香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Ring
打印 上一主題 下一主題

TKO新手,請大家多多指教

升級   6.32%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

Halo Jogging _Cat
你向九龍仔公園跑 ?

升級   6.32%

該用戶從未簽到

各位你好..
今天第1次揾到呢個web site
以前從來唔做運動 e生叫做多d 做運動
5月下旬開始跑步
估不到短短的幾個月愛上了跑~!
身體都輕了8lbs.. 好開心呢~
我會努力跑~~~~~yeah!!!!!!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 jjb 於 2010-9-2 16:30 發表
    各位你好..
    5月下旬開始跑步

Welcome Welcome 加入長跑網
    加油! 加油!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

大家好我係tko架...開始跑長跑都係一陣...唔夠1個月...我覺得跑長跑可以令我更加健康....我宜家只係跑到2k左右 不過我會努力!!

升級   0%

該用戶從未簽到

歡迎wingwing師姐,小弟香港東人,都經常離將軍澳跑,星期二至四都會在將軍澳跑,有機會見到打個招呼丫! 星期二同星期四晚上小弟可能帶住視障運動員跑步,見到請給我們打打氣、加加油! 最緊要讓讓我們,謝謝啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jjb 於 2010-9-2 16:30 發表
    各位你好..
    5月下旬開始跑步

jjb師兄/姐,歡迎啊!
    恭喜你/妳啊! 減肥既感覺好美妙!  期望在將軍澳見到閣下,如果見到小弟用手帶拖住視障運動員跑,請給我們打打氣、加加油! 願長跑長友!

升級   75.26%

該用戶從未簽到

遲D將軍澳跑步會大塞車(多左好多跑友,玩跑步)
    大家努力~~~~~~~~~跑

升級   15.79%

該用戶從未簽到

我唔敢同大家一齊..我怕...我太差...得個2k幾...唉...同埋其實我係男仔黎架^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wingwing 於 2010-9-10 19:24 發表
    我唔敢同大家一齊..我怕...我太差...得個2k幾...唉...同埋其實我係男仔黎架^^

Sorry! 原來係wingwing師兄,因為閣下無貼頭像,又無乜介紹自己,所以叫錯了。跑到2k已經好好了,小弟初學跑步果時,跑得三幾個運動場圈咋,不過慢慢跑下跑下就越跑越長了。
    短有短跑,黎一齊跑,開心過一個人跑架,我地有d都係跑短短地的。

升級   15.79%

該用戶從未簽到

會有人好似我咁嘛??跑得咁短??其實我真好怕...睇大家d post個個都好似好勁咁...怕怕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wingwing 於 2010-9-10 22:43 發表
    會有人好似我咁嘛??跑得咁短??其實我真好怕...睇大家d post個個都好似好勁咁...怕怕

唔洗怕! 可跑長也可跑短的,如果圍住將軍澳運動場外便跑一圈,已經係1.9K啦! 實唔會迷路,跑夠就可以自己返運動場拉筋飲水磅重,到大家都返來沖涼後又可以一齊特訓(食飯),幾開心的,黎啦! 你睇我咁遠都專登坐地鐵過海黎將軍澳跑,就知道幾好玩啦!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

你地係星期3同星期6??

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wingwing 於 2010/9/10 22:51 發表
    你地係星期3同星期6??

星期六 ..... https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5430&page=467
    星期三 ..... https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6448&extra=&page=632

歡迎 wingwing ching, TKO gathering, 快有快跑, 慢有慢跑, 不要怕給別人笑, 因為我地只有鼓勵, 唔會笑跑得慢既朋友, 因為大家都有慢既時候,
    有時間可出來約跑的!!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

我會努力..我睇下星期3同大家一齊跑la^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wingwing 於 11-9-2010 12:44 發表
    我會努力..我睇下星期3同大家一齊跑la^^

你好呀wingwing 師兄, 黎緊星期三過黎一齊玩啦, 你住tko咁近好方便, 我同亮哥都係住港島, 都入黎tko跑就知道有幾開心, 唔洗擔心跑得幾遠同速度, 呢度唔會笑人, 跑大圈都好架輕輕鬆鬆, 到你慢慢習慣左咪可以同我地一齊跑遠d lor, 星期三黎到見到一大班人, 認下d 長跑網衫, 行埋黎打個招呼就得架啦

升級   15.79%

該用戶從未簽到

長跑網衫??係咪綠色個件??我諗我會著件白+橙既美記黎^^

升級   15.79%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wingwing 於 11-9-2010 19:21 發表

係呀wing ching, 綠白色個件, 有t shirt同背心, 樣子可以睇下面呢條link
    http://www.fotop.net/allanccl/20100808a/IMGP5077

你到時過黎打個招呼就得架啦, 慢慢介紹下就識d ching/ctse, 呢度係大家庭唔洗怕醜架 !!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

55....星期3我會黎同大家一齊跑架la^^