香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

有無人9月19日創新路操車?

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

今日好晒, 好熱, 不過都有唔少車手已經响操緊!

一早已經見到黃金歲月孖寶, 基哥同鬚哥响度勾車, 好快!
去到廻旋處整裝時候, 見到魚蛋明兄嚟到!
既然雨個人, 不如好似基哥同鬚哥兩個咁樣勾下車,
頭頭諗住30K+, 不過係唔得ge! 同東涌踩車ge 感覺好唔同,
踩得唔快、踩得唔耐!

40K 之後, 再試跑4K, 睇下有無力.. 結果想死咁滯! 休咗一陣,
諗住衝多20K 車收工! 點知第二個圈就出事...

响灯位刻右轉緊彎就見到架警車左轉入嚟, 跟住就聽到:
"前面踩緊單ge 人即刻泊埋一便!" 仲响埋警號,
我同前面ge 車手停低, 未轉彎ge 車手即刻左轉散水...
跟住就攞身份証... 邊個單車會? 做咩唔睇灯號? 見到警車仲唔停?
知唔知好危險? 可以告你?

我地兩個緊係話, 就快比賽, 我地有睇灯, 眼看四方...
依家收工啦! 最後阿蛇好俾面, 俾我地走!

雖然踩唔晒, 但係都操咗46K車, 4K 跑步!
唔該晒魚蛋明兄幫眼睇住行李!

升級   44.74%

該用戶從未簽到

只係partner唔岩,唔係方法錯
頭幾個圈都叫做互相帶到下
不過之後我就無貨賣喇
踩左40km已經搾乾晒
估唔到自己一排唔操跌watt跌得咁緊要唧
希望你好似黃金歲月孖寶佢地咁搵到個戰友一齊操啦
我就無架喇,放唔到咁多時間落去玩
間唔中可以出黎跟下操已經好好

今日都算好彩,無雨,又好天
俾差人捉到都係警告了事

升級   95.6%

該用戶從未簽到

魚蛋明, 創新路夜晚踩係咪無事架?

如果創新路都唔踩得, 我真係唔知點算......
係吐露港踩到 30k 好危險啦, 雖然我見好多人都係咁踩法

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原來真係尋日有警察捉? 好在我見到有警車都放慢, 等佢過埋先至轉彎...

升級   11.35%

該用戶從未簽到

真係要一眼關七... 我都唔知有差人會捉既...............一個唔覺意.. 人同車都拉哂番差館......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-9-20 11:21 發表 原來真係尋日有警察捉? 好在我見到有警車都放慢, 等佢過埋先至轉彎...

其實成朝都有警車經過, 起碼三、四次,
    但都無干涉我地!

只係衰咗响灯位, 咁啱得咁橋,
    架警車停响灯位, 睇住我地U-turn...

升級   44.74%

該用戶從未簽到

其實有警察捉都唔怕
    你唔好見住佢都衝紅燈,唔好係不能U-turn既灣位U-turn就得

我好耐無試過係創新路踩夜晚,唔知而家咩情況
    開學前我係未天光去踩,踩到天光就返屋企沖涼食早餐然後返工
    但係而家開左學,擺唔到咁多時間去操練,所以得返星期日間中可以黎跟操

住大埔既話可以踩鹿頸或者中文大學上路個邊都幾好操
    不過夜晚既話我兩條路都唔係咁敢踩