香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

咦!無人講iphone4

關閉 [複製鏈接]

升級   56.95%

該用戶從未簽到

+1 0
上一篇︰CASIO CHR-100 心跳錶下一篇︰黃大仙區慈雲山 報到

升級   0%

該用戶從未簽到

太貴啦, 成萬蚊, 講吾起

升級   56.95%

該用戶從未簽到

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

小西華...過半年先玩啦, 等D行貨返足貨先玩啦, 有乜頭暈身慶, 拎去一換一都係新機嘛...拎個實物上手, 幾有手感, 好有金屬FEEL SOFTWARE 就唔在講, 電就要等人報告一下襟唔襟玩喇, 至於佢所謂既MULTI TASK, 係方便好多既, 唔駛再STARTUP 番個PROGRAM 係快好多, 不過唔知咁會否食電, 不過聽聞都係STOP 佐個SOFTWARE 先, 應唔會太食電。其實由3G > 3GS > 4G, 紿終都係電+ 接收唔係咁得 (2G, 接收方面係弱D, 但電就襟玩好多, 我而家部2G機, 齋打電話STANDBY 3-5日都無走雞)

升級   56.95%

該用戶從未簽到

有無長跑網友出了艾phone4

升級   18.2%

該用戶從未簽到

我+1睇住我玩個3G(唔係3GS)玩得咁開心, 一路都諗住等佢出iPhone4就會出, 但見話水貨成萬蚊, 又話行貨有排等, 都諗住過一排先出, 點知上星期六行過 MTR, 見咁多人圍住係3個檔口咪去睇下, 見有人出緊機, 咪諗住埋去睇下部機, 順便問下有咩plan揀, 個sales即刻問"你係咪訂左機架?", 我地話無, 咁有無機呀?............咁, 就無啦啦出左機喇.  我地啱啱出完, 就聽見有人大嗌 "iPhone4賣哂啦".  唔知係唔係有人訂左無嚟出, 個sales拿拿聲賣埋比我地趕收工.

架機個mon真係靚好多, 而且D反應快過我個3G好多.  至於舊電, 當然好過我個, 但我都覺得都係麻麻地, +1話玩左一陣就趺到得70%(不過唔知佢話一陣即係幾耐).  因為架機用細sim, 插唔到第二張卡落去試, 所以接收好唔好就要等過幾日轉左台先試到.

升級   18.2%

該用戶從未簽到

+1玩左幾日, 上網各樣都快D, 但舊電..........都係唔掂.   佢都係搭車時玩下, 夜晚玩一陣咁, 都只係可以用到2日.  不過點都好過我個3G, 依家1日都用唔到.

我續左1年保養, 唔知舊電咁差可唔可以叫佢換呢呵?  又或者換舊電要幾$?

升級   75.26%

該用戶從未簽到

我等緊白色版

升級   52.4%

該用戶從未簽到

用緊 3G (冇s),本來都諗住唔駛咁快換機,點知 update 咗 iOS4 之後部機慢到離哂譜,有 D apps 仲會無原無故 quit。依家唔換都唔得...

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

iphone4出多幾個月又出5

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 dannylun 於 2010-8-12 23:14 發表
    用緊 3G (冇s),本來都諗住唔駛咁快換機,點知 update 咗 iOS4 之後部機慢到離哂譜,有 D apps 仲會無原無故 quit。依家唔換都唔得...

唉........X2!  又唔可以downgrade返OS3.  真係想即刻丟左佢.  幾時先出5G?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   26.85%

擦汗

原帖由 wongc 於 2010/8/13 10:19 發表

唉........X2!  又唔可以downgrade返OS3.  真係想即刻丟左佢.  幾時先出5G?

其實IPHONE最差係用3G頻...係真正既食電怪, 所以有時唔上網都會關佐個3G...真係慳電好多,
    用3G真係半日都用唔到呀, 部機無乜唔好, 最衰就係電, 我有部2G, 無DATA PLAN, 齋打出打入, 用到3-5日,
    返OFFICE工好小小就係可以線不離身, 有乜E郁就叉住電

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   26.85%

擦汗

唔知有冇吹煙價...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

各位想downgrade, 踉住做不保證成功, 有jailbreak 經驗
    由iOS 4 downgrade到 3.1.3 / 3.1.2

升級   92.85%

該用戶從未簽到

I have the 3G and I am still waiting for the 2nd batch to come out.  The original batch (those in the market now) has reception problem.  I was told the white model will be the 2nd batch.  Most likely available in the fall or the beginning of winter.

升級   18.2%

該用戶從未簽到

From Yahoo Fashion: http://hk.lifestyle.yahoo.com/fashion/men/article.html?id=art_4c6a3f9c

又講得好啱好低死喎.  朋友, 你中左未呀?  (係咪真係1月架?  咁我.....等!)

不負責任的潮流產物

正當準備加入iphone 4行列之際,外國網站早前爆料說蘋果將會在明年一月推出iphone 5,這部署擺到明是一個「掠水」騙局,時間相隔只有半年,跟半年轉季的時裝一樣咁快,比本地歌手出碟頻率還要密。好想知他們的iphone 5又有甚麼新花臣,如果只將天線位由左邊改去右邊,或者把9.3mm厚度改為9.2mm,你還會「落搭」嗎?

如果Steve Jobs那句〝我們不是完美〞是事實,那即是代表出到去iphone 7,他們仍然會有缺陷,既然如此還需要花無謂錢緊貼他們嗎?我雖然不是高科技迷熱份子,但熱愛電子科技的大有人在,iphone和Mac是最好例證,現在還多了部ipad。不得不承認蘋果的市場策略和產品研發做得很成功,成功到把一個電子科技品牌變成一個時尚品牌,甚至是潮流,吸納的已經不再是純科技用家,連所有時裝達人都成為蘋果粉絲,Steve Jobs所落的降頭可真非同小可。可以肯定的是,iphone 5絕對不會是蝕本收場,就算只輕微改動外型設計,粉絲仍會捧場,因為大家要買的已經不是他的功能,重點是New Arrival,還是Off-Season,情況跟時裝品牌換季沒有分別。................................

升級   75.26%

該用戶從未簽到

3GS 同 4仔,我覺相差不大( CPU 快D RAM多一陪),外型靚仔D..........有可能睇出年是否出4仔改良版先買