香港長跑網  - 長跑長友

樓主: orgafish

TKO-OKR-KT-TKO

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

其實東九既路相比起沙田果邊起伏比較大
    好有挑戰性
    我都好鍾意係東九練跑架,咩都練到返黎
    但要留意既就係樓上幾位都有講過既
    官塘果邊D車比較多 ,練跑一唔留神會好易出事

升級   17%

奮鬥
  • 簽到天數: 15 天

原帖由 LL3578 於 2010-9-9 21:59 發表
    其實東九既路相比起沙田果邊起伏比較大
    好有挑戰性
    我都好鍾意係東九練跑架,咩都練到返黎
    但要留意既就係樓上幾位都有講過既
    官塘果邊D車比較多 ,練跑一唔留神會好易出事

CHing 一定係沙田友嘞。
    其實我都好喜歡沙田,每次跑城門河我都覺得一舉兩得,
    又可以跑步,又有河/海景睇,雙重享受。

官塘真係唔係咁好跑,我下次走去第二道玩囉。
    多謝你既提醒

升級   17%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:06 發表

其實. 我.

其實我真係未認識過一個雌雄同體既朋友,
    唔知我地可唔可以.......

升級   17%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:10 發表

其實飛走左觀塘個part都ok既. 我地都試過咁樣走
    有機會都想走返次

我對上一次就係飛左觀塘果 part,都幾好玩

升級   17%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:12 發表

今個星期六朝你黎唔黎到呀?

不過我請假. 唔到!!" />" />hiuijhkj

要問下我家最高指揮先,如果佢又跑,
    我点好意思帶佢出場乂。
    佢既跑步速度同正常人行路差唔多快

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 orgafish 於 2010-9-9 22:06 發表

CHing 一定係沙田友嘞。
    其實我都好喜歡沙田,每次跑城門河我都覺得一舉兩得,
    又可以跑步,又有河/海景睇,雙重享受。

官塘真係唔係咁好跑,我下次走去第二道玩囉。
    多謝你既提醒

其實我以前係住沙田既
    而家就住藍田同鑽石山果頭

升級   17%

奮鬥

原帖由 LL3578 於 2010-9-9 22:38 發表

其實我以前係住沙田既
    而家就住藍田同鑽石山果頭

其實想跑步,就自然搵到可以跑既地方。
    各有特式、各式其式

升級   17%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:31 發表

JC應該就開約跑post. 如果你ok就報名啦.

收到曬,大家好快相見

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 烏拉 於 2010/9/9 22:05 發表

想我比咩回應你??

呢個回應夠晒....

升級   26.85%

擦汗

原帖由 orgafish 於 2010/9/9 22:17 發表

要問下我家最高指揮先,如果佢又跑,
    我点好意思帶佢出場乂。
    佢既跑步速度同正常人行路差唔多快

呢樣唔好睇少佢, 最少佢肯開始起步跑

登錄/註冊後可看大圖

升級   26.85%

擦汗

原帖由 烏拉 於 2010/9/10 00:01 發表

好似係有感而發喎

發你個頭 .....

我都係走去訓喇....

升級   17%

奮鬥

原帖由 monsterjoe 於 2010-9-9 23:55 發表

呢樣唔好睇少佢, 最少佢肯開始起步跑 images/smilies/monkey2/39.gif

其實我既最高總指揮都算係咁架嘞,
    佢成日同我一齊參加 10 K 比賽,
    重跑過 3 個半馬添,
    包括珠海同埋 Singapore,
    佢係一個 "國際跑手" 黎架

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-9-9 16:32 發表

awyh,

点樣 upload 呀,你教我点做乂。
    你用乜野錶,咁好玩既,還是我隻 garmin 都得,只係我唔識!

我嗰隻都係Garmin,用返佢地個Software,可以Export番個Path出黎(不過唔記得左個副檔名係乜),然後咪Upload去長跑網,我Download完,import返落隻錶到,做Virtual Partner,就可以跟住黎跑架喇。

升級   17%

奮鬥

原帖由 烏拉 於 2010-9-10 15:54 發表

有好多師兄都會好羨慕你囉

最高指揮成日陪住我,即係對我無信心!
    睇下我重有無得起飛腳

升級   17%

奮鬥

原帖由 awyh 於 2010-9-10 19:01 發表

我嗰隻都係Garmin,用返佢地個Software,可以Export番個Path出黎(不過唔記得左個副檔名係乜),然後咪Upload去長跑網,我Download完,import返落隻錶到,做Virtual Partner,就可以跟住黎跑架喇。

awyh CHing,

我試過 export 出黎但係唔識点樣 upload

以下係我跑果條路線既 link
    http://connect.garmin.com/activity/48089442

果道都有 export function,唔知咁樣得唔得呢?

I am so sorry 我係電腦文盲

升級   17%

奮鬥

原帖由 awyh 於 2010-9-10 19:01 發表

我重以為 virtual partner 只不過係一個響你前前後後出現既公仔黎添
    原來隻錶重可以指示出條路線,咁係咪到要轉灣佢會有 alarm & 箭嘴指示呢?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:36 發表

awyh CHing,

我試過 export 出黎但係唔識点樣 upload

以下係我跑果條路線既 link
    http://connect.garmin.com/activity/48089442

果道都有 export function,唔知咁樣得唔得呢?

I am so ...

無錯,其實唔駛Upload 個 file上黎,條Link都好足夠!

其實個版面入面,有個Send to Device既button,Click左就可以將條Path transfer過去。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:42 發表

我重以為 virtual partner 只不過係一個響你前前後後出現既公仔黎添
    原來隻錶重可以指示出條路線,咁係咪到要轉灣佢會有 alarm & 箭嘴指示呢?

其實有兩種,一種係你set個packing落去,然後就有個公仔前前後後出現。

另一種就係有條Path,除左有個公仔同你鬥快之外,亦都有另一版係個地圖,你望住個地圖,就可以知道幾時要轉彎。

不過唔知會唔會型號唔同而導致Function唔同,我嗰隻係Forerunner 205,你嗰隻係Garmin Forerunner 405CX,真係要問下其他更加熟呢隻錶既跑友先知有無唔同。

同埋我平時都好少用Virtual Partner,都真係要跑嗰陣先知禁唔禁到你條Path出黎跑。

升級   17%

奮鬥

原帖由 awyh 於 2010-9-11 00:07 發表

無錯,其實唔駛Upload 個 file上黎,條Link都好足夠!

其實個版面入面,有個Send to Device既button,Click左就可以將條Path transfer過去。

好似好好玩咁,等我得閒都試下先。 Thank you.

升級   17%

奮鬥

原帖由 awyh 於 2010-9-11 00:15 發表

其實有兩種,一種係你set個packing落去,然後就有個公仔前前後後出現。

另一種就係有條Path,除左有個公仔同你鬥快之外,亦都有另一版係個地圖,你望住個地圖,就可以知道幾時要轉彎。

不過唔知會唔會型號 ...

真係估唔到咁細隻錶面都可以有地圖睇,
    但係我已經有老花 相信就算有地圖我都睇唔到佢係乜地方