香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: econecon

如果買鞋買得太貼腳(接近頂咁濟),跑到腳甲痛,可以點解決(唔計換鞋)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 slauhk 於 2010-9-16 23:00 發表
跑鞋都可以?我有對nb1002,鞋頭位太窄,兩年前買來比賽用,點知到著親跑都痛(腳趾起水“泡”),試過用膠布貼在腳趾上跑一樣出問題(游水又唔可以貼膠布,上水後跑一定出事。唔想浪費對鞋有冇辦法?

藍色幾靚

升級   58.67%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 econecon 於 2010-9-18 14:38 發表 藍色幾靚
    唔好提了,這對是當年在NB d中心(cwb x代)用所謂高科技“個人分析你的腳型”後買了的!之後又買了對當時話最fit我用之[size=13.3333px]練習鞋“ nb 1123“,結果我重差。[size=11.6667px]現在我大部份跑鞋都只會買 acxxx 或m記。[size=11.6667px]

升級   10.33%

該用戶從未簽到

我都對nb無晒信心, 支持日本野算啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大力蘇 於 2010-9-18 23:37 發表
    我都對nb無晒信心, 支持日本野算啦

其實都係中國制? 支持中國野!!!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 econecon 於 2010-9-19 10:31 發表

其實都係中國制? 支持中國野!!!

小弟最近買果對 NB 1225 唔錯wow. 鞋頭夠闊。反而以前對rider 12 成日搞到腳趾公指甲瘀黑幾個月先散。

不過對鞋個碼細d, 我果對碼數係比我著開的大成個碼。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 purejoey 於 2010-9-19 12:06 發表

小弟最近買果對 NB 1225 唔錯wow. 鞋頭夠闊。反而以前對rider 12 成日搞到腳趾公指甲瘀黑幾個月先散。

不過對鞋個碼細d, 我果對碼數係比我著開的大成個碼。

而家有少少頂既就係Rider

我都覺得 nb其實幾好著. 1225我之前想買. 不過心思思想轉下其他牌子著. 759, 1225都有興趣, 不過唔會入貨住啦.

NB本身賣既鞋都係2E架. 所以鞋頭闊應該正常.