香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   45.6%

該用戶從未簽到

She can join a running class in the summer.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 19-7-2010 13:57 發表
等我打番個小報告先,
首先好高慶認識咁多位同學仔la, 大部份都係長跑網既ching/ ctse, 我le個新丁謝謝 各位同學仔睇住, 由熱身開始已經照顧到放學洗鞋都照顧得到, 實在好感動ar.

歡迎 Tarry c-tse join 埋一齊學習...
不過,第一堂我就已經俾你介到...
下次見到你,我都要避開少少,以保性命!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-7-19 14:32 發表

" />" />" />" />" /> 如果佢肯跑我就唔洗愁啦...佢只係識得坐起度上網, 想唔肥都難囉~" />" />

你試下帶佢慢跑先. 一次跑幾分鐘同埋個速度唔好咁快. 我覺得一開始慢慢黎. 總可以培養到既.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 econecon 於 2010-7-19 18:10 發表

你試下帶佢慢跑先. 一次跑幾分鐘同埋個速度唔好咁快. 我覺得一開始慢慢黎. 總可以培養到既.

其實囡囡之前係有跟我跑過兩三次嫁.. 可能佢覺得辛苦.. (之前佢都係跑每次1.5k同2k, 又唔係跑好長)
    但之後佢都唔肯跟我跑了.

升級   100%

慵懶

原帖由 Ning 於 2010-7-19 14:57 發表

She can join a running class in the summer.

佢唔肯跑的....都唔明宜家d小朋友諗咩!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-7-20 08:55 發表

佢唔肯跑的....都唔明宜家d小朋友諗咩!

我個囡都係呀
    對住部電腦唔食飯都得

升級   90%

該用戶從未簽到

可能佢0的朋友比較鍾意上網打機,做運動0既少,咁佢咪無咩興趣囉。
    不過要由零開始係需要好多motivation!
    如果佢可以係跑步或者運動上搵到滿足感,佢應該會好想繼續落去。

升級   100%

慵懶

原帖由 wadee 於 2010-7-20 09:27 發表

我個囡都係呀
    對住部電腦唔食飯都得

吓..睇唔出wadee哥個囡囡都係咁喎!

升級   100%

慵懶

原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-20 09:33 發表
    可能佢0的朋友比較鍾意上網打機,做運動0既少,咁佢咪無咩興趣囉。
    如果佢可以係跑步或者運動上搵到滿足感,佢應該會好想繼續落去。

謝謝! 明白c hing的心意呀!你講得無錯..佢d同學仔都係成日上網.
    無計...原來宜家d小朋友唔上網唔得ge.  上網對佢地離講比一齊都重要啊!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 cu83 於 2010-7-19 15:04 發表

歡迎 Tarry c-tse join 埋一齊學習...
    不過,第一堂我就已經俾你介到..." />" />
    下次見到你,我都要避開少少,以保性命!" />" />" />" />h

cu ching, 你咁寫, 唔識果d ching / ctse, 以為我真係咁勁tim, 在此澄清一下, 事因當晚cu ching 跑咗成3個圈, 小女子只係跑第2圈, 仲要加埋佢專登跑慢d, 黎俾我介佢, 我只係介咗佢頭50m jet, 因為佢哋快腳組跑5個圈, 我就跑1,3,5個圈, 各位see

升級   45.6%

該用戶從未簽到

. . . .

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 20/7/2010 10:57 發表

謝謝! 明白c hing的心意呀!你講得無錯..佢d同學仔都係成日上網.
    無計...原來宜家d小朋友唔上網唔得ge.  上網對佢地離講比一齊都重要啊!

May be she like to join a running team with same age group.

升級   35%

該用戶從未簽到

我都報

我都報了名, 8月3日見Tarry呀....

升級   100%

奮鬥

原帖由 maylam 於 2010-7-22 10:29 發表
    我都報了名, 8月3日見Tarry呀....

好嘢! 到時見

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-7-20 08:51 發表

其實囡囡之前係有跟我跑過兩三次嫁.. 可能佢覺得辛苦.. (之前佢都係跑每次1.5k同2k, 又唔係跑好長)
    但之後佢都唔肯跟我跑了.

對小朋友黎講. 1.5-2k都好長架啦 我諗番我細路仔時都跑唔到呢個距離

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-20 09:33 發表

我係係失意同埋人地話我連打場波都唔夠氣先開始的起心肝跑步架. 真係要自發先得. 我十成九點九都係自己跑. 自己挑戰自己. 希望係時間上拎到滿足感. 所以要一個人開始真係唔太容易

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-7-20 13:55 發表

cu ching, 你咁寫, 唔識果d ching / ctse, 以為我真係咁勁tim, 在此澄清一下, 事因當晚cu ching 跑咗成3個圈, 小女子只係跑第2圈, 仲要加埋佢專登跑慢d, 黎俾我介佢, 我只係介咗佢頭50m jet, 因為佢 ...

快腳組.. 點先入到架..?

升級   100%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2010-7-22 19:56 發表

快腳組.. 點先入到架..?

econecon ching, 快過我就係快腳組gala

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2010-7-22 21:16 發表

econecon ching, 快過我就係快腳組gala  

下月見,我都報左.不過一定係慢腳組