香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.12.19 - 為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽

升級   100%

該用戶從未簽到

http://www.smoa.org.cn/love/index.php

[size=100%][size=100%]山地馬拉松賽今年12月鳴槍,即日起接受報名            [size=100%][size=100%]

[size=100%][size=100%]將體育盛事與慈善愛心相結合,通過挑戰自我的體育精神與宏揚社會責任的愛心奉獻相結合,是感受關注與支持的一種活動類型。 [size=100%]世界上每年有數百個大大小小的慈善賽事吸引著無數富有愛心的體育愛好者,籌得款項用於推行各項扶貧救災及倡議工作,為不同地域、性別的貧窮人改善生活,完全超越了種族、宗教和政治界限。
[size=100%][size=100%]    為秉承全民健身與大運同行,弘揚大運精神我會將於2010年12月19日舉辦為大運喝彩——為愛奔跑2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽。 [size=100%]鹽田區人民政府、深圳市文體旅遊局與深圳第26屆世界大學生運動會組委會執行局作為聯合主辦單位,鹽田區體育局與深圳市登山戶外運動協會共同承辦,以更好地展示深圳市的山海風光及大運城健康形象。  
[size=100%][size=100%]    2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽擬在風光優美的深圳東部馬巒山郊野公園一帶的山區進行,分男女兩大組別進行,全部賽程42公里,同時也分設半程21公里和體驗組10公里,將吸引不同階層、不同年齡和不同運動水平的專業運動員和市民參與。 [size=100%]比賽把山與海的優勢完美結合,選手們將在42公里的山地賽道上挑戰自身的極限,而觀眾除了欣賞到選手們精彩身手,還可以一覽鹽田港灣及三洲田∼馬巒山一帶迷人的山海風光。
[size=100%][size=100%]    2010深圳(鹽田)山地馬拉松賽將體育與慈善相結合,每位參賽的選手不僅是在挑戰自我極限,更是為國內知名的慈善公益組織募集善款,使運動超越比賽而更有意義。
[size=100%][size=100%]歡迎企事業單位、學校、社會團體和跑步愛好者報名,報名費用為50元/人。 [size=100%]詳情請登錄賽事官方網站:http://www.smoa.org.cn/love  或諮詢工作人員曾紫黎聯繫電話0755-82581125。
+1 0
上一篇︰祝raphaelmak ching, 8月11日生日快樂下一篇︰2010.10.15 - MoonTrekker 2010

評分

查看全部評分

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

好似好好玩喎

不過太近厦馬,唔知玩邊個好

升級   95.6%

該用戶從未簽到

kf 如果你去廈馬跟你去~~~

不過要睇下那霸0個邊成唔成團先, 如果成團首選那霸~~

升級   100%

該用戶從未簽到

42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人.驚跑唔到喎,其實去深圳跑都好吸引.唔洗花太多時間係交通上.厘果我都有興趣.

升級   100%

該用戶從未簽到

>42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人
    是啊,所以諗緊半馬會唔會好d

升級   100%

奮鬥

原帖由 kito807 於 2010-8-12 10:08 發表

kf 如果你去廈馬跟你去~~~

不過要睇下那霸0個邊成唔成團先, 如果成團首選那霸~~
    係咪先, 不過毅行後離廈馬唔夠個半月, 可能操唔起個速度

不過那霸呢幾年內小弟都會去跑一次, 今年得25000額 , 報名都要快手

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 10:32 發表
    >42公里山地賽道..睇個名都嚇倒人
    是啊,所以諗緊半馬會唔會好d
    42公里山路我一定跑唔掂啦
    半馬可以諗諗~

升級   67.95%

無聊

原帖由 kf 於 2010-8-12 11:06 發表

不過那霸呢幾年內小弟都會去跑一次, 今年得25000額 , 報名都要快手
    廈馬我都有興趣, 那霸係乜東東, 在那裏

升級   100%

該用戶從未簽到

士丁..那霸在沖繩島.KF話齋呢幾年內會去跑一次,但要過到領導人個關先得呀.所需費用都唔係野小架.

升級   100%

該用戶從未簽到

友情去馬成員.....我地不如拉打隊去玩厘個半馬.好唔好呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-8-12 11:06 發表

今年廈馬 "可能" 唔係每年第1個星期六...
    可能係第1個星期日... 可能掉返去3月...可能提早到12月... (以免同鄰近既金門馬拉虫太近)
    唯有繼續等待...

那霸聽前進講過,都幾吸引,將來有機會都要去跑下

升級   100%

奮鬥

原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 12:39 發表
    友情去馬成員.....我地不如拉打隊去玩厘個半馬.好唔好呀?
    有慶趣,不過如果玩可能食全隻

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-8-12 13:45 發表
    有慶趣,不過如果玩可能食全隻
    哈哈.全馬就全馬.對自己要有信心.

升級   67.95%

無聊

如果各位兄弟食全隻, 咁我都奉陪啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

亮哥,關於報跑內地賽事.我一竅不通,請多多指教.

升級   100%

奮鬥

死就死啦

GoGoGo~!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 12:39 發表

街坊鄭CHing,
    你講緊邊隻馬?
    廈門,那霸定[size=100%][size=100%]鹽田?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 15:34 發表

街坊鄭CHing,
    你講緊邊隻馬?
    廈門,那霸定鹽田?
    黃獅虎,友情去馬成員,講緊鹽田隻馬.kf,士丁連同我會報全馬.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-8-12 15:40 發表
    黃獅虎,友情去馬成員,講緊鹽田隻馬.kf,士丁連同我會報全馬.

CHing,

明解

題外話,梗係冇睇小流氓�龍虎門
    我叫武功高強王小虎

升級   67.95%

無聊

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-12 15:34 發表

街坊鄭CHing,
    你講緊邊隻馬?
    廈門,那霸定鹽田?
    小虎兄, 一齊玩啦~