香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.11.7 扶輪十公里挑戰賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Thanks Keith of hkrunners.com for the race information :

主辦機構:國際扶輪3450地區
    賽事日期:7/11/2010
    起步時間:男�女子組 上午八時正; 男�女子少年組 上午八時十五分
    起點及終點:沙田運動場

參賽組別:

男子及女子少年四公里挑戰賽組別
    名額 : 300(先到先得)  報名費 : HK$100

女子12
    10-12
    女子14
    13-14

女子 16
    15-16

男子 12
    10-12
    男子 14
    13-14
    男子 16
    15-16

男子及女子十公里挑戰賽組別
    名額 : 700(先到先得)   報名費 : HK$150
    女子青年
    16-25

女子公開
    26-40
    女子高級
    41-55

女子先進
    55+

男子青年
    16-25
    男子公開
    26-35
    男子高級
    36-45
    男子先進
    46-55
    男子元老
    55+

重要事項
    • 報名一經接受,報名費將不獲退還;
    • 賽事當日不會處理現場報名;
    • 所有參賽者在往返比賽場地中受到任何財物損失、受傷或致死亡時,主辦賽會、贊助商及其他有關協辦機構均無須負上任何責任;
    • 如賽事當日上午7 時,香港天文台經已發出紅色或黑色暴雨警告訊號,8號或以上熱帶氣旋訊號,比賽將會取消。  報名費不會退還。
    • 國際扶輪3450 區保留修改及銓釋以上資料之權利。
    • 大會設運動員行李寄存,但運動員需要自行承擔風險。
    • 每組別首十名運動員獲頒獎座。每位參賽者均可獲紀念T 恤、完成證書、運動臂環(手提電話專用)及新華書城書券。
    • 確認電子郵件�或通知書會在比賽前兩個星期發出。
    主辦機構:國際扶輪3450地區
    協辦機構:
    沙田體育會有限公司
    支持機構:香港運動員精英協會
    主要贊助機構:
    Mission Hills Group
    贊助機構:
    Wah Shing Sports Trading Company Limited (NIKKO)
    MENCE
    Good Decision International Limited
    新華文化教育基金會

賽事查詢:
    電話:Freeman Lee 9632 7456

電郵:[email protected]

網上報名查詢:
    電話:6926-0926 (Mon-Fri 0900-1700)

電郵:[email protected]

http://regonline.activeglobal.com/checkin.asp?eventid=872848

+1 0
    上一篇︰毅行 --感激無限+終極狂想 短片 ~~在第107頁 ~~下一篇︰唉 ! 運動場1線...

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

舊年(我)好似冇跑過哩個 ?!

嘩 ! $150 !!   

升級   30.2%

該用戶從未簽到

升級   31.33%

該用戶從未簽到

呢個賽事睇落幾岩小弟玩
    4公里既平路賽 頭10有獎 地點沙田運動埸又去得多

可惜小弟10月31日 11月11日 11月14日 11月20-21都要比賽- -"
    比埋11月7日- -"真係剩係比賽唔洗練...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

沙田曾經係我既主場
    呢次真係舊地重遊
    與其跑UNICEF,不如報跑呢場仲好
    仲要每組頭10有獎,只要我keep住過往果3次比賽既水準,我分分鍾有機會再次上頒獎台

升級   0%

開心

已經報左名
    姐係話我係三個幾月之後復出la~~

升級   0%

開心

原帖由 quantum 於 2010-7-15 09:33 發表
    呢個賽事睇落幾岩小弟玩
    4公里既平路賽 頭10有獎 地點沙田運動埸又去得多

可惜小弟10月31日 11月11日 11月14日 11月20-21都要比賽- -"
    比埋11月7日- -"真係剩係比賽唔洗練...

咁你咪又可以做小賽王lor~~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

根據 hkrunners.com 消息, 此賽事即將滿額, 有買襯手

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

果日10k賽對應進度 -> World 6

4k -> world 4

升級   100%

該用戶從未簽到

報左, 又係10km 小考的時間~~

升級   0%

開心

已經收到confirm letter
    各位要係黎緊個週未去沙田體育會果邊拎號碼布果D野
    而參賽者名單已經出左:
    http://www.rotary3450.org/10krac ... 2010-RunnerList.pdf

講番我自己果邊,我果組競爭都好激烈下
    我果組都有成五十零個人
    雖則分組Top 10 有獎拎,但呢場應該係我正式出道以黎
    繼渣打同必達之外,另一場硬仗
    我要打醒十二分精神先得
    我唔想衰俾D "沙田友"睇
    因為我報呢場有點係為意氣而戰既

升級   100%

該用戶從未簽到

我個組14個, 攞唔攞獎其次
    報Lee場目的係希望再PB, 計返10月3個場歐化杯(51:XX@10KM時)比上年大埔10KM(52:XX)快左幾10秒,
    黎緊O既扶輪希望再推前至<51分啦

去到1月大埔10km, 目標係Sub50!!!
    這是想了很多年, 仲未完成到O既Dream >.<!!! 唔可以偷懶呀我!!

升級   0%

該用戶從未簽到

我同兒子一齊報了名、好多禮物呀!

選手包:跑步背心、號碼布、計時晶片、行李牌及紀念品(包括:帽、新華書城書券、運動臂環)

升級   9%

該用戶從未簽到

陳家豪都有玩呢個喎, 大家加油, 到時見!!!

Race No. Name Catogory
    M156 CHAN KA HO MO

升級   0%

該用戶從未簽到

我個組MO....成2百幾人......

升級   0%

開心

我又係度開個人工智能系統先
    計下當日有邊D人會係跑呢場既
    我地見到面果陣可以影番張合照ma~~~
    1. 夢璃(M040)
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

(各位請自行加番你既名上去 ) " />" />

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

1. 夢璃
    2. Blurmax (M080)
    3.
    4.
    5.
    6.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

該用戶從未簽到

1. 夢璃
    2. Blurmax (M080)
    3. aR Bee (F012)
    4.
    5.
    6.

升級   0%

該用戶從未簽到

計時晶片

計時晶片係一個塑膠圈仔,唔知點扣,有無人可教我?

升級   100%

該用戶從未簽到

穿過/在鞋帶就可以了^^

如 何 配 帶 計 時 晶 片 ?
    http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/event/info/timing.jsp