香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 呀招

大埔區輕鬆跑

升級   70.4%

該用戶從未簽到

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-8-3 21:54 發表
今晚由元洲仔公園至海濱公園環繞一圈練跑
雖則我都唔知跑左有幾多公里
但我都跑得相當氣喘
大腿也因不斷抽筋而沒法一氣呵成去跑

無咩野吖o麻..? 練跑而已...不用搞到自己咁辛苦吖... 除非你enjoy抽筋另作別論

原帖由 呀招 於 2010-8-3 22:07 發表

聽日你去唔去TKO跑??

睇o下對腳仲痛唔痛啦... 我最想黎特訓o者 ... 唉... 肥死...
不過經過上次跑澳景之後,我都幾鐘意呢條路線,
平時跑海濱都只是平路,原來試o下跑上落斜都幾好玩(可能知道自己跑唔到更加想挑戰自己)

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-8-3 22:49 發表

無咩野吖o麻..? 練跑而已...不用搞到自己咁辛苦吖... 除非你enjoy抽筋另作別論

睇o下對腳仲痛唔痛啦... 我最想黎特訓o者 ... 唉... 肥死...
不過經過上次跑澳景之後,我都幾鐘意呢 ...

聽日有新路玩呀 都有上斜..

我唔知聽日特唔特訓好呢?!

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-8-3 22:53 發表

聽日有新路玩呀 都有上斜..

我唔知聽日特唔特訓好呢?!

你去得就特訓埋啦... 你食3碗白飯... 至抵係你
我呢d好慳家既.. $1 啤酒 x5 都只係5蚊咋...
唔夠買碗白飯呀

仲有提我.... 欠你錢...

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-8-3 23:05 發表

你去得就特訓埋啦... 你食3碗白飯... 至抵係你
我呢d好慳家既.. $1 啤酒 x5 都只係5蚊咋...
唔夠買碗白飯呀

仲有提我.... 欠你錢...

去到果度就唔食咁多飯啦 貴死人><

欠債還錢, 天公地道 ..我知你一定記得既

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

回復 106# 的帖子

之前練跑都有試過抽筋,
    但好少好似今次咁一連抽筋幾次
    或者自己負荷重, 要做劇烈運動就會有這個現象

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 呀招 於 2010-8-3 23:18 發表

去到果度就唔食咁多飯啦 貴死人><

欠債還錢, 天公地道 ..我知你一定記得既

真係好貴呀... 食多d餸好過呀!

我年紀大... 記性係差d

升級   70.4%

該用戶從未簽到

原帖由 imchristy 於 2010-8-3 23:55 發表

真係好貴呀... 食多d餸好過呀!

我年紀大... 記性係差dhgjD092" />" />hj

上次個炒飯真係搶都搶唔到

都係大我幾年之ma//..xD

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

請多多支持
    26.9.10 三項鐵人賽及嘉年華會 2公臀募集
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12107

升級   100%

開心

康城 (一)

今晚終於首次參加他們逄星期三搞既"將軍澳約跑",
    雖則已經唔係再跑澳景, 但換來的是"將軍澳運動場--> 日出康城",
    坦白講, 當初我對康城的環境都頗為憂慮
    始終康城都還未係好完善的發展, 四周還是一片荒無漆黑
    不過, 既然都有這麼多的一班人跑, 況且我也不想再次食言
    唯有今次膽粗粗再一次, 順便也可以試驗自己有幾大的耐力....

沿途上幸好一直有車仔陪我去跑, 真的要衷心感謝他
    其實要麻煩他帶領我這個"初哥"去跑康城, 真係唔好意思
    始終自己真的是"超慢腳", 唯有令自己有氣力加速去跑以免連累人家
    在練跑的道路上, 一直都碰見到其他的 ching / ctse
    他們所給予我們的鼓勵, 的確令自己有這種向上的動力
    這個就是一大班人長跑的好處, 至少......自己不會寂寞

原先我只打算跑B 組以適應新環境
    最後去到維景灣畔的道路上, 我決定臨時改變主意改跑A組
    我會覺得, 既然我還有力氣, 何不一氣呵成完成到底?!
    或者今次完成的話, 我可以有更大挑戰去完成其他目標呢?!

今晚最終能夠"超額"完成, 除了要感謝各 ching / ctse 沿途支持外,
    更重要的是, 要衷心感謝校長當初的提議......

升級   100%

開心

Christy , 我唔會請你飲檸茶啦 , 檸茶留番你請我飲仲好啦?!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

早晨~~~

升級   75.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 10 天

早呀~~你地有冇參加今個星期日sport-soho攪個個城市之王 3.3K比賽呀?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kanokanok 於 2010-8-5 11:28 發表
    早呀~~你地有冇參加今個星期日sport-soho攪個個城市之王 3.3K比賽呀?

無呀
    3.3k 太短啦

升級   75.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 kito807 於 2010-8-5 14:02 發表

無呀
    3.3k 太短啦

哈哈~的確係幾短

但sport-soho第一次攪,所以支持下~~我同兩個同事參加左接力跑~

同埋佢件k-swiss tee 都幾靚ga~~

升級   100%

開心

2010年8月9日  (星期一)
    路線A:   元洲仔公園 >> 雙橋 >> 元洲仔公園  (約15k)
    路線B :   元洲仔公園 >> 水警基地尾 >> 元洲仔公園  (約12.5k)
    路線C :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合時間: 7:45pm 元洲仔公園

出發時間: 8:00pm

1. Stephen
    2.
    3.

ps: 元洲仔公園有水機, 另科學園海濱旁有一救護站也有水機, 洗手間沿路多的是, 差不多3-4k 便一個, 呢條跑道真係好鬼方便
    大家可在對面足球場借鎖匙, 不過要說踢波...

警告及聲明:
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
    8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

2010年8月9日  (星期一)
    路線A:   元洲仔公園 >> 雙橋 >> 元洲仔公園  (約15k)
    路線B :   元洲仔公園 >> 水警基地尾 >> 元洲仔公園  (約12.5k)
    路線C :   元洲仔公園 >> 科學園尾 >> 元洲仔公園  (10k)

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合時間: 7:45pm 元洲仔公園

出發時間: 8:00pm

1. Stephen
    2. 祖祖
    3. 烏拉
    4.
    5.
    6.
    7.

ps: 元洲仔公園有水機, 另科學園海濱旁有一救護站也有水機, 洗手間沿路多的是, 差不多3-4k 便一個, 呢條跑道真係好鬼方便
    大家可在對面足球場借鎖匙, 不過要說踢波...

警告及聲明:
    1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
    2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
    3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    6. 參加者的個人保險須自行負責。
    7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
    8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   100%

開心

謝謝Christy 昨晚的靚相喎....?!

只是自己好少攝位走入鏡頭,

升級   82%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-8-5 21:27 發表
    謝謝Christy 昨晚的靚相喎....?!

只是自己好少攝位走入鏡頭,

收到喇... 有機會同你影多幾張啦~
    好多令仔令女我都無影到... 係我唔好意思就真啦

升級   100%

開心

原帖由 imchristy 於 2010-8-5 21:45 發表

收到喇... 有機會同你影多幾張啦~
    好多令仔令女我都無影到... 係我唔好意思就真啦   

....我唔係咁既意思
    我自己真係冇所謂, 反正我又唔係"靚仔"
    反而你應該為你自己影多幾張仲好?!