香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

400m 之後個腦....

升級   46.84%

該用戶從未簽到

我有熱身..全力400m 之後個腦....好痛.個腦好似好多血 想暈 全身冇力

個腦好熱好熱.係唔係個天氣?近日好多次都係咁?我估係天氣....

之前冇.....唔想再打.好痛>.<
+1 0
上一篇︰2010_0821 TKO毅行T隊訓練 - 調景嶺 - 獅子亭 - 金山 by scchu下一篇︰近視點玩三鐵?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我無全力跑400M既經驗

除左覺得個腦熱, 有無覺得心跳唔正常? 例如: 聽到個耳膜都跟住個心跳緊咁?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 短跑之神_啊俊 於 2010-8-21 04:40 發表
我有熱身..全力400m 之後個腦....好痛.個腦好似好多血 想暈 全身冇力

個腦好熱好熱.係唔係個天氣?近日好多次都係咁?我估係天氣....

之前冇.....唔想再.好痛>.

Hi there ~

打what??  Your description of the symptoms sounds pretty scary. You need to go see your doctor right away.

<個腦....好痛.個腦好似好多血> This is no good, no good at all !!!  Again, go see doctor at once.... Good luck dude !!!!

升級   46.84%

該用戶從未簽到

比因 係  個耳膜好似有心跳

升級   46.84%

該用戶從未簽到

係會唔想起身....一坐5min  想起身 一起個頭望野好花(白色一點點)

我個fd又係咁...

香港天氣.....愈來愈唔好...><

升級   61.1%

該用戶從未簽到

同高山反應差唔多, 同樣係暫時性既腦部缺氧既徵狀

坐低, 背稍為向後仰, 深呼吸, 抬頭保持氣道暢通, 會好快回復到.