香港長跑網  - 長跑長友

估唔到自已咁有恒心架 -->跑了3個月減了8磅

升級   6.32%

該用戶從未簽到

Halo
各位你好
今年5月下旬才開始做運動
以前叫極都唔跑.由e生開始叫做做運動就下定決心!
初時第1個月一減就減左5磅...後尾成日落雨少左跑呢~~

本來117 ---> 現在109左右
targe 係98lbs 呀
初時去到運動場跑2個圈
現在就每3個圈就行1圈 total 最高紀錄跑7個圈.

自已都估唔到咁有恒心
又愛上了跑步
又再努力呢~~

不過自已有少少貪心.. 想跑下長跑..but 冇經驗不知從何入手
各位指教指教

升級   46.33%

該用戶從未簽到

117磅,仲以為117kg,咁都要減肥?

不過多D運動真係好D,我的跑齡比你更少,只係八月中才開始。分享下:
我覺得你有恒心已經成功左一半,另一樣是要知道方法,一般唔會錯的一定是要慢慢來,先不要計較速度,讓身體適應了長時間跑步才開始練速度。如果跑兩個圈就要行一個圈,即係表示你果兩個圈太快,再減慢D,叫自己跑五個圈而不用停先,下個星期加10%咁....一路加落去,到每次跑完都好想下次又跑而又可以跑一個鐘,再搵書問人點加速度。

我只係亂講,起碼只是我個人的認識。
我由八月中第一次只跑15分鐘,今日已經跑個半鐘,當然速度好慢。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-2 23:48 發表

樓主. 是女孩子嗎?

這個好明顯啦, 如果男仔98 lbs就.............

點解...........點解...........我跑左6年都減唔到1 lb?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   6.32%

該用戶從未簽到

原帖由 Oscarynk 於 2010-9-2 19:13 發表
117磅,仲以為117kg,咁都要減肥?

不過多D運動真係好D,我的跑齡比你更少,只係八月中才開始。分享下:
我覺得你有恒心已經成功左一半,另一樣是要知道方法,一般唔會錯的一定是要慢慢來,先不要計較速度,讓身 ...

係lu. 我都覺得. 我同我fd 跑佢都話我太快了~
看來要再練下speed

升級   6.32%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-9-2 23:21 發表

咁都要減肥...玩嘢....

but.. 我好矮架咋. 得156cm 咋~~ T_T
117lbs fat fat 有肚腩 >_<

升級   6.32%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2010-9-3 09:31 發表

這個好明顯啦, 如果男仔98 lbs就.............

點解...........點解...........我跑左6年都減唔到1 lb?

因為你KEEP 住食肥野..  ???

升級   6.32%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-9-3 09:49 發表

仲係一個幾瘦吓的女孩....

未囉.. Target 係 98lbs.. not now~