香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gills
打印 上一主題 下一主題

My never ending story - Gills 長跑故事

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

回復 60# 的帖子

Me too x 2, Gills Ching, where is part 2?

升級   1.35%

該用戶從未簽到

it just a LONG LONG time

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Gills, where is the pt 2 of the story?  (msg from BKK)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

係wor , 脫期咁耐, 係吾係要攪民憤. 開d 交稿出來呀 !!! 交稿 , 交稿

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩...有咁多位C兄/C姐追稿, 睇怕都係時後寫埋落去, 期待係永遠令人著迷....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   4.74%

該用戶從未簽到

有點奇怪係胡教練手握蒸餾水樽, 後來先知尼種係最聰明既做法 ?
    點解係聰明既做法?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-28 14:06 發表

x2,可以增加年報的下載次數﹗

x3  我一定會下載來睇 ~~~

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-7-28 09:06 發表
    嘩...有咁多位C兄/C姐追稿, 睇怕都係時後寫埋落去, 期待係永遠令人著迷....  

咁即係幾時有得睇呢?

升級   2.11%

該用戶從未簽到

我都想睇ar...
    十分期待

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-18 00:03 發表
    下回已經登在去年的年刊上。

瘋兄請問去年的年刊可在那裏找?
    因小弟用搜索功能均未能找上。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

體育推廣社舉辦.城門隧道競跑賽
    日期: 1990年N月N日
    地點: 荃灣城門隧道管道收費廣場至沙田出口來回
    腳程: 6K
    天氣: 陰天間中有陽光

預告...唔想聽到的, 好多跑友話唔再跑, 無時間, 無左火, 無熱情...分享呢個比賽, 令各位對長跑有另一番體會.....

"體育推廣社"唔知有冇跑友認識, 英文short form係"AP",Office係灣仔近灣仔道, 跟現在的HKMP相似, 90代資訊無現時般發達, 冇話一上網就搵到比賽資料, 通常每次玩完比賽, 就會有唔少人係終點派宣傳單張, 一個接一個咁玩落去, 有時比賽會去完全唔熟悉的路, 或者係冇車去既地方, 好似荃灣城門隧道競跑賽, 就係荃灣城門隧道管道收費廣場跑至沙田來回, 當時城隧尚未通車,  亦係第一次也是唯一一次跑行車隧道, 由荃灣收費亭跑去沙田出口折返,

登錄/註冊後可看大圖

因隧道是貫穿兩座山, 中段會又出隧道再入沙田另一邊山既隧道,

登錄/註冊後可看大圖

相當特別, 當年玩長跑既人相對現在唔係特別多, 細賽都係二三百人, 唔同現在動下都成千人, 此賽有幾位跑友一同報名, 但當日唔知係搵唔到人, 定係比人放飛機, 得番自己跑, 由可風中學行去收費亭, 花了數十分鐘, 嘩...心想好彩唔駛跑該段路, 又長又甘, 到達收費亭, 可以用壯闊黎形容(鄉下妹以前未去過天安門,及後發覺天安門果種先叫做壯闊), 整齊闊大既收費廣場, 相比當年獅隧, 簡直係蚊比同牛比, 此時好多C兄/C姐已經開始熱身, 我亦連忙變身去也, 時間愈來愈近起步時間, 人亦漸漸多, 四處張望也有不少熟悉身影, 通常玩來玩去都見到個幾班人, 有些是一大夥像跑會的, 另外也有像我般單打獨鬥, 起步初段, 其實打算留前鬥後跑法, 但因排得較前, 不自覺地開快左, 但亦有唔少快腳好似一陣風咁係身邊漂過, 此時有位口痕又大聲講:[烏龜唔好係前面阻住], 說話都未講完, 已經擦身而過, 當時聽到D咁挑釁性既說話, 火都離....一直跟隨口痕友,你一步我一步咁, 原來已經走上了第2/3集團, 前面相若不到50米, 就係前領既跑手, 成世人都未跑過咁既速度, 當然咁跑法一定要付代價, 跑跑吓前面管道露出柱光, 好喇...終於到左一半, 一出管道口, 嘩...原來四周還是山草叢林, 不遠還有一個入口, 我的天...

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Gills 於 2009-4-20 17:08 發表
    腳程: 10K

預告...

1990年? 19年前??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 20-4-2009 17:16 發表

1990年? 19年前??

Right! Not typo mistake. 正正是十九年前的一場比賽. 令我對長跑有別的體會.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-4-20 17:08 發表
    腳程: 10K

預告...唔想聽到的, 好多跑友話唔再跑, 無時間, 無左火, 無熱情...分享呢 ...

19年前.....真係難以想像,想問吓Gills兄咁多年裡面有冇試過長跑失去興趣? 如果有....之後又係點樣可以重新著起跑鞋呢?