香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

點解學校唔請田徑教練

升級   46.84%

該用戶從未簽到

點解學校唔可以請田徑教練.......
請係有請但係請左兩日唔請

學校又唔係冇錢.....

我估有田徑教練會好好多.

出去比賽又要自己比車錢.

想進步都唔可以....

+1 0
上一篇︰2010东丽杯上海国际马拉松 5.12.2010下一篇︰鏡頭請教

升級   61.1%

該用戶從未簽到

咁要睇下間學校既預算投放幾多資源係呢方面

學校體育課既目的都只在提起同學對體育既興趣, 對各種運動有基本既認識. 同學如對某種運動特別有興趣, 希望從中發展的話, 始終都係要靠自己

唔係間間學校都會刻意培訓學生出去比賽(手羅)獎, 學校計過條數無咁既必要, 自然唔會去擺呢筆錢落去

再者, 請了田徑教練, 喜歡田徑的同學固然高興, 可是, 喜歡籃球的同學又會問為甚麼不請籃球教練, 喜歡排球的同學又會問為甚麼不請排球教練. . . . . .

錢可以有, 不過擺係邊度用就唔係三言兩語可以講得清, 一切都是成本與教學目的之間的問題.

升級   68.8%

該用戶從未簽到

小弟中學時期係搵社工兼教練,中長跑佢帶
如果短跑國項就叫我地出去跟會練
假設足球隊ABC三個組別每個有十六個學生,三個共四十八個,除返開每個人所花不大
我知道觀塘區近警處間中學學生外出比賽有津貼,有獎就大份D,但間學校就......
始終學業緊要

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

唉,我學校都係,有田徑教練同冇一樣
    練埋哂的小學生野,又要比成400蚊,報名費,車錢又要自己出

升級   46.84%

該用戶從未簽到

400蚊? 要比$= =唔係a.....咁唔好去la
    ....我個學校叫去hkaaa.....好平!!!!110$ 有3比

升級   30.53%

該用戶從未簽到

我果間搵pe老師做教

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

唉,勁kai囉~我間學校田徑隊的隊衫褲要比錢買,人地學校都係送,仲係每年送一套~
    又要比錢買件衫,出去比賽都係代表學校姐,我寧願著自己衫好過~

升級   45.67%

開心
  • 簽到天數: 3 天

預科雞
    參加都懶
    搞下學生會,專注學業好過
    參加咗佢咪又係叫你狂跑...
    有心到不如自己練...

升級   98.95%

該用戶從未簽到

學校無錢咪唔請lo@@

升級   30.53%