香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Left3
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松賽

升級   21.9%

鬱悶
  • 簽到天數: 14 天

可惜跟上马是同一天。。。。没法去了

升級   26.32%

該用戶從未簽到

聽聞去年有部份路段係地盤, 空氣好差。

請問今年會唔會好d?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

This occur in 2004 or 2005 to my memory, when the "Macau Egg" is still under construction, but not in 2009.

In 2009, there are still many hotels construction work in progress, but air quality is not affected since no work on Sunday, and the construction work still has a considerable distance to the runway.

升級   26.32%

該用戶從未簽到

剛查了GOOGLE 衛星地圖.   馬場以下有幾個地點均有大型地盤.  

升級   0%

該用戶從未簽到

澳門響金融風暴之下,好多大型地盤都停晒工架啦! 有空過去睇下就知,空氣唔會差得去邊。

升級   45.4%

開心
  • 簽到天數: 2 天

希望可以去!

升級   63.33%

該用戶從未簽到

我可能明天 9月4日去澳門報名馬拉松.....

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 andyho 於 2010-9-3 13:44 發表
    我可能明天 9月4日去澳門報名馬拉松.....

已經有得報名?

但係個Web site仲係2009年喎。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-9-3 18:57 發表

已經有得報名?

但係個Web site仲係2009年喎。

正常丫! 舊年都係咁既!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-4 08:26 發表

正常丫! 舊年都係咁既!

其實往年都無留意親身報名既時間,因為我都唔會特登走去澳門報名。所以真係唔係好知親身報名原來會早過網上報名。

反而根據往年既經驗,應該差唔多時間有得網上報名,不過剛剛望過都做未有。

好心急、好心急!我要連續第三年做001!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

回復 30# 的帖子

上年我002
    awyh看來今年你有對手了

Kin in Running

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-9-4 13:44 發表
    上年我002
    awyh看來今年你有對手了

堅哥,讓埋細佬今次,攞個埋三連冠先丫。跑步攞唔到第一,咪唯有報名攞第一囉。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

awyh hing,
    我就無問題
    但你真正的對手應該是比因
    他上年A1??1.....

不過我們是不是同組先
    我應該是全馬B組

升級   0%

該用戶從未簽到

d 紀念品正過 hk marathon 好多,毛巾 + 袋, 現在還用緊,
    可能今年都會再報。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-9-5 11:07 發表
    awyh hing,
    我就無問題
    但你真正的對手應該是比因
    他上年A1??1.....

不過我們是不是同組先
    我應該是全馬B組

澳門跑左幾年,D number我都仲記得.......

2006年 唔記得──因為個Number無乜代表性,要Check都Check得番既,不過費鬼事lu。
    2007年 B1002,去到出結果既時候,都搵唔番B1001,唔知邊個咁早報名又唔跑,所以某程度上我都係第一個。
    2008年 A1001,真係好鐘意呢個Number。
    2009年 A2001,都係第一個,不過個Number Pattern無咁靚lu。
    2010年........當然都希望係A2001啦。

澳門既Number Format其實係咁既

第一個英文字代表比賽既長度,A=全馬、B=半馬、C=5Km。
    第二個數目字代表所屬既組別。
    第三至五個數目字就係報名既先後。

根據堅堅既資料,可能長跑網有機會做到一條報名既三重彩喎。成員就可能係比因、堅堅同細佬。不過先後次序就要到時先知喇。

照推算,聽日係Working Day,所以都唔排除聽朝開始有得報名。

P.S.: 可能好多人以為我傻架,咁都玩一餐。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-5 14:41 發表
    d 紀念品正過 hk marathon 好多,毛巾 + 袋, 現在還用緊,
    可能今年都會再報。

真係好鐘意佢地條浴巾,好正!

升級   22.63%

該用戶從未簽到

幾時有得報?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

今年攪乜,點解仲未有得報?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-9-5 18:27 發表

澳門跑左幾年,D number我都仲記得.......

2006年 唔記得──因為個Number無乜代表性,要Check都Check得番既,不過費鬼事lu。
    2007年 B1002,去到出結果既時候,都搵唔番B1001,唔知邊個咁早報名又唔跑,所以某程度上我都係第一個。
    2008年 A1001,真係好鐘意呢個Number。
    2009年 A2001,都係第一個,不過個Number Pattern無咁靚lu。
    2010年........當然都希望係A2001啦。

澳門既Number Format其實係咁既

第一個英文字代表比賽既長度,A=全馬、B=半馬、C=5Km。
    第二個數目字代表所屬既組別。
    第三至五個數目字就係報名既先後。

根據堅堅既資料,可能長跑網有機會做到一條報名既三重彩喎。成員就可能係比因、堅堅同細佬。不過先後次序就要到時先知喇。

照推算,聽日係Working Day,所以都唔排除聽朝開始有得報名。

P.S.: 可能好多人以為我傻架,咁都玩一餐。

呢個堅哥我地先唔夠佢玩, 得閑無事就係度鐸呢條3重彩, 仲勤力過鐸馬會個條 . . . . . . 

不如計算埋一齊夾時間上網報丫 

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-9-15 20:02 發表

呢個堅哥我地先唔夠佢玩, 得閑無事就係度鐸呢條3重彩, 仲勤力過鐸馬會個條 . . . . . .

不如計算埋一齊夾時間上網報丫

不過講真,都唔知幾時有得報名,日日上去睇都仲係2009年。