到!
最近你個方向應該係運動場果條樓梯!

若果你係沿住太子道向東跑, 可以左轉入嘉林邊道,
再左轉上衙前圍道, 再右轉入延文禮士道,
就會見右邊有 ...

師兄, 咁你係唔係跑呢條路, 不如搵日帶我一次吖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 7-8-2010 13:18 發表
我地上咗兩堂, 係B 班, A班已經上咗兩月,
通常會响7點左右開始熱身, 帶跑ge 型男就CU副班長同埋班長!
B 班擒日大約响7:30先至熱身, 係跟住陳教練(帶跑)跑大圈2次!
小弟呢兩堂都有著 ...

Rockie 兄,你跑資比我長,又係快腳,千萬唔好咁叫我啦!
其實,K-Swiss A班已經上咗三個月!
但部份 A班同學,例如班長(華哥)、曲奇、Terry 同我 就跟左 Miss 超過一年!
而其他 A班同學又係長跑網會員包括有:超級版主 OnOn、港區版主 嘟嘟、Wadee、kc@ruby、TNT、Left3、SimonSo、繽紛寶...等等!
華哥班長解釋 "班長" 既定義為:一班之長,即係年齡最大
副班長既定義係年齡第二大既意思,同跑速無直接關係架!
A班帶跑既係 鄧敏華,2010 SCM 半馬跑 1:25'10",屬 快馬一族!

因 A,B 班開操時間不同,比較難相認!
不如你地先認識左 Rockie 兄,
咁我地下次搵 Rockie 大家就全部相識啦!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-7 13:10 發表

要所有學員熱身3K 都幾係野, 跑少一圈唔出奇!
ctse 剛剛傷癒, 未必適應, 好在 ctse 根基好,
以前跟開北區 ching/ctse 練開, 只係3K,
難唔到 ctse ge! 最緊要唔好再受傷,
繼續玩埋果30堂!

我呢幾個月都有keep主做無影櫈,肌肉伸展+水療,
感覺真係穩定左, 里數會慢慢加上去..
而家k班0既訓練量ok, 係馬克操唔夠喉
下次落堂自己做多兩set或跑多幾個草圈, 好過等沖涼

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-7 13:59 發表 師兄, 咁你係唔係跑呢條路, 不如搵日帶我一次吖

呢個場係我以前(真係好耐)練跑ge 主場, 因為當時要响市區練跑淨係得呢個,
依家度度都有運動場, 已經好耐無嚟啦! 其實果度真係唔難搵,
試下日抖去一次(黃昏比較多人練), 睇下人地點樣跑,
跟下跟下就得啦!

升級   10.33%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 7-8-2010 12:56 發表

Rokiec兄, 好彩有你帶主我跑個大圈, 如果唔係實跟其他人走shortcut

原來有Shortcut, 怪唔知跑跑下後面越來越少人啦
"Don't Cut Corners"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-7 10:03 發表
我跑旺角-九龍城-旺角
http://runkeeper.com/user/paullee1/activity/13349288
係唔係好慢???

最緊要肯去跑架姐我覺得.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-8-7 15:17 發表

我呢幾個月都有keep主做無影櫈,肌肉伸展+水療,
感覺真係穩定左, 里數會慢慢加上去..
而家k班0既訓練量ok, 係馬克操唔夠喉
下次落堂自己做多兩set或跑多幾個草圈, 好過等沖涼

我由於呢排冇時間練. 上次我落堂都自己跑番幾個圈, 有機會一齊落堂跑下啦.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-8-7 14:39 發表   
[size=11.8056px]Rockie 兄,你跑資比我長,又係快腳,千萬唔好咁叫我啦!
其實,K-Swiss A班已經上咗三個月!
但部份 A班同學,例如班長(華哥)、曲奇、Terry 同我 就跟左 Miss 超過一年!
[size=11.8056px]而其他 A班同學又係長跑網會員 ...

[size=11.8056px]唔知有無聽錯, miss 成晚都 cu前 cu後...
睇嚟 cu 兄係最幫得手!!

學無前後, 達者為先, 小弟跑咗咁耐都無長進,
資質差! 所以嚟上下堂, 補一補!

上一次渣馬已經証明A 班學員ge 成效喇,
睇住一個一個咁界過嚟, 我諗A 班隨時半馬可以 sub130,
全馬可以 sub315

既然無得認網衫, 試下認衭啦, 呢緊星期二會著黑色tick 牌跑衭!
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 9-8-2010 09:11 發表
唔知有無聽錯, miss 成晚都 cu前 cu後...
睇嚟 cu 兄係最幫得手!!
學無前後, 達者為先, 小弟跑咗咁耐都無長進,
資質差! 所以嚟上下堂, 補一補!
上一次渣馬已經証明A 班學員ge 成效 ...

唉,真係唔知好嬲定好笑!
我係 Miss 云云學生之中最吞 Pok 果個!
以前我上堂成日揸灘,
所以 Miss 成日老遠叫我出黎 "指點”,
e + 叫慣左,所以咪成日叫我幫下手姐!
即係 黃飛鴻 入面果位 牙刷蘇 既角色!