香港長跑網  - 長跑長友

樓主: mander.lala
打印 上一主題 下一主題

有無網友跑東區海濱公園? (即筲箕灣至太古)

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

i 'm always there (especially at night time....)

升級   0.53%

該用戶從未簽到

我跑公園條track

升級   4.74%

該用戶從未簽到

今晚有無人跑

升級   50%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

I also take this path: 由鰂魚涌海濱回旋處跑到避風塘折返 for 3 laps and it takes about 60 min in previous Sun morning.  Is it a bit too slow?

升級   4.74%

該用戶從未簽到

原帖由 kakaka 於 2011-3-14 17:53 發表
    I also take this path: 由鰂魚涌海濱回旋處跑到避風塘折返 for 3 laps and it takes about 60 min in previous Sun morning.  Is it a bit too slow?

我唔敢講快定慢, 我只係享受其中, 何況我只是新腳一名

有機會約埋一齊跑啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0.53%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-8-15 12:48 發表
    我經常在此出沒, 由鰂魚涌海濱回旋處跑到避風塘折返, 單程約1.7K, 來回三轉夠10K有多

有冇locker 同沖涼?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 superbon 於 2011-5-28 17:25 發表

有冇locker 同沖涼?

有的,在西灣河,港島東體育館有locker借用,有得沖涼,如果是地下果層,要去收銀處給$5借locker鎖匙,用完還返條匙就退回$5給你,4/F亦有Locker,不用借,只需入$5硬幣便可用locker,用完插返條匙入去就可取回$5,換句話講,免費借用locker及沖涼。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

各位早晨~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I ususally do my evening run at the jogging path of Quarry Bay Park and waterfront between Quarry Bay Park and Aldrich Bay (including the jogging path of Aldrich Bay Park)^.^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nwmfs 於 2011-5-30 21:00 發表

可否加多個鎖頭?要身份証登記嗎? Thanks!

全部locker都可以加鎖頭的,地下果層可以去收銀處(訂場處)填表,要填身份証頭四個字、姓名、手機號碼及簽名,不用給身份証他們看的,另外要$5或$10(無$5就給$10)按金,還匙時退回。
    3/F及4/F都有locker,但係就方便好多,如果有$5硬幣,入幣後就可拔匙,亦見有好多人無拔匙(可能無帶$5硬幣),用自己的鎖頭鎖住就得了,記住佢d鎖利(那個給人穿鎖的孔)很厚的,要帶一把大一點的鎖頭啊!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nwmfs 於 2011-6-3 17:38 發表
    Thank you 亮哥!

不用客氣! 希望答到你的問題,佢d locker都幾大的,我比較喜歡用4/F,寬闊d,自備鎖頭,不用硬幣(有$5硬幣當然多重保障啦),不用登記,無咁煩。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-6-3 21:58 發表

不用客氣! 希望答到你的問題,佢d locker都幾大的,我比較喜歡用4/F,寬闊d,自備鎖頭,不用硬幣(有$5硬幣當然多重保障啦),不用登記,無咁煩。

亮哥, 你好, 我pm左你. 你冇睇既? 唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2011-6-6 20:47 發表

亮哥, 你好, 我pm左你. 你冇睇既? 唔該晒

你從未做過會員,經常玩野,以前應該會員才享有的優惠,你買Garmin錶已享用了,而家你反轉豬肚。如果玩野,請過主吧! 在此提醒想搞事的網友,你們如果從未參加做會員,根本在本網沒有個人資料,甚麼電話...沒有,身份証號碼...沒有,電郵地址....沒有,有都係唔洗錢找不到本人的電郵地址,幹事團決定:根據會章,網友才有投票權,可要求刪除戶籍。 其他不是會員的網友,不會浪費時間,而且

討論區方針與指引守則講得好清楚https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=15271&goto=lastpost#lastpost
    • 個人私隱 : 不使用本網站任何空間用作儲存個人資料或非公開檔案。
    • 賬號設定 : 使用人需自行負責本身的賬戶設定,本網不會為個別賬戶進行個人化設定。

更不會為你個人玩野而改變的。
    如果閣下故意講粗口而引致刪除戶口,我們會公佈天下,任何認識你的人都會知閣下是愛講粗口的人,請自重人格!

幹事團召集人

亮示

升級   0%

該用戶從未簽到

econecon網友,請你拿出個心來諗下才玩野吧,當日你只是網友(到今日都仍是網友),小弟獨排眾議,給了你們網友也有機會參加團購,你有真實姓名給了本網嗎?你有甚麼個人資料給了本網? 為了你們的利益,小弟給總代理列了黑名單,人心肉造,我以為對人好,人地會對你好,原來係錯的。我以後會痛定思痛的! 謝謝你啊!

升級   63.68%

該用戶從未簽到

我都係跑呢條路線架~~我係跑夜晚至凌晨(子時)
    話唔定見到其他網友~

起點筲箕灣, 跑到太古果邊折返, 來回一次咁大把~
    有時會跑埋上迴旋的行人天橋(扮下跑斜路 )
    不過我超級懶...天氣熱又唔跑, 天氣凍又唔跑(其實係藉口)...等到有心情先跑~
    有時1星期1次...有時2個月一次

過去兩年都跑渣馬10k~
    心思思想試下出年跑半馬~
    但有d驚...

所以想搵人一齊跑下...我跑大約8km/hr

因為有d問題想請教一下...如果跑半馬, 女仔有d咩位置要搽花士令~?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 大便晴子 於 2011-7-18 01:11 發表
    話唔定見到其他網友~

不過我超級懶...天氣熱又唔跑, 天氣凍又唔跑(其 ...

歡迎.歡迎~~
    收pm~~

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 大便晴子 於 2011-7-18 01:11 發表
    話唔定見到其他網友~

不過我超級懶...天氣熱又唔跑, 天氣凍又唔跑(其 ...

我比少少意見啦! ..如果係我自己平時跑10k都唔會搽花士令的, 通常係跑"半馬"& "全馬"才會搽花士令,
    位置通常會搽在液下及大腿內則.