香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大埔區輕鬆跑

升級   70.4%

該用戶從未簽到

日期:      2010年11月28日
集合時間:  4:45pm (16:45)
起跑時間:  5:00pm (17:00, 如冇意外 準時起跑)
集合地點:  元洲仔公園公廁

路線A*:  元洲仔公園 >> 馬鞍山主風小學 >> 元洲仔公園  (約20k)
路線A :   元洲仔公園 >> 雙橋 >> 元洲仔公園  (約15k)
路線B :   元洲仔公園 >> 水警基地尾 >> 元洲仔公園  (約12.5k)
路線C :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

完成時間:約 1-2.5小時

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
    他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,

或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照
https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

+1 0
上一篇︰2010錦田陸上兩項鐵人賽 by 花花Dee Dee~~下一篇︰2010錦田陸上兩項鐵人賽 BY 豆豆媽

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

推薦

回復 335# 的帖子

講環境,大埔真係比馬鞍山好:路面較軟,多樹蔭,大自然氣息重。我最近的長課都係跑到大埔,再在梅樹坑公園及海濱公園裡轉,才再回程mos

升級   95.6%

該用戶從未簽到

推薦
    早晨呀~~

今個星期日朝早 科學園有三鐵比賽6:00-10:00am, 如果有大埔友晨操經過黎打打氣呀

升級   68.33%

奮鬥
  • 簽到天數: 27 天

推薦
    小弟之前跑開屯門
    宜家搬咗去大埔~
    試過由太和到大尾督水壩來回26k,
    亦試過由九龍坑山經八仙嶺到大尾督約23k,
    亦會跑吐露港到科學園來回約13k或沙田來回約23k~
    睇吓有無機會撞到各ching~

升級   70.4%

該用戶從未簽到

2010年7月19日  (星期一)
    路線A:   元洲仔公園 >> 雙橋 >> 元洲仔公園  (約15k)
    路線B :   元洲仔公園 >> 馬料水碼頭 >> 元洲仔公園  (約12k)
    路線C :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合時間: 8:00pm 元洲仔公園

1. 呀招
    2. 阿聰
    3.

路人甲: imchristy (我在馬鞍山出發,有緣的話雙橋見)

ps: 元洲仔公園有水機, 另科學園海濱旁有一救護站也有水機, 洗手間沿路多的是, 差不多3-4k 便一個, 呢條跑道真係好鬼方便
    係locker 麻煩d

警告及聲明:
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
    8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

大埔 (七)

今晚和Stephen, 阿招佢地一齊練跑,
    原本大家由大埔元洲仔公園出發, 打算跑到"雙橋"折返回程, 而全程大約15K左右

由於大家當初溝通上的誤解, 他們跑到馬料水科學園內的公園, 便一直乾等
    我又以為佢地係跑到"雙橋"尾先至等埋我
    結果當我一個去到"雙橋"時, 發覺不見他們,
    我還以為他們會直入馬鞍山,還想向馬鞍山方向跑去,
    後來自己實在太累, 跑到半路才放棄, 折返回大埔

但最終都體力不繼, 自己都只是"又行又跑"回到大埔,
    想起開始起跑時的雄心萬丈, 到最後還是功虧一簣!!

不過有了今晚的經驗, 相信日後我會更有把握如何跑到沙田/ 馬鞍山,
    或者將來好似Christy 所講, 可以係馬鞍山會合呢?! 哈哈......

升級   70.4%

該用戶從未簽到

Christy 唔見你既??..你有冇跑ga?!

升級   82%

該用戶從未簽到

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-7-20 00:34 發表

下星期一再黎.... 有緣雙橋見..... 咁樣玩幾過引

其實係因為我冇跑到咁遠

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-7-20 00:38 發表

其實係因為我冇跑到咁遠" />" />

咁點見呀..... 我有跑都跑唔到咁遠架,雙橋最盡架喇

升級   100%

開心

原帖由 呀招 於 2010-7-20 00:38 發表

其實係因為我冇跑到咁遠" />" />

阿招, 唔駛咁"謙"啦
    你更有能力跑到馬鞍山, 甚至烏溪沙....

升級   5.3%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-7-20 00:34 發表

下星期一再黎.... 有緣雙橋見..... 咁樣玩幾過引

玩緣份?你估你係張慢肉咩?

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-7-20 01:08 發表

你又黎搞搞震

升級   100%

開心

後話: 今晚他們都話我大有進步
    但我相信他們"客氣"說話啫

之前我又大病, 搞到成個星期冇練
    現在的我, 只是急起直追.....

我看不到自己有何進步過

升級   100%

開心

原帖由 麥麥 於 2010-7-20 01:08 發表

仲"張曼玉"??
    陳法拉/ 鐘嘉欣/ 佘詩曼好D喎?!

升級   5.3%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-7-20 01:12 發表

仲"張曼玉"??
    陳法拉/ 鐘嘉欣/ 佘詩曼好D喎?!

同師太都係講返張慢肉佢先識聽嫁

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-7-20 11:01 發表

師公講既野.... 我真係聽唔明.... 或者你level太高... 有距離

升級   95.6%

該用戶從未簽到

全力支持

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 烏拉 於 2010/7/20 23:20 發表
    第一版打返個腳印先hgj091" />" />hj hgj091" />" />hj

睇黎呢邊好快都會好旺場

你衰佐喇....你入到黎都第二版啦

升級   100%

奮鬥

我又黎打印

升級   74.6%

奮鬥

留名

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-7-20 23:20 發表
    第一版打返個腳印先hgj091" />" />hj hgj091" />" />hj

睇黎呢邊好快都會好旺場

大埔快D 旺場就好啦~~

招仔靠你頂住大埔呀!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 麥麥 於 2010-7-20 11:01 發表

我都聽得明, 似乎要有返咁上下年紀先得明......
    其實我都係最近睇重播咋, 我唔係0個個年代架!!

PS: 大家去 YAHOO SEARCH 下 : 緣份, 張曼玉, 張國榮
    該會搵到答案, 首主題曲已成絕響, 好好聽~~