香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce
打印 上一主題 下一主題

8月22日東涌操練

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我上次帶 :
1。1 公升 水特
2.  2 公升 水 (1 litre, 500ml x 2 bottles)
3.  power bar x 2
4.  power gel x 2

將 1 公升 水特 ,   1 公升 水 放橋底每次即 25km 到加 水,水特一次。
開始時吃 power bar x 1, 15分鐘後飲 150ml water, 15分鐘後又飲 150ml 水特,每 15 分鐘飲 150ml 水 或者 水特 一次,
一圈返回橋底加一次, 40km 後 又吃 power bar x 1。 下車後吃了 power gel x 1.

上次踩 74.5km, avg, 25.7km/hr, 下車後 rest 5-10分鐘, 感覺僅僅有小小累,還可以 keep 5‘45/k, 跑了 10km.
今次 100km, 可能要吃多 power bar x 3.

升級   0%

該用戶從未簽到

Loud兄 & 阿傑:

聽朝6:40am晌七仔門口等

升級   14.3%

該用戶從未簽到

唔想咁曬... 我會六點鬆d開始踩

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-8-21 21:39 發表
唔想咁曬... 我會六點鬆d開始踩

路上見

升級   94.21%

該用戶從未簽到

??解今次冇一個約定?地點時間?,不過我起到身我都會到!

升級   94.21%

該用戶從未簽到

??解今次冇一個約定?地點時間?,不過我起到身我都會到!

升級   100%

該用戶從未簽到

今日天氣好, 好多車手出嚟操車, 連警車巡邏次數頻密咗,
結果橋底俾阿 sir 趕, 重話要抄牌!!

雖然天氣好, 但都係熱, 好在回程時候好好風,
但係就踩得辛苦咗, 針無兩頭利!!

頭兩圈拍住一位 ching 輪流勾車, 踩得好舒服,
但兩個圈之後, 前後無晒人咁滯, 只可以踩自己,
即刻慢晒! 4個圈結果都係要3個半鐘!!

第二個圈回程時候, 好似聽到有人嗌自己個名,
係由公路傳過嚟, 唔知邊位 ching/ctse 搭車入東涌/機場呢??
咁都俾你睇到/認到??

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日踩左60K, 踩左兩個圈後諗住留返D 力跑步, 第三個圈只踩半個圈就返橋底, 點知一返到橋底阿SIR 就係度抄牌, 無癮!
好彩阿SIR 都係警告先, 無抄到大家牌

休息左陣諗住跑返5K, 點知5K 都頂唔順, 實在太熱喇, 跑左3K 幾開始行下跑下, 最後幾百米仲行返去就算

升級   14.33%

該用戶從未簽到

rockiec ching ,你係咪帶勞工手套踩車那位呢?

今天第一次跟大家玩,有一個帶勞工手套的師兄幫我帶咗好多車。唔該晒

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-22 18:35 發表
rockiec ching ,你係咪帶勞工手套踩車那位呢?

今天第一次跟大家玩,有一個帶勞工手套的師兄幫我帶咗好多車。唔該晒

cb34兄第一次就勾住Rockie, 雖然後勁不計, 但都表現不錯
Rockie係我地既元老車神!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-22 18:35 發表 [size=11.8056px]rockiec ching ,你係咪帶勞工手套踩車那位呢?

無錯呀, 因為著開果對單車手套, 唔知放响邊,
所以求其帶勞工手套頂住!

cb 兄, 第一次見, 無介紹添, 開操前都好似同 ching 傾過下偈,
關於我果件休閒bar (扮aero bar) 啲問題, 唔知係咪 cb ching 呢!

cb 兄都好犀利, 乜野都無, 都可以keep 住30K+,
而且上斜好有力! 依家每星期都會開操, 得閒嚟操下!

若果置番對 lock 鞋+踏, 應該可以keep 到35K+...

升級   14.33%

該用戶從未簽到

rockie 兄,我對你的休閒bar 非常有興趣(嗰個係我來的),我估玩三鐵應該好有幫助。
比起TT 頭,平民化好多。我要待下次"團X"。
現時銀根短缺,其他野都係遲D先買。

其實都係你幫我頂住姐,我係你後面好舒服。
我見你係中餅走全程,而且仲KEEP到 30K+,而我走完2圈己經無西力。

咁多人一齊踩好好玩,同埋我成功入到地鐵,得閒就會再來。

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-22 22:14 發表
rockie 兄,我對你的休閒bar 非常有興趣(嗰個係我來的),我估玩三鐵應該好有幫助。

其實都係你幫我頂住姐,我係你後面好舒 ...

你去時有冇拆轆.
走時又有冇阻撓?
星期3我又出青公, 目標都係80k(來回荃灣20k, 操60k...連續10圈), 希望好天.

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-22 22:14 發表

其實都係你幫我頂住姐,我係你後面好舒 ...

可先攪對lock鞋, 如果用TT bar唔用lock發唔到力架!

升級   14.3%

該用戶從未簽到

第一次著三鐵褲踩咁耐, pad 好似唔多夠, 平時自己踩三五十還ok...  還是其它牌子會好d?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 55# 的帖子

我平時都係著單車褲操. 果日諗住跑先著3鐵褲...都冇問題, 係比單車褲線d.
可能你平時坐姿或saddle 吾arm 你pat pat

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-8-24 13:32 發表
第一次著三鐵褲踩咁耐, pad 好似唔多夠, 平時自己踩三五十還ok...  還是其它牌子會好d?

搽多少凡士林會好d, 搽落條褲度

升級   21.55%

該用戶從未簽到

上星期日大家有冇log? 因為落一落車到再上車時停左錶, 到最尾一lap係東涌再開錶.
我計番時間同googlemap 距離
7:56-9:44 踩左70km 剛剛好(兩圈+第3圈到停車位). 一開頭落一落車想攞手套但都係冇攞, 即上車再踩.
計一計38.88km/h
係真吾係呢...順風時咪一直over 4xkm/h?

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-8-25 11:55 發表
上星期日大家有冇log? 因為落一落車到再上車時停左錶, 到最尾一lap係東涌再開錶.
我計番時間同googlemap 距離
7:56-9:44 踩左70km 剛剛好(兩圈+第3圈到停車位). 一開頭落一落車想攞手套但都係冇攞, 即 ...

一圈約23-24km, 我就AV約32, 38應該無咩可能....
你都係百幾蚊買個簡單有線咪表啦

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 59# 的帖子

haha  ...我都係 係google map check 距離,
一圈23.8km total 70km, 踩就由7:56-9:44 1小時48分. 就敢距離除時間計.
av32 你一定冇咁慢啦 . 去時都40幾, 反都30幾