香港長跑網  - 長跑長友

第26屆那霸馬拉松 (5.DEC.2010)

升級   21.85%

該用戶從未簽到

http://www.naha-marathon.jp/

今日開始接受報名喇

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.95%

該用戶從未簽到

話咁快又一年....

升級   94.3%

該用戶從未簽到

睇完戀戀沖繩有啲想去

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我同15個會友都報左名啦, 現在搵緊團, 有無人有興趣一起去?

升級   68.95%

該用戶從未簽到

上年去完
如果有野問可以隨便問我

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-8-4 13:56 發表
我同15個會友都報左名啦, 現在搵緊團, 有無人有興趣一起去?

其實我真係有d 想去沖繩!! ching 我想問下幾錢一位呀?

順便留幾日去下旅行!!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I'm so interested in joining this race coz Naha is a beautiful place to run!

Can you provide me with more information?

Thanks!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 iou 於 2010-8-4 14:01 發表
    上年去完
    如果有野問可以隨便問我

iou 兄,請問你係自由行或是跟團去? 費用要多少?

Thank you.

升級   68.95%

該用戶從未簽到

我自己買機票, 再上網訂民宿
    機票3千幾, 另外使左4萬YEN, 總共大概7千幾港紙
    我去5日, 星期六去,星期日比賽, 之後玩3日

路線全程係石屎馬路, 有不少長既暗斜路,
    途中有哂水器, 又有按摩, 算易跑,
    氣氛極好, 路上永遠有人打氣, 俾野你食同飲, 又有表演, 一d都唔悶
    大會只提供水, 不過我真係分唔到邊D係大會既 BOOTH
    因為就算經過人地屋門口, 佢地都會坐0係門口放張檯派水俾你.
    正常唔需要擔心水既問題
    沿途市民自發派好多野食, 有柑, 黑糖, 冰棒(分兩節, 小朋友食0個D呢), 冰塊, 拉麵(唔係講笑),
    蕉(不過好少, 可能太貴, 我見賣成百YEN一細隻, 仲要爛的)
    飲既有水, 冰凍麥茶, 同寶礦力(又係好少, 我只飲過一檔)
    食慣gel既可以係香港帶過去, 因為0個邊 power gel比較貴.

如果排起步可以企前d, 上年破紀錄3萬人跑,
    我企中段, 由嗚鎗至我走到起點, 我足足用左15分鐘...(gun time 15 mis more than chips time!!)
    所以可能因為咁今年先限左25000人

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

Thank you, iou 兄。
    曾經睇過一位台灣跑友的blog,同師兄所講一樣,真係好吸引。
    而家最大考慮是我唔帶CEO同執行秘書一齊,單身起錨的機會有幾大。

升級   76.8%

該用戶從未簽到

多謝iou師兄提供資料.  我希望可以在HK找到團去.  我預算費用是五千港幣左右, 因為現在見HK旅行團都無做緊呢個價錢. 我也問緊專辦跑步團既旅行社, 待有進一步消息再告訴大家.

升級   40%

該用戶從未簽到

Do they have HM ??

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-8-6 12:08 發表
    多謝iou師兄提供資料.  我希望可以在HK找到團去.  我預算費用是五千港幣左右, 因為現在見HK旅行團都無做緊呢個價錢. 我也問緊專辦跑步團既旅行社, 待有進一步消息再告訴大家.

如果5千左右真係諗得過, ching 如果有進一步消息請通知我地~

我仲未報名, 如果問唔成我唔去都無乜所謂, thanks

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-6 12:39 發表

如果5千左右真係諗得過, ching 如果有進一步消息請通知我地~

我仲未報名, 如果問唔成我唔去都無乜所謂, thanks
    我等緊進一步消息, 旅行社講他們也是等緊航空公司既價錢. 我想五千元大致上可以. 因為現在暑假旺季旅行社都係做緊五千元玩4天. 何況到時唔係旅行旺季.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 bangdoll 於 2010-8-6 12:27 發表
    Do they have HM ??
    只有全馬.  我們有一些女會友都只係有半馬經驗, 今次都去挑戰一下自己

升級   0%

該用戶從未簽到

沖繩島機票 : 東方航空 $2750(上海轉) , 香港快運航空 $3570 (直機)...未加稅

https://www.longrun.hk/forum/vie ... xtra=&page=3594

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-8-6 16:37 發表
    沖繩島機票 : 東方航空 $2750(上海轉) , 香港快運航空 $3570 (直機)...未加稅

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4689&extra=&page=3594
    我估package或group會平一些.  我見到永安有一個團3日留沖繩2日住台北. 你啱喎.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2010-8-6 17:51 發表
      我估package或group會平一些.  我見到永安有一個團3日留沖繩2日住台北. 你啱喎.

幾錢到?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

無晒聲氣.....

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kito807 於 2010-9-1 12:13 發表
    無晒聲氣.....
    上個月中報名已經爆哂啦