香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

師兄師姐幫下手

升級   15.79%

該用戶從未簽到

我想買對新跑鞋...唔知大家有冇咩好介紹...最好唔好太貴....同白色為主...本人仲係學生^^唔該各位師兄師姐幫幫手...最好講埋幾錢同比個鞋樣睇睇...感激大家
+1 0
上一篇︰沙田節半馬 統籌處下一篇︰Hi 各位師兄 師姊

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟愚見,Mizuno Rider系列屬穩陣之選,但就並非白色。

其他Mizuno鞋款可參考以下網址:
http://mizunorunning.jp/gear/shoes.html

對號入座,按圖索驥便可。

其他品牌就有勞其他師兄姐。

升級   0%

該用戶從未簽到

其實Rider系列都有白色架, 小弟最近先入左對.
Rider 13原價630, 做八折就約504元("激家"Sports做八折)

想平既美記, 可以買寫住"VS-1"果d, 原價都係290元,粗著岩用

另外,想平我建議 新伯倫(nb), 佢比較多做大特價. 銳步亦都好多時好平

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi there ~

To figure out what type of running shoes you should buy, you first need to know what kind of feet you have.  As long as you pick a running shoe that doesn't counteract your foot type, you shouldn't encounter any problems.  But please don't just buy shoes recommended by others because they have no idea what type of feet you have. You should go to a running speciality store and get a gait analysis, a knowledgeable salesperson there can help you find the right running shoes.

http://www.runnersworld.com/cda/whichshoe/1,,s6-240-325-329-0-0-0-0-0,00.html

http://www.runnersworld.com/cda/shoefinder_description/1,,s6-240-325-329-0-0-0-0-0,00.html

升級   60%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-14 13:55 發表
我又up兩句先跑鞋其實來來去去都係個幾隻牌子. 美記. adi. 新仔. 老虎. 賴茄
試下先上網周圍望下. 然後去旺角行返轉. 睇下有無心水
想了解多d邊對就係呢樹問下. search下舊文
總有一對心頭好的!" />" />

師兄你好,我都諗住買對新跑鞋
不過由於我初黎報道
唔識點開(搵)新帖
所以唯有借呢個帖一用啦

我去d運動鋪睇過有幾對岩我心水
不過請問點先睇到佢地既型號?

升級   60%

該用戶從未簽到

搭單一問...因為開唔到post..
如果新手買跑鞋

正常足
高177cm 重64kg.

$450 左右  mizuno
有咩好介紹呢?
唔洗跑得快
要想對保護性高d 既 因為腳裸位好位累

煩惱左好耐...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-14 13:55 發表
我又up兩句先跑鞋其實來來去去都係個幾隻牌子. 美記. adi. 新仔. 老虎. 賴茄
試下先上網周圍望下. 然後去旺角行返轉. 睇下有無心水
想了解多d邊對就係呢樹問下. search下舊文
總有一對心頭好的!" />" />

香港地牌子少? 冇saucony, brooks.