香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010

關閉 [複製鏈接]

升級   53.67%

開心
  • 簽到天數: 1 天

升級   4.8%

開心

善意批評 - 沙田城門河皇者之戰 取號碼布安排.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 3 天

派晶片和號碼布,為何不順便派理紀念T

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 chohin 於 2010-12-11 17:06 發表
    我想問白色晶片係咪都好似渣打黑色晶片咁穿 好似好易爛咁

好麻煩架
    上次 unicef 又係尼一隻
    要小心D穿.........

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 丁蟹 於 2010-12-11 17:08 發表
    力行社派工作人員選手包的速度真係幾慢 , 而且又唔係俾埋衫!
    其實當日一次過派晒 , 問題也不會太大吧!?
    D人排長龍取東西勁谷人流! 幾個朋友取東西後順便在商場食埋野! 選手包內有幾張商場內運動店的優惠券!
    加上. ...

問過職員
    佢話D衫未整得切
    要比賽完先有得派.............

升級   37.45%

奮鬥

禽晚六點半去拎運動包
    counter 竟然冇人排隊
    加上我又知道我既編號
    所以唔駛一分鐘就搞掂囉
    好似朝早冇等咋...........

不過最唔滿意係我只係講左我個編號
    職員只係問我係唔係 XXX (我個名)
    我話係
    但佢冇 check 我身份證
    咁就畀左個號碼布畀我
    好危險喎!!!!!!!!

升級   30.2%

該用戶從未簽到

我自己沒有報這個比賽, 最重要的原因是擔心塞人.
    年初跑過河畔賽, 只有700多人跑,  
    若沿用相同的城門河賽道(看地圖應該是),
    就算跑埋單車徑(但法例唔容許, 除非當局特別通融封路, 上次河畔賽都好多人越界), 都難以容納4000人同場比賽.

更何況時間上, 8:00開始, 每十多分鐘分批放行, 而跑的方向也是一樣,
    各個路程, 都有不同程度跑手, 有快有慢,
    10k快馬會被前面半馬的參賽選手塞住.  
    到近污水處理廠附近更是10K及半馬匯合點,
    有可能重演去年Unicef的塞人情況 (好彩的是今次半馬比10k多人, 如相反則情況難以想像).

如果連派跑手包都咁混亂的話, 到比賽當日情況倒真令人擔心.
    希望到時順順利利.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 scscsc 於 2010-12-11 15:21 發表
    大家好!

今朝都咁多人排隊攞號碼布,如果明天星期日去攞咪仲多人?

今天跑過半馬全條路線,看到地上貼上一些黃色的路標標貼,希望幫到大家﹕
    估計當天絕大部分都是跑紅色單車徑路線(有7-11AM ...

"16KM: 過藍色隧道轉入科學園彎約30
    轉折點﹕科學園12期中間,但未到金蛋"

謝謝你的提醒,原來自己一直以來練跑都從未跑過這一段路
    或者要明晚/ 後晚試下跑一次先

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-12-12 01:22 發表 好麻煩架上次 unicef 又係尼一隻要小心D穿.........

第一次真係唔知點穿, 不過其實點穿都得, 只要穿到係鞋到就得, 如果驚煩, 可以好似樓上ching用果d帶穿住, 驚唔安全可以用索帶, 最緊要都係唔好穿係隻腳既摺疊位, 就唔會咁易爛..

反而上次石門個DTAG好似方便好多...

升級   38.95%

該用戶從未簽到

我係新手第一次跑比賽,想問問各師兄跑嘅埸地沿路有冇指示跑旣路線嫁?
    我怕到時要憑自己對路線嘅認知去跑,怕跑咗去唔知邊度=_=

升級   10%

該用戶從未簽到

Will the organiser accept late application?

升級   71.58%

該用戶從未簽到

會有指示 , 出現分叉口一般會有工作人員提點!
    你想迷路都幾難 , 請放心! 而且大把人陪跑! 除非你一馬當先帶頭.....

升級   38.95%

該用戶從未簽到

丁蟹師兄唔該哂

升級   28.33%

該用戶從未簽到

我sunday 4 點多,也是小貓3,4中,幾分鐘就成了。。。

我第一次參加,那一天是否要穿他們提供的衫?

星期天不知道會否很冷,想著會否帶件長衣穿在外面...

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 ericlam 於 2010-12-13 10:27 發表
    我sunday 4 點多,也是小貓3,4中,幾分鐘就成了。。。

我第一次參加,那一天是否要穿他們提供的衫?

星期天不知道會否很冷,想著會否帶件長衣穿在外面..." />" />

比賽時著乜都得架
    不過記得要掛上號碼布........

升級   100%

擦汗

***13支長跑網隊際成員請勿自行前往領取"號碼布"!***
    所有隊伍及已PM我登記人士的物資,
    會於賽日當天於(體育學院)起步場地"香港長跑網 攤位"中分發。

升級   28.33%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-12-13 10:33 發表

比賽時著乜都得架
    不過記得要掛上號碼布........

thanks...

升級   100%

擦汗

當日時間表
    比 賽 日 期:2010年12月19日 (星期日)
    起 跑 地 點:香港體育學院
    終點及頒獎地點:香港體育學院
    起 跑 時 間:
    上午八時正 (二十一公里 組別一 紫色號碼布)(半馬男子青年組、男子青壯組、男子成人組)
    上午八時十分 (二十一公里 組別二 黃色號碼布)(其他半馬組別)
    上午八時二十五分 (十公里 綠色號碼布)
    上午八時三十五分 (三公里 藍色號碼布)
    頒 獎:上午10時30分開始

升級   100%

該用戶從未簽到

ALAN CHING,
    從路線圖顯示, 起跑點應是香港體育學院與城門河之間.
    不是香港體育學院門口.
    對嗎?

升級   100%

擦汗

原帖由 CY1 於 2010-12-14 17:22 發表
    ALAN CHING,
    從路線圖顯示, 起跑點應是香港體育學院與城門河之間.
    不是香港體育學院門口.
    對嗎?

哩个問題應該找主辦單位問,
    我答多咗就唔好!
    但根據我收到嘅訊息,
    起點終點設於體院游泳池對開。