香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

各位領跑員來揮揮手

升級   0%

該用戶從未簽到

由十一月開始盲人體育會:練習安排如下:
逄星期二及四,晚上7點正,於石硤尾公園體育館等.
逄星期六,晚上五點半,於坑口地鐵站B出口等.(將軍澳運動場).

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

原帖由 allanccl 於 2010-11-17 09:39 發表

逄星期二及四,晚上7點正,於石硤尾公園緩跑徑冬菰亭等.
    逄星期六,晚上五點半,於坑口地鐵站B出口等.(將軍澳運動場).

可否Pm我聯絡方法,唔該。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2010-11-17 11:01 發表

可否Pm我聯絡方法,唔該。

已PM閣下,請查收!

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

原帖由 allanccl 於 2010-11-18 09:51 發表

已PM閣下,請查收!

Thank you

升級   0%

該用戶從未簽到

更正:

升級   0%

該用戶從未簽到

因患ITB左腳外膝痛,休息了三個星期,昨晚再回石峽尾練習,見番佢地,好似回到家一樣溫暖,個個來問候我,好感動啊!
    鬼影兄你地一陣風咁就過了我們,好厲害啊!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-19 08:00 發表
    因患ITB左腳外膝痛,休息了三個星期,昨晚再回石峽尾練習,見番佢地,好似回到家一樣溫暖,個個來問候我,好感動啊!
    鬼影兄你地一陣風咁就過了我們,好厲害啊!

亮哥保重呀, 祝早日康復

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-11-19 13:55 發表

亮哥保重呀, 祝早日康復

謝謝kito兄關心,拍小弟果個視障運動員阿聯都好錫住我的,陪我慢jog,還不停讚拆走左果五條不鏽鋼柱,而家佢地響石峽尾配水庫公園跑得既安全又放心了。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

亮哥亮哥,

經過 Unicef 半馬 / 10km 後,
    唔少長跑網師兄, 或者我 Yahoo-BLOG 朋友, 都對領跑有興趣.

由於我好耐冇去同運動員一齊練習,
    如果其他師兄跑友有興趣, 可以請他們看這裡及聯絡你嗎 ?!

十二月時間仍然如下 (?!)

謝謝亮哥.
    謝謝其他師兄師姐跑手.

雖然我好少去, 但係如果可以幫到其他人參與, 都開心呀 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-11-30 12:24 發表
    十一及十二月時間仍然如下

謝謝得得地師兄!
    亦多謝想加入這義工行列既師兄師姐!
    如有查詢,歡迎PM小弟。

升級   71.58%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-11-30 12:44 發表

謝謝得得地師兄!
    亦多謝想加入這義工行列既師兄師姐!
    如有查詢,歡迎PM小弟。

>>
    我有興趣 , 但在哪裏取得詳細呢 ?
    也想問問本身要做到什麼時間才能有資格領跑 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2010-11-30 14:58 發表

>>
    我有興趣 , 但在哪裏取得詳細呢 ?
    也想問問本身要做到什麼時間才能有資格領跑 ?

閣下的問題,我問過教練啦,佢既回答好簡單:任何人,有心就可以做領跑員架啦!

已覆閣下PM,有問題可以打電話給小弟的。

升級   71.58%

該用戶從未簽到

佢地一般玩到幾點 ?
    如 .......
    星期二及四一般由七點至幾點 ?
    星期六由五點至幾點?

想清楚時間的安排!

原帖由 allanccl 於 2010-11-30 17:01 發表

閣下的問題,我問過教練啦,佢既回答好簡單:任何人,有心就可以做領跑員架啦!

已覆閣下PM,有問題可以打電話給小弟的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 丁蟹 於 2010-11-30 17:24 發表
    佢地一般玩到幾點 ?
    如 .......
    星期二及四一般由七點至幾點 ?
    星期六由五點至幾點?

想清楚時間的安排!

星期二及四通常玩到九點幾,帶他們回運動場沖涼及換衫,跟住帶佢地坐車,起碼十點幾才走。
    星期六係長課,一般熱身半個鐘、操三個鐘,沖涼換衫,約九點鐘。

升級   15.45%

該用戶從未簽到

無意中見到d相, 下次見到佢地, 我會叫"光明跑手加~~~油~~~"

http://picasaweb.google.com/HealthRunnerClub/201004?feat=directlink#5463897543881511890

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-12-2 13:02 發表
    無意中見到d相, 下次見到佢地, 我會叫"光明跑手加~~~油~~~"

http://picasaweb.google.com/HealthRunnerClub/201004?feat=directlink#5463897543881511890

又幾好聽喎!  好呀! 等我下次和他們練跑時試下用呢個口號先,睇下佢地有乜反應。

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝 丁蟹 師兄坐言起行,星期四晚是最少義工的,幸得閣下幫忙,希望閣下喜歡這份工(義工)。

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝 丁蟹 師兄坐言起行,星期四晚是最少義工的,幸得閣下幫忙,希望閣下喜歡這份工(義工)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-12-14 15:15 發表
    恭喜亮哥....

呢張相都有? 7兄真係神通廣大! 佩服佩服!
    12月10日是首屆傑出視障運動員及傑出體育天使頒獎典禮(由社會福利署攜手扶弱基金贊助),那晚小弟只是想去做義工,幫他們映映相、夾夾 食送、 帶去廁所等等,後來才知他們頒了一個體育天使獎給小弟,好感動! 其實最感動係十一月頭腳傷ITB,向教練請了一個月假,但係好掛住佢地,月中忍不住回去探他們,佢地個個爭住拉小弟的手,問候小弟的腳傷進展,那一刻,眼淚忍不住流了,太醜怪了,幸好他們看不到!  那一刻開始,小弟知道已經是他們的一份子、十足十親人一般,那晚開始,每個和小弟跑的視障運動員也會就小弟,慢慢跑,時不時關心的問要不要跑慢d,他們純潔的心太可愛了!
    其實長跑網有好幾位師兄師姐(例如Fanny、鬼影、得得地等等)已經做了領跑員好耐,只是保持低調,這個獎應該領給他們的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 althea_suen 於 2010-11-7 13:31 發表
    揮手= =其實我唔黎練跑不過有時會跟媽咪幫手

哎也! 好難估呀! 有人叫孫媽媽....佢係德高望重的慈祥姐姐,有個叫孫姐姐的(其實是孫媽媽的姐姐,應該叫孫姨媽先o岩!) 咁妳係咪叫孫仔(or 孫女)呀?