香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

為菲律賓被挾持本港康泰旅行團死難者默哀, 仍生環的祈禱

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   80.67%

該用戶從未簽到

明早 8:00 大家一切默哀3分鐘.

升級   52.4%

該用戶從未簽到

菲警的水平與態度肯定是不知所謂,這幫平日只懂收黑錢,包娼庇賭的傢伙,今次是出足了洋相。只可惜要他們出醜的代價竟然會是八條香港人的人命!

但對於平民百姓以趁熱鬧的心態去圍觀,去拍照,我們又無須太過敏感,或者覺得被冒犯。我們總不能要求世上所有人都可以感受到我們的切膚之痛。正如當年的四川大地震,在震後也會有人在災區拍照留念... 有時候,這些行為我們都不應過份解讀...

升級   51.05%

該用戶從未簽到

原帖由 dannylun 於 2010-8-25 23:03 發表
菲警的水平與態度肯定是不知所謂,這幫平日只懂收黑錢,包娼庇賭的傢伙,今次是出足了洋相。只可惜要他們出醜的代價竟然會是八條香港人的人命!

但對於平民百姓以趁熱鬧的心態去圍觀,去拍照,我們又無須太過敏感 ...

冇人要求佢地身同感受,不過稍為有良知既人,知道咁多無辜人白白斷送生命,都難免有惻隱之心,難免有少少戚戚然,就算冇,咁多景點唔影專登影事發既旅遊巴,連少少尊重都冇,唔需要太多解讀都想講句xxxx。

另外睇見個候任總統笑笑口巡視事發現場,發怖會上談笑風生從容自若,事不關己己不勞心既表情,唔需要太多解讀都想講句xxxx。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 wewahaha 於 2010-8-25 23:38 發表

冇人要求佢地身同感受,不過稍為有良知既人,知道咁多無辜人白白斷送生命,都難免有惻隱之心,難免有少少戚戚然,就算冇,咁多景點唔影專登影事發既旅遊巴,連少少尊重都冇,唔需要太多解讀都想講句xxxx。

另 ...

同意你的觀點

升級   61.85%

該用戶從未簽到

今早參加了全港默哀3分鐘, 雖然己過了3天, 心情同樣悲痛.......

升級   40%

該用戶從未簽到

為遠走的人而跑

各位師兄弟姊妹,大家好

我們長跑網友,可不可以攪一個為已走的人、或他們的家人、又或香港人
    做一個紀念跑活動?希望借在跑的過程來懷念!

我們永遠不會忘記他們、我們要好好記念一件關於我們香港同胞的事情!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

真的很痛很痛....

发现自己有对脚能行能跑,家人健在
    都是一种莫大的福气

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-8-25 23:38 發表

另外睇見個候任總統笑笑口巡視事發現場,發怖會上談笑風生從容自若,事不關己己不勞心既表情,唔需要太多解讀都想講句xxxx。

呢點最同意,見到佢個死人樣,真係想兜巴星佢!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

升級   100%

開心

原帖由 Tarry 於 2010-8-26 13:30 發表

我們憤怒了!!!!!!!

真係忍無可忍 !! 點解世界上會有一個何等無恥的國家.......!!!

升級   74%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 26-8-2010 21:47 發表

真係忍無可忍 !! 點解世界上會有一個何等無恥的國家.......!!!

登錄/註冊後可看大圖

一個麻木不仁的國家,一班厚顏無恥的警察。

升級   100%

開心

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-8-26 21:53 發表

登錄/註冊後可看大圖

一個麻木不仁的國家,一班厚顏無恥的警察。

菲律賓, 你是一個"流氓"國家 !!  

升級   94.8%

該用戶從未簽到

菲律賓特別無種警察.........唉!算了罷。

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-8-26 22:10 發表

菲律賓, 你是一個"流氓"國家 !!  

唔該你地菲警操fit d 先去救人啦
    仲係度扮威鋒影相

升級   49.45%

該用戶從未簽到

D菲律賓警察點衰點賤都唔夠成龍賤. 佢地國家貪污成風, 警察連糧都未必有得出, 就梗係唔會落力拼命救人架嘞. 成龍為左佢响菲律賓投資的咖啡店的生意, 講埋D埋沒良心的不知所謂言論, 更加可恥. 佢有冇去問候過死傷者, 點知冇恨? 人地成個政府至總統處理手法都好似玩泥沙咁, 佢地有冇尊重過我地同件事件呀!! 連中國政府都唔老LIKE菲律賓的處理手法啦!! 唔該咪响度扮代表啦!! 要發嗡風就响你嫖梗時發啦!! 我地唔需要你代我們發聲呀!! 無腦賤精死雞蟲!!!!! 人必自侮而人侮之!!!

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Mourning for the 823 victims (picture taken by Ming Pao)

登錄/註冊後可看大圖

http://news.mingpao.com/20100827/gac1_image1.htm?Mode=1

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 12 天

點解殺人犯門多薩可以回家鄉安葬,還蓋國家旗,大家還以為它是國家英雄,點解~~點解~~
    都唔知點解殺人犯變英雄-~~--~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chuen3182 於 2010-8-27 12:34 發表
    點解殺人犯門多薩可以回家鄉安葬,還蓋國家旗,大家還以為它是國家英雄,點解~~點解~~
    都唔知點解殺人犯變英雄-~~--~~

菲律賓警察隊重比佢穿制服下葬,佢殺左無故的人質及一早已遭革職,已經唔係警察了及一個好人,佢已經成為一個嚴重罪犯了。

升級   61.85%

該用戶從未簽到

己經革職嘅警察, 己經唔係警察喇, 點解仲可以穿警察制服呀? 殺人犯, 點解仲可以冚國旗呀? 冚國旗係咩情況下用架? 真係唔明白? 唔通殺左咁多人係一種榮譽?