香港長跑網  - 長跑長友

查看: 8128|回復: 32

2011.1.15 香港100 (HK100)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

難過
  • 簽到天數: 3 天

咁咪有啲似毅行者囉 ?     

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   6.35%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

但條賽道好大部份都係麥理浩徑.

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-8-24 11:20 發表

咁咪有啲似毅行者囉 ?     

唔係有些似喇, 差不多一樣咁擠

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

毅行係慈善活動o黎架, 同埋呢個要咩住好多野上山

升級   32.33%

該用戶從未簽到

都唔係既...個時玩恒恒 7x K 無 support 都係拿一枝水姐... 有得買的嗎 ~

升級   46.32%

該用戶從未簽到

唔知有無師兄/師姐可以分享一下練習program呢?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事已開始報名, 資料如下

賽事網站:
    http://www.hk100-ultra.com/

主辦機構網站
    未有提供

表格下載:
    http://www.hk100-ultra.com/image ... l/hk100_chinese.pdf

網上報名:
    http://regonline.activeglobal.co ... aspx?EventId=894174

路線地圖:
    http://www.hk100-ultra.com/index ... 9&Itemid=59〈=zh

主辦機構 : Hong Kong Trail Racing Limited
    日期       : 2011年1月15日 (星期六)
    時間       : 8:00 a.m.
    起點       : 西貢北潭涌
    終點       : 大帽山扶輪公園
    路線       : 起步後沿麥理浩徑(「麥徑」) 前進,途經浪茄灣和西灣等沙灘,然後暫時離開麥徑,越過鹹田灣和大灣,轉上蚺蛇尖(但不直上山峰),經蚺蛇坳,在麥徑40號路標之前折回麥徑,前進約2公里後,右轉土瓜坪和黃石碼頭方向,在黃石碼頭轉入大灘郊遊徑,向海下方向進發。到達海下後,沿海下路跑1公里多,即右轉白沙澳方向,再跑6公里左右到達深涌,然後沿海岸線跑3公里至榕樹澳。跑道經過榕樹澳後左轉上斜,在麥徑59號與麥徑60號路標之間折回麥徑,右轉登上雞公山。此後一直沿麥徑前進,直至到達大帽山山頂,再沿大帽山道下山跑4公里,終點站是未抵達荃錦公路之前的扶輪公園。 (詳情請請参閱路線圖)
    距離        : 100.00公里
    時限        : 32小時
    組別        :  個人 - 男子, 女子
                     隊際 - 二人接力
    名額         : 有待公佈
    費用         : 個人     - $800 + $50 (網上報名行政費) + $100 (逾期報名費 (12月17日或之後報名))
                     隊際     - $1,000 (每隊) + $60 (網上報名行政費) +$200 (逾期報名費)
    截止日期  : 2010年12月31日 (星期五)
    查詢        : 2730-3006 / [email protected]

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

咩比賽黎家= =32小時=.="""
    我中學時代玩過一次行者.....
    記得個時差唔多到80k左右...我左腳不停抽根最後隊友怕我出事放棄左....之後就無再玩過....
    跑全馬我都無咩問題...1百k=.="想一下好了-.-

升級   37.37%

該用戶從未簽到

其實呢個係行定跑的?
    32小時, 工作人員有輪班?

升級   45.67%

該用戶從未簽到

請問裡度有冇人玩過? 可否分亨一下經驗? 可以慢跑嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

主辦單位唔知咩機構黎  ...?
    網頁有關機構資料的介紹欠奉,
    google 又好似搵唔到 d 咩 ....??

升級   20.53%

該用戶從未簽到

原帖由 rock 於 2010-10-16 20:08 發表
    請問裡度有冇人玩過? 可否分亨一下經驗? 可以慢跑嗎?

今年係第一年

升級   20.53%

該用戶從未簽到

其實呢度有冇師兄報左名???

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

唔知有冇跑友參加依個賽事呢?
    如果有, 要留意天氣, 收佐大陽後溫度會下降得好快
    加油呀

我就有個朋友參加佐, 希望佢能夠有好成績啦, 響依度同佢打下氣先

加油呀
    完成後, 沖個涼, 聽晚12點啦, 12點前要收到你報喜消息呀
    (希望佢睇到啦 )

升級   46.33%

該用戶從未簽到

如果有師兄師姐玩,你地會經過我屋企,CP2與CP3之間的黃石碼頭之後的大灘村,我屋企門口有兩隻SOT獨木舟靠在牆邊,唔知會唔會在家呢,到時打個招呼。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   20.53%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-24 17:49 發表

唔係有些似喇, 差不多一樣咁擠

但係做得好過毅行好多

升級   20.53%

該用戶從未簽到

原帖由 kkl 於 2010-9-19 11:07 發表
    其實呢個係行定跑的?
    32小時, 工作人員有輪班?

佢地有超過100個義工幫手
    全部都係D好專業既童軍, 多數係外國人
    真係專業, CHECK POINT有好多急救野, 奔肌 花士令
    野食仲多, 完全同TRAILWALKER唔同, 佢地真真正正知道跑手需要D咩