香港長跑網  - 長跑長友

樓主: gforce

8月29日東涌操練(改左集合地點)

關閉 [複製鏈接]

升級   28.42%

該用戶從未簽到

大家好!

小弟29/8會join埋各位一齊操
我有踩開RB的
(黑白色RB)
明早見

升級   52.3%

該用戶從未簽到

升級   14.33%

該用戶從未簽到

今朝起唔到身來唔到。如果下星期仲有得踩,我會盡力起身的。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天完成了 100k, 但跑步僅僅跑了 2km, 便感覺到自己有小小中薯跡像,
馬上停下,喝曬成瓶水,找個掩蔽處休息了 15-20min,先感覺到好小小。
好在有戴心帶,心跳一直保持 185, 以為誤報,但是用手測下,接近 190,
而且有小小老抽,以前都有 d 經驗,自己體能都系未 fit.要再操下先。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-29 14:47 發表 今天完成了 100k, 但跑步僅僅跑了 2km, 便感覺到自己有小小中薯跡像,
馬上停下,喝曬成瓶水,找個掩蔽處休息了 15-20min,先感覺到好小小。
好在有戴心帶,心跳一直保持 185, 以為誤報,但是用手測下,接近 190,
而且有小小老抽,以前都有 d 經驗,自己體能都系未 fit.要再操下先。

loud 兄, 100k+2km跑步, 己經唔錯!

我仲差, 只係65K+0K跑步, 已經謝謝地!
試過勾兩次車, 兩次都失敗,
明明只係36K 上下, 出晒力都跟唔到!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-29 14:47 發表
今天完成了 100k, 但跑步僅僅跑了 2km, 便感覺到自己有小小中薯跡像,
好在有戴心帶,心跳一直保持 185, 以為誤報,但是用手測下,接近 19 ...

能夠觀察到自己既身體情況而決定休息或繼續, 真係做得好好, 值得借鏡
Loud兄已進步不少, 相信多操幾課, 70.3一定無問題

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-29 18:19 發表

loud 兄, 100k+2km跑步, 己經唔錯!

我仲差, 只係65K+0K跑步, 已經謝謝地!
試過勾兩次車, 兩次都失敗,
明明只係36K 上下, 出晒力都跟唔到!

我今日都爆左呔(真係條車呔), 操唔足
Rockie過左不斷進步既階段, 如果無車勾, 戰意會開始下降
有時被風速影響, 咪錶未能完全反影力量輸出, 我會踏返感覺, 做好每一個動作

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-8-29 18:39 發表 我今日都爆左呔(真係條車呔), 操唔足
Rockie過左不斷進步既階段, 如果無車勾, 戰意會開始下降
有時被風速影響, 咪錶未能完全反影力量輸出, 我會踏返感覺, 做好每一個動作

jason 兄講中咗!! 呢個係事實, 一個人踩, 確實無乜戰意,
明明可以keep 住30K+, 都會有意無意落番30K-

反而上次拍住cb 兄輪流勾車, 可以keep 住32K+ !!
下一次都係搵番同level ge ching/ctse 拍住踩!

升級   25.8%

該用戶從未簽到

小弟第一次正式出車,踩左50K左右雙肩已經好攰,返到屋企訓左4個鐘先回服到,同跑步真係好唔同,可能姿勢有問題
要響屋企玩多D TRAINER執返D動作先得

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   28.42%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-29 14:47 發表
好在有戴心帶,心跳一直保持 185, 以為誤報,但是用手測下,接近 19 ...

師兄,
我今日都有呢個情況
踩了4圈後就跑唔到步了
(我係黑白色928 , 粉藍色衫)

之後要番去Jason架車到休息

升級   14.3%

該用戶從未簽到

出車前都睇唔出昨天係好熱. 我踩左四圈已經要去7仔攞冰水淋頭...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-8-29 18:39 發表

我今日都爆左呔(真係條車呔), 操唔足

又爆?你果條應該係新呔.....係咪轆正尖野?

升級   0%

該用戶從未簽到

Loud兄 take care!

呢兩日真係超熱,好容易奶野...

升級   100%

該用戶從未簽到

我就第一次新車出操,應該個seat位唔啱高度,叭到條腰赤赤痛,踩左兩圈就赤到頂唔順.
之後跑步時,頂住個大太陽,相當辛苦
踩50Km+跑5km.

差不多係最遲走個批,多謝Jason朋友個蜜瓜和噴霧(可以去三鐵鋪個FB睇相係哩黎),身內身外都爽晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-30 09:19 發表
我就第一次新車出操,應該個seat位唔啱高度,叭到條腰赤赤痛,踩左兩圈就赤到頂唔順.
之後跑步時,頂住個大太陽,相當辛苦
踩50Km+跑5km.

差不多係最遲走個批,多謝Jason朋友個蜜和噴霧(可以去三 ...

+ SZE ctse d 飲品, 多謝曬

升級   100%

該用戶從未簽到

係喎,漏左Sze姐tim
多謝晒

升級   49.45%

該用戶從未簽到

果日原本諗住踩100km, 到第三次圈回程, 發覺擺响路邊做補給的三樽水消失於無影無踪. 唔知邊條友咁大整古??? 自己當時只得半樽水. 唔知頂唔頂到餘下的第四圈. 不過都照頂, 之後踩多7-8km左右, 飲水時發覺原來只剩兩啖水. 肯定唔夠. 當時天氣實在太熱, 跌watt跌得好緊要. 於是停在一旁休息加諗諗繼續去踩東涌買水, 還是掉頭. 之後見到loud兄經過, 原來佢之後去幫我買水, 真係唔該晒. 不過我自己怕去埋東涌會太遲先返到, 於是掉頭慢踩返欣澳. 最後只踩了90km. 休息一陣之後開始跑6km. 由於當時正好中午12:00, 太陽剛剛响頭頂, 晒到應一應, 跑到2.5km左右, 發覺成身滾晒, 可能"mok"衫跑比太陽晒得太勁, 後來先記得上年練毅行d ching叫唔好除衫, 除左衫可能仲熱. 之後又想睇下3km線响邊, 於是邊行邊jog咁去, 最後呢幾百米真惡頂. 之後都係jog唔起, 腳底好似起左水泡的感覺 (後來檢查是沒有的). 之後見到ginny同佢朋友慢jog梗黎, 仲有氣有力, 自己就爆晒. 之後見到loud兄"呢"响樹蔭下, 原來佢有中暑跡象. 之後我地只蟻速步行返欣澳停車場, 之後又有ching請食哈密瓜+噴霧器. 超正!!!! 今朝就慢游左2km作recovery!! 而家個人鬆晒!!!

另外, 見到sze ctse和我的第一架戰車一齊. 佢踩得勁我好多. 佢卒之有好歸屬!!!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

真係吾好除衫. 除左比太陽直曬落皮膚超級熱, 仲易中暑.
我尋日都全程著住tee恤操山, 只拉開拉鍊入風.

升級   100%

該用戶從未簽到