香港長跑網  - 長跑長友

黃大仙區慈雲山 報到

升級   59.05%

該用戶從未簽到

發覺
我好似入左黎好耐
冇報到過
所以補返

大家好
我係 kan0902
平時好鐘意跑步
跑開 斧山道運動場
同埋 鐘意跑上 飛鵝山
同埋都鐘意 跑到好遠咁

唔知呢度有冇人住慈雲山 呢
有興趣ge 跑友
可以 一齊跑返轉 飛鵝山 or 獅子山 都得

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

你好呀~~~
    我又介紹自己先
    網名話就話LL3578 ,只不過我N咁多個網名
    但通常識得我既都係叫阿Sam

講開又講
    飛鵝山我咸豐年前都跑過
    但我年紀細細就跑上飛鵝山,就真係搵命黎博

至於而家跑邊
    因為我兩邊屋企既關係
    藍田果邊起跑既話,就通常跑秀茂坪、翠坪村、茶果嶺同埋油塘果邊
    至於鑽石山果邊就通常跑新清/舊清、四順、樂華、九龍灣同埋黃大仙果頭多

但我練半馬果陣,最遠試過跑到去何文田

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2010-8-10 00:18 發表
    你好呀~~~
    我又介紹自己先

講開又講
    飛鵝山我咸豐年前都跑過

至於而家跑邊
    因為我兩邊屋企既關係
    藍田果邊起跑既話,就通常跑秀茂坪、翠坪村、茶果嶺同埋油塘果邊
    至於鑽石山果邊就通常跑新清/舊清、四順、樂華、九龍灣同埋黃大仙果頭多

但我練半馬果陣,最遠試過跑到去何文田

Sam ching 你好
    多多指教

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

你又训5着啊~~

升級   56.95%

該用戶從未簽到

多多指教kan0902 長跑師兄
    我以前住慈雲山,經常在憤場中行走

升級   11.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 228華 於 2010-8-11 17:09 發表

墳場中......

我都係住慈雲山
    得閒會落斧山道運動場跑
    平時夜晚 12 點有時會落中央球場圍住果 2 個足球場黎跑
    不過係正宗慢腳一名 (10KM ~70mins)
    多多指教

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 jysc 於 2010-8-12 01:22 發表

墳場中......

我都係住慈雲山
    得閒會落斧山道運動場跑
    平時夜晚 12 點有時會落中央球場圍住果 2 個足球場黎跑
    不過係正宗慢腳一名 (10KM ~70mins)
    多多指教

jysc ching 多多指教
    我也是住慈雲山
    中央公園 11點熄晒燈
    咁咪好黑lor
    想問果度一圈 有幾多米
    要跑幾多圈 先可以跑倒10km
    同埋ching會唔會落7仔跑架(一圈440米)
    雖然隔離係墳場
    但果度光d

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-8-11 17:09 發表

多多指教ar 228 華 長跑師兄
    係唔係鑽石山墳場ar
    我每一天都要經過 附近門口 最小一次

升級   11.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kan0902 於 2010-8-12 01:52 發表
    jysc ching 多多指教
    我也是住慈雲山
    中央公園 11點熄晒燈
    咁咪好黑lor
    想問果度一圈 有幾多米
    要跑幾多圈 先可以跑倒10km
    同埋ching會唔會落7仔跑架(一圈440米)
    雖然隔離係墳場
    但果度光d

kan0902 師兄,
    中央公園就算熄左燈每次跑我都見有其他人跑緊架
    係衰在有時有 d 街坊唔用狗繩放狗
    一圈準確幾多米我都唔知
    據我 check 過個足球場係標準 7 人場黎 (for 康文署)
    網上見過人講康文署既標準 7 人場正常係 60m x 40m 但每邊有 5m 誤差
    所以兩個足球場加埋再加中間一條路
    估計大概有 275m - 315m 咁上下
    另外我跑 10KM 係去斧山道運動場或跑馬地運動場架
    唔係落中央球場
    中央球場只係夜晚放工返到屋企落街當做半個鐘運動
    唔會跑太耐

想請問 7 仔係邊度黎?

升級   10.53%

該用戶從未簽到

原帖由 LL3578 於 2010-8-10 00:18 發表
    你好呀~~~
    我又介紹自己先

講開又講
    飛鵝山我咸豐年前都跑過

至於而家跑邊
    因為我兩邊屋 ...

CHING 秀茂坪跑邊度多呀?_?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 nicnic0523 於 2010-8-12 18:34 發表

CHING 秀茂坪跑邊度多呀?_?

我跑入面果D屋村路多
    以係東九練跑黎講,除左跑茶果嶺,觀塘道同秀茂坪入面果D屋村路外稍為係平坦D之外
    其他D路好多都係暗斜甚至係急斜黎
    所以我練跑果陣好多時都係又上又落既 ( I mean 斜路)